fbpx

FUTÁS MOZGÁSELEMZÉS

Fejleszd a technikád!

Ennyi nézőpontból még nem láttad saját magad, és most ezekre a felvételekre még szögeket is teszünk.

Kerüld el a sérülést!

Miután látjuk, hogy mit kell fejleszteni, részletes útmutatást kapsz, hogy ezt miként tudod hatékonyan megtenni.

Ha már fáj, akkor...

legalább tudd meg, hogy mitől fáj. Cipő, technika, erőnlét, korábbi sérülés, vagy csak nyújtani kéne?

Laboros futómozgás-elemzés

A diagnosztikai módszerek közül nem csak a teljesítménydiagnosztika segítheti a futókat, hanem a mozgáselemzés is. Gyakran keverik össze a kettőt. Míg az első a teljesítményt méri, utóbbi a hatékonyságot. Az ENSPORT-nél gyógytornász szakember, 2 kamerával, 4 szögből, 10 szempontot vizsgálva végzi a mozgáselemzést, hogy a lehető legtöbb információval segíthessünk Téged!

A szolgáltatás tartalma

☑️ kórtörténet (korábbi sérülések, konzultáció)
☑️ cipőtalp kopásának vizsgálata
☑️ markerpontok felhelyezése
☑️ szögek felrajzolása
☑️ 2 összehangolt kamera
☑️ vizsgálat 4 oldalról
☑️ testtartás-vizsgálat
☑️ mezítlábas futás
☑️ több tempó vizsgálata
☑️ kérdések átbeszélése
☑️ 10 különböző vizsgálati szempont
☑️ jegyzőkönyv (10 oldalas pdf, képekkel magyarázattal, javaslatokkal)
☑️ javasolt futóiskola gyakorlatok
☑️ javasolt erősítő gyakorlatok
☑️ javasolt nyújtó gyakorlatok

⏱ időtartam: 2 óra
🏃 amit hozz: futófelszerelés, bejáratott futócipő, fecske-szerű alsó(uraknak), fürdőruha-alsó, sportmelltartó (hölgyeknek)
🚫 amit ne hozz: saját pulzuspánt

29.900 Ft

24.900 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

KOLLÉGÁINK

Kácser Krisztina

gyógytornász

Történetem

Gyerekkorom óta hiperaktív vagyok. Nagyon szerettem mozogni, rohangálni, focizni, evezni, tollasozni, biciklizni. Viszonylag későn, 15 évesen választottam a futást és kezdtem el versenyszerűen űzni azt.

Alapvetően középtáv-futó voltam, imádtam a 800 m-t és a 3000 m akadályfutást, de több félmaratont is teljesítettem már. Egyetemi tanulmányaimat is a sport köré építettem, ezért Pécset választottam illetve a gyógytornász szakirányt.

Jelenleg 8 év szakmai tapasztalattal már teljesen másképpen csináltam volna 1-1 edzést, alapozást vagy verseny utáni regenerációt. Saját tapasztalatom és tanulmányaim is megerősítettek abban, valamint hitvallásom is az, hogy a legtöbb sérülés megelőzhető. Munkám során számos korosztállyal, sérülés és betegség típussal találkoztam, szereztem tapasztalatot és sikerélményeket.

Amit érdemes tudni még rólam, hogy kitartó, céltudatos és maximalista vagyok, ezért mindenkiből kihozom azt, amire nem is gondolt volna, hogy képes rá. Minden sérülés, probléma mögött egy ember, egy külön történet áll, melyet a lehető legalaposabban próbálok feltárni a leghatékonyabb és leggyorsabb kezelés érdekében.

A mottóm:

„A képesség azt jelenti, hogy miben vagy tehetséges. A motiváció dönti el, hogy mit teszel. A hozzáállás pedig meghatározza, hogy milyen jól fogod csinálni.”
(Lou Holtz)

Eredményeim:

 • Sokszoros korosztályos magyar bajnok és felnőtt magyar bajnok
 • Korosztályos országos csúcstartó (2000 m akadály)
 • Európa Kupa -V. hely 800 m (2007)
 • Junior Európa Bajnokság V. hely 3000m akadály (2007)
 • Csapat Európa Bajnokság XI. hely 3000 m akadály (2013)
 • World Medical and Health Games I. hely 800 m (2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019)

Egyéni csúcsok:

 • 800 m: 2:08,40
 • 1000 m: 2:55,84
 • 1500 m: 4:27,57
 • 2000 m akadály: 6:42,07
 • 3000 m akadály: 10:25,37
 • 10000 m: 37:11,64
 • Félmaraton: 1:18:43
 • 25 km: 1:41:43

Majkut Dalma

szakmai vezető (biomechanika)
gyógytornász, futóedző

Történetem

A sport mindig is fontos része volt az életemnek, közel 20 évig versenyatletizáltam. Az aktív sport befejezése után gyógytornásznak és humánkineziológusnak tanultam. A sportnak és a végzettségeimnek köszönhetően tudom, hogy milyen sérüléseik, fájdalmaik lehetnek nem csak az aktív embereknek, hanem a hétköznapi életmódot élőknek is, és ezekre a panaszokra megoldást is tudok javasolni.

 

Végzettség

 • Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar – gyógytornász (2007-2011)
 • Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar – hunánkineziológia: terhelésélettan szakirány (2011-2013)
 • Dorn-terápia és Breuss-masszázs (2010)
 • Funkcionális Elasztikus Taping (2011)
 • Sportfizoterápia (DOBS), sportrehabilitációs tréner – alapképzés (2018)
 • Komplex sportfizioterápia, rehabilitációs tréner (folyamatban)

 

Szakmai tapasztalat

 • Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú kft. Miskolc – gyógytornász (2013-2016)
 • Liget Fitness Wellness Budapest – személyi edző (2016-2020)
 • ENSPORT – laborasszisztens, gyógytornász, edző, szakmai vezető: biomechanikai szolgáltatások (2016-)

Tóth Orsolya

futó- és triatlonedző,
gyógytornász, jógaoktató

Történetem

2019 februárjában csatlakoztam az Ensport csapatához, előtte gyógytornászként dolgoztam. Velem leginkább a laborban teljesítménydiagnosztikai mérésen, mozgáselemzésen illetve a jógaórákon találkozhatsz. Érdekes és izgalmas látni, hogy ki, mire képes a teljesítménydiagnosztika során, és hogy milyen fejlődési lehetőségek léteznek. A jógaóráimat igyekszem minél változatosabbra alakítani, némi gyógytornász szemlélettel.

Gyerekkorom óta sportolok, igaz akkor ez a balettozást jelentette. A futással főiskolás koromban ismerkedtem meg, a triatlont és a terepfutást pedig 3 éve kezdtem el, előbbit akkor még kiegészítő edzésként. Mára inkább a terepfutás került előtérbe, de persze e mellett a triatlonos edzéseket sem hanyagolom. Évente egy-egy féltávú versenyen részt veszek, meg jópár terepfutó versenyen is indulok. Nagyjából 5-6 éve jógázom.

Számomra a sport a kikapcsolódást jelenti, a napjaim részét, még akkor is, ha nem mindig esik jól elindulni, vagy korán kelni emiatt. Azt tapasztaltam, hogy sokszor csak elindulni nehéz, de közben mindig megjön a kedvem hozzá.

Hálás vagyok, mert a sport nagyon sok jó barátot, ismerőst hozott az életembe.

Ami az eredményeimet illeti, főleg terepfutó versenyeken értem el jó eredményeket az utóbbi pár évben. 2019-ben a Bodri trail-en 2. lettem a 29 kilométeres távon, illetve az Ultratrail Szilvásváradon 3. helyezést értem el, amire különösen büszke vagyok, mert fél évvel a bokatörésem után sikerült ezt megfutnom a 13km-es távon.

Szakmai partnerünk a

ÍGY CSINÁLJUK MI

Konzultáció

Minden futás mozgáselemzés egy részletes konzultációval indul. Fontos tudnunk a futómúltadat, a korábbi sérüléseidet, műtétjeidet, hogy teljes képet kapjunk rólad, és feltárjuk a probléma okát, amiért hozzánk fordulat.

Kamerás diagnosztika

2 összehangolt kamera rögzíti a futásodat 4 oldalról, így kapjuk a legátfogóbb képet a mozgásodról. A felvételeket egy speciális mozgáselemző szoftver segítségével dolgozzuk fel, így lesz számodra is látható minden mozdulat, ami hátráltat vagy fájdalmat okoz.

10 vizsgálati szempont

Olyan részletekbe megyünk bele a futómozgásodat illetően, mint a talajfogás, a lépéshossz, a súlypontsüllyedés, az elrugaszkodás, a sarokfelkapás, a bokamozgás, a medence elbillenés, a térdmozgás, a karok mozgása és a törzsmozgás (rotáció).

Testtartás-vizsgálat

A mozgáselemzésen nem csak a futásodat vizsgáljuk, hanem a testtartásodat is. Egy rossz tartásból eredő kompenzáció biomechanikailag sok probléma forrása lehet, nem csak a futópályán, hanem a hétköznapokban is.

Jegyzőkönyv

Részletes jegyzőkönyv jár minden mozgáselemzéshez, amiben kifejtjük tapasztalatainkat, és hasznos javaslatokat teszünk a fejlődésed érdekében. A jegyzőkönyvet pár nap leforgása alatt e-mailen küldjük ki.

Gyógytornász szakember

A mozgáselemzést minden esetben sportmúlttal rendelkező gyógytornász végzi, aki alaposan ismeri az anatómiát. A fájdalom oka ugyanis a legtöbb esetben nem onnan ered, ahol azt érzed! Hitünk szerint szakismeret nélkül nincs értelme a vizsgálatnak.

A mérés menete

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, majd’ egy beszélgetés során megismerjük a futómúltadat.

2️⃣ Ellátunk egy csomó markerponttal, hogy az elemző szoftverben jól lássuk a mozgásod. (férfiaknak fecske, hölgyeknek fürdőruha, sportmelltartó ruházatot javaslunk)

3️⃣ Megcsináljuk a felvételeket: elölről, hátulról, oldalról, mezítláb és cipőben (bejáratott futócipőt hozz).

4️⃣ Elemzünk, beszélgetünk, javaslatokat kapsz, és mindezt összefoglaljuk egy jegyzőkönyvben.

Ezeket az extrákat adjuk még

✔️ Futóiskola gyakorlatokat videósan, hogy tudd miket kell neked csinálnod!

✔️ Erősítő gyakorlatokat, amikkel tovább fejlődhetsz.

✔️ Biztosan kell majd nyújtanod is, ezért erre is kitérünk.

✔️ Egyéb javaslatokat (henger, másik szakember, gyógytorna, stb.), ha szükséges.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Nem. Két teljesen különböző diagnosztikai módszerről beszélünk. A teljesítménydiagnosztikán szervezet teljesítőképességét vizsgáljuk, ott a pulzuszónák meghatározása az elsődleges cél. A mozgáselemzésen a futómozgásodat elemezzük. Megvizsgáljuk, hogy milyen hiányosággok figyelhetők meg, amikhez megoldási javaslatokat kínálunk, hogy a futásod hatékonyabb és gazdaságosabb legyen.

Mindenkinek, aki a legapróbb részlete kiterjedően szeretné megismerni a testét ért hatásokat és a futómozgásának a hiányosságait. Tapasztalataink szerint a legtöbben rosszul futnak, ami előbb-utóbb fájdalomhoz, sérüléshez vezet. Ha futás közben gyakran tapasztalsz fájdalmat az alsó végtag-, medence, vagy az ágyéki szakaszon, akkor érdemes bejelentkezni hozzánk egy mozgáselemzésre, mert nem csak felderíteni tudjuk a fájdalom okát, hanem megoldásokat is tudunk rá javasolni.

Az emberi szervezet egy nagyon összetett rendszer. Ezért lehetséges, hogy a különböző helyeken megjelenő fájdalmak kiváltó oka nem azon a területen keresendő, ahol jelentkezik. Mi megtaláljuk a panaszok forrását! A leggyakoribb problémák a rossz talajfogásból, a medencét körbe vevő gyenge izomzatból vagy a sok ülőmunka miatt megrövidült mozgástartományból erednek, de a cipő vagy egy rossz talpbetét is állhat a problémák hátterében.

Erősítéssel, nyújtással, gyógytornával, futótechnika-fejlesztéssel vagy személyre szabott talpbetéttel. A mérés végén kiküldött jegyzőkönyv részletesen tartalmazza a személyre szabott programot. Nálunk mindegyik szolgáltatást igénybe tudod venni, így a diagnózistól a terápián át a gyógyulásig nem engedjük el a kezed.

A panaszmentességhez válaszd teljes ENSPORT rehabilitációs programunkat:

 1. Futómozgás-elemzés elvégzése
 2. Talpvizsgálat elvégzése
 3. Személyre szabott talpbetét megvásárlása
 4. Gyógytorna foglalkozások látogatása
 5. Futótechnika foglalkozások látogatása

A legfontosabb, hogy legyen nálad egy bejáratott futócipő! A hölgyektől azt kérjük, hogy hozzanak magukkal sportmelltartó, illetve fontos, hogy legyen egy csípőt szabadon hagyó alsó viselet az ide kerülő markerpontok miatt.

A felmérés zárt, klimatizált helyiségben történik. Öltözőt biztosítunk zárható szekrénnyel és zuhanyzóval, így zuhanyzáshoz szükséges kiegészítőket is érdemes a táskádba pakolni. Pulzuspántra nincs szükség ehhez a méréshez.

A Futómozgás-elemzés szolgáltatásunk csak Budapesten elérhető, vidéki laborjainkban nem. A felmérés a Csömöri Út 213-as szám alatti laborunkban történik.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői a Prémium vagy VIP edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

A MOZGÁSELEMZÉSRŐL MONDTÁK

Partnereink