fbpx

Single post

Hogyan maradj motivált? – Nosztalgiázz!

Törölték a versenyed? Attól tartasz, hogy elmarad a triatlon szezon? Ne keseredj el! Ez egy jó időszak lehet arra, hogy végiggondold a sporthoz és az edzéshez való viszonyodat, ami sokat fog segíteni abban, hogy a jelenlegi kiszámíthatatlan és nehéz időszakban is motivált maradj. Nem a versenyek kedvéért, hanem saját magadért!

Amikor az életünk a normális mederben halad, hajlamosak vagyunk bizonyos tevékenységeket rutinszerűen végezni. Ez persze valahol teljesen normális, de ha nem zökkenünk, vagy zökkent ki minket valaki, vagy valami a napi mókuskerékből, akkor könnyen befásulhatunk és kiéghetünk. Ez nem csak a munkára, hanem az edzésre is igaz. Tedd a kezedet a szívedre! Mikor gondoltad utoljára végig, hogy miért is csinálod? Most nem arra gondolok, hogy azért edzel, mert X versenyre be vagy nevezve és eddig folyamatosan ez a cél lebegett a szemed előtt. Hanem arra, hogy tulajdonképpen miért is kezdtél bele? Ha a rossz hírek hallatára az volt az első gondolatod, hogy így nincs értelme, akkor van egy jó tippünk arra, hogy a helyzetet a javadra fordítsd: nosztalgiázz!

Mutatjuk, hogyan:

1. Vegyél a kezedbe egy füzetet és egy tollat.
2. Hunyd le a szemedet és gondolj vissza arra, maikor először húztál futócipőt, vagy amikor először hallottad a patentpedál kattanását (Fontos! Arra most ne gondolj, hányszor és milyen hülyén estél el miatta és hogy szemtanú volt!)
3. Mi inspirált? Mi miatt döntöttél úgy, hogy sportolni kezdesz? Megvan? Írd le! (Azt javasoljuk, hogy ehhez nyisd ki a szemed.)
4. Megint hunyd le a szemedet!
5. Mit tanított neked az út, amit bejártál? Az első lefutott kilométered? Az első 5 kilométered? Az első félmaratonod? Az első triatlon versenyed? Ha megvan, ezt is írd le.
6. Milyen emberekkel találkoztál az úton? Hány értékes emberi kapcsolatot köszönhetsz a sportnak? Megvan? Sorold fel őket.
7. Hány embert inspiráltál? Kiket motiváltál? Ha van ilyen, írd le.
8. Olvass vissza mindent. Mit érzel? Írd le!

Szabó Ancsur
futó-, triatlonedző - Ensport | még több infó rólunk

Egész fiatal korom óta sportolok és egy jó ideje érdekel az edzéselmélet, edzéstervezés és a teljesítménydiagnosztika is. Mióta az ENSPORT-nál dolgozok teljesült az álmom: a hobbim a munkám. Edzői képesítésemet a TF-en szereztem meg. Szerencsés vagyok, hogy csupa tapasztalt és nagyszerű edző vesz körül, akiktől nap mint nap tanulok valami újat.

Edzői hitvallása:

IMPOSSIBLE  → I’M POSSIBLE