fbpx

FUTÁS MOZGÁSELEMZÉS

Fejleszd a technikád!

Ennyi nézőpontból még nem láttad saját magad, és most ezekre a felvételekre még szögeket is teszünk.

Kerüld el a sérülést!

Miután látjuk, hogy mit kell fejleszteni, részletes útmutatást kapsz, hogy ezt miként tudod hatékonyan megtenni.

Ha már fáj, akkor...

legalább tudd meg, hogy mitől fáj. Cipő, technika, erőnlét, korábbi sérülés, vagy csak nyújtani kéne?

NOVEMBERI AJÁNLATUNK

Novemberi mozgáselemzés kedvezményünk az alábbi kuponkóddal érvényesíthető az időpontfoglalás során. A fenti árkedvezményekkel lesz így elérhető ez a szolgáltatásunk külsős vendégeinknek és ENSPORT-os sportolóinknak egyaránt. A kuponkód november 30-ig érvényes, és erre az évre szóló időpontokra beváltható.

Kuponkód: ME-2020-11

Laboros futómozgás-elemzés

A diagnosztikai módszerek közül nem csak a teljesítménydiagnosztika segítheti a futókat, hanem a mozgáselemzés is. Gyakran keverik össze a kettőt. Míg az első a teljesítményt méri, utóbbi a hatékonyságot. Az ENSPORT-nél gyógytornász szakember, 2 kamerával, 4 szögből, 10 szempontot vizsgálva végzi a mozgáselemzést, hogy a lehető legtöbb információval segíthessünk Téged!

A szolgáltatás tartalma

☑️ kórtörténet (korábbi sérülések, konzultáció)
☑️ cipőtalp kopásának vizsgálata
☑️ markerpontok felhelyezése
☑️ szögek felrajzolása
☑️ 2 összehangolt kamera
☑️ vizsgálat 4 oldalról
☑️ testtartás-vizsgálat
☑️ mezítlábas futás
☑️ több tempó vizsgálata
☑️ kérdések átbeszélése
☑️ 10 különböző vizsgálati szempont
☑️ jegyzőkönyv (10 oldalas pdf, képekkel magyarázattal, javaslatokkal)
☑️ javasolt futóiskola gyakorlatok
☑️ javasolt erősítő gyakorlatok
☑️ javasolt nyújtó gyakorlatok

⏱ időtartam: 2 óra
🏃 amit hozz: futófelszerelés, bejáratott futócipő, fecske-szerű alsó(uraknak), fürdőruha-alsó, sportmelltartó (hölgyeknek)
🚫 amit ne hozz: saját pulzuspánt

27.900 Ft

22.900 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

ÍGY CSINÁLJUK MI

Konzultáció

Minden futás mozgáselemzés egy részletes konzultációval indul. Fontos tudnunk a futómúltadat, a korábbi sérüléseidet, műtétjeidet, hogy teljes képet kapjunk rólad, és feltárjuk a probléma okát, amiért hozzánk fordulat.

Kamerás diagnosztika

2 összehangolt kamera rögzíti a futásodat 4 oldalról, így kapjuk a legátfogóbb képet a mozgásodról. A felvételeket egy speciális mozgáselemző szoftver segítségével dolgozzuk fel, így lesz számodra is látható minden mozdulat, ami hátráltat vagy fájdalmat okoz.

10 vizsgálati szempont

Olyan részletekbe megyünk bele a futómozgásodat illetően, mint a talajfogás, a lépéshossz, a súlypontsüllyedés, az elrugaszkodás, a sarokfelkapás, a bokamozgás, a medence elbillenés, a térdmozgás, a karok mozgása és a törzsmozgás (rotáció).

Testtartás-vizsgálat

A mozgáselemzésen nem csak a futásodat vizsgáljuk, hanem a testtartásodat is. Egy rossz tartásból eredő kompenzáció biomechanikailag sok probléma forrása lehet, nem csak a futópályán, hanem a hétköznapokban is.

Jegyzőkönyv

Részletes jegyzőkönyv jár minden mozgáselemzéshez, amiben kifejtjük tapasztalatainkat, és hasznos javaslatokat teszünk a fejlődésed érdekében. A jegyzőkönyvet pár nap leforgása alatt e-mailen küldjük ki.

Gyógytornász szakember

A mozgáselemzést minden esetben sportmúlttal rendelkező gyógytornász végzi, aki alaposan ismeri az anatómiát. A fájdalom oka ugyanis a legtöbb esetben nem onnan ered, ahol azt érzed! Hitünk szerint szakismeret nélkül nincs értelme a vizsgálatnak.

A mérés menete

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, majd’ egy beszélgetés során megismerjük a futómúltadat.

2️⃣ Ellátunk egy csomó markerponttal, hogy az elemző szoftverben jól lássuk a mozgásod. (férfiaknak fecske, hölgyeknek fürdőruha, sportmelltartó ruházatot javaslunk)

3️⃣ Megcsináljuk a felvételeket: elölről, hátulról, oldalról, mezítláb és cipőben (bejáratott futócipőt hozz).

4️⃣ Elemzünk, beszélgetünk, javaslatokat kapsz, és mindezt összefoglaljuk egy jegyzőkönyvben.

Ezeket az extrákat adjuk még

✔️ Futóiskola gyakorlatokat videósan, hogy tudd miket kell neked csinálnod!

✔️ Erősítő gyakorlatokat, amikkel tovább fejlődhetsz.

✔️ Biztosan kell majd nyújtanod is, ezért erre is kitérünk.

✔️ Egyéb javaslatokat (henger, másik szakember, gyógytorna, stb.), ha szükséges.

Szakmai partnerünk a

KÉPEK A MOZGÁSELEMZÉSRŐL

KÉPEK AZ ELEMZÉSRŐL

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Nem. Két teljesen különböző diagnosztikai módszerről beszélünk. A teljesítménydiagnosztikán szervezet teljesítőképességét vizsgáljuk, ott a pulzuszónák meghatározása az elsődleges cél. A mozgáselemzésen a futómozgásodat elemezzük. Megvizsgáljuk, hogy milyen hiányosággok figyelhetők meg, amikhez megoldási javaslatokat kínálunk, hogy a futásod hatékonyabb és gazdaságosabb legyen.

Mindenkinek, aki a legapróbb részlete kiterjedően szeretné megismerni a testét ért hatásokat és a futómozgásának a hiányosságait. Tapasztalataink szerint a legtöbben rosszul futnak, ami előbb-utóbb fájdalomhoz, sérüléshez vezet. Ha futás közben gyakran tapasztalsz fájdalmat az alsó végtag-, medence, vagy az ágyéki szakaszon, akkor érdemes bejelentkezni hozzánk egy mozgáselemzésre, mert nem csak felderíteni tudjuk a fájdalom okát, hanem megoldásokat is tudunk rá javasolni.

Az emberi szervezet egy nagyon összetett rendszer. Ezért lehetséges, hogy a különböző helyeken megjelenő fájdalmak kiváltó oka nem azon a területen keresendő, ahol jelentkezik. Mi megtaláljuk a panaszok forrását! A leggyakoribb problémák a rossz talajfogásból, a medencét körbe vevő gyenge izomzatból vagy a sok ülőmunka miatt megrövidült mozgástartományból erednek, de a cipő vagy egy rossz talpbetét is állhat a problémák hátterében.

Erősítéssel, nyújtással, gyógytornával, futótechnika-fejlesztéssel vagy személyre szabott talpbetéttel. A mérés végén kiküldött jegyzőkönyv részletesen tartalmazza a személyre szabott programot. Nálunk mindegyik szolgáltatást igénybe tudod venni, így a diagnózistól a terápián át a gyógyulásig nem engedjük el a kezed.

A panaszmentességhez válaszd teljes ENSPORT rehabilitációs programunkat:

  1. Futómozgás-elemzés elvégzése
  2. Talpvizsgálat elvégzése
  3. Személyre szabott talpbetét megvásárlása
  4. Gyógytorna foglalkozások látogatása
  5. Futótechnika foglalkozások látogatása

A legfontosabb, hogy legyen nálad egy bejáratott futócipő! A hölgyektől azt kérjük, hogy hozzanak magukkal sportmelltartó, illetve fontos, hogy legyen egy csípőt szabadon hagyó alsó viselet az ide kerülő markerpontok miatt.

A felmérés zárt, klimatizált helyiségben történik. Öltözőt biztosítunk zárható szekrénnyel és zuhanyzóval, így zuhanyzáshoz szükséges kiegészítőket is érdemes a táskádba pakolni. Pulzuspántra nincs szükség ehhez a méréshez.

A Futómozgás-elemzés szolgáltatásunk csak Budapesten elérhető, vidéki laborjainkban nem. A felmérés a Csömöri Út 213-as szám alatti laborunkban történik.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői a Prémium vagy VIP edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

Foglalj időpontot Mozgáselemzésre!

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK

Kérdezd a szakértőt!

Dalma életének mindig fontos része volt a sport. 20 év versenyatletizálás után az edzősködés, majd a gyógytorna felé fordult. Az ENSPORT-nál a feladatai közé tartozik a biomechanikai részleg vezetése. Az embert rendszerként látja, szerteágazó szakértelmének köszönhetően rengeteg sportoló rehabilitációjában közreműködött az elmúlt években.

 

elérhetősége: majkut.dalma@ensport.hu

ezgif.com-webp-to-png

Majkut Dalma
gyógytornász

Partnereink