fbpx

FUTÁS MOZGÁSELEMZÉS

Fejleszd a technikád!

Ennyi nézőpontból még nem láttad saját magad, és most ezekre a felvételekre még szögeket is teszünk.

Kerüld el a sérülést!

Miután látjuk, hogy mit kell fejleszteni, részletes útmutatást kapsz, hogy ezt miként tudod hatékonyan megtenni.

Ha már fáj, akkor...

legalább tudd meg, hogy mitől fáj. Cipő, technika, erőnlét, korábbi sérülés, vagy csak nyújtani kéne?

Hiányzó puzzle darab keresése nagyítóval

Rendszerben gondolkozunk

Az orvosi vizsgálatokkal szemben mi funkcionálisan nézzük a test működését. Kinyomozzuk a fájdalom vagy a probléma lehetséges forrását, és az okokat kezeljük, nem a tünetet. A futómozgás egy rendkívül összetett folyamat, minden összefügg mindennel.

Térd fájás

Nem ott a baj, ahol fáj

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

Nem ott a baj, ahol fáj

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

Térd fájás

Elhiszed, ha látod!

A mozgáselemzés során egy biomechanikai szoftver és több kamera is rendelkezésünkre áll, hogy megmutathassuk azokat a hiányosságaidat, amiket szakembereink látnak. Szembesülve magaddal a felvételeken hitelesebb lesz önmagad számára is, amin javítanod szükséges.

Nem engedjük el a kezed

Nem csak személyre szabott, otthon végezhető gyakorlatsort biztosítunk számodra a mozgáselemzés mellé, de egyéni óráinkon is tudunk segíteni neked a további fejlődésben: rehabilitációs tréning, személyi edzés, futótechnika fejlesztés is szerepel a szolgáltatásaink sorában (egyelőre csak Budapesten).

Nem engedjük el a kezed

Nem csak személyre szabott, otthon végezhető gyakorlatsort biztosítunk számodra a mozgáselemzés mellé, de egyéni óráinkon is tudunk segíteni neked a további fejlődésben: rehabilitációs tréning, személyi edzés, futótechnika fejlesztés is szerepel a szolgáltatásaink sorában (egyelőre csak Budapesten).

ÍGY CSINÁLJUK MI

Mikor válassz minket?

✔️ Ha olyan fájdalom jelentkezik, ami kifejezetten futás közben okoz panaszokat (pl. szúró térdfájdalom).

✔️ Ha többször jártál vele orvosnál, és a kezelések nem javítottak az állapotodon.

✔️ Ha eltökélted, hogy sérülések nélküli, hatékony futómozgást szeretnél elsajátítani.

✔️ Ha pusztán kíváncsiságból analizáltatni szeretnéd a futómozgásod, hogy tudd, hol, hogyan és mit kompenzál a tested, és ezeken hogyan érdemes célzottan változtatnod.

Ez történik az elemzés során

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, majd’ egy beszélgetés során megismerjük a futómúltadat.

2️⃣ Ellátunk egy csomó markerponttal, hogy az elemző szoftverben jól lássuk a mozgásod. (férfiaknak fecske, hölgyeknek fürdőruha, sportmelltartó ruházatot javaslunk)

3️⃣ Megcsináljuk a felvételeket: elölről, hátulról, oldalról, mezítláb és cipőben (bejáratott futócipőt hozz).

4️⃣ Elemzünk, beszélgetünk, javaslatokat kapsz, és mindezt összefoglaljuk egy jegyzőkönyvben.

A MOZGÁSELEMZÉSRŐL MONDTÁK

SZAKEMBEREINK

Erdélyi-Tóth Orsolya (Budapest)

vezető gyógytornász

Ismerd meg Orsit

2019 februárjában csatlakoztam az Ensport csapatához, előtte gyógytornászként dolgoztam. Velem leginkább a laborban teljesítménydiagnosztikai mérésen, mozgáselemzésen illetve a jógaórákon találkozhatsz. Érdekes és izgalmas látni, hogy ki, mire képes a teljesítménydiagnosztika során, és hogy milyen fejlődési lehetőségek léteznek. A jógaóráimat igyekszem minél változatosabbra alakítani, némi gyógytornász szemlélettel.

Gyerekkorom óta sportolok, igaz akkor ez a balettozást jelentette. A futással főiskolás koromban ismerkedtem meg, a triatlont és a terepfutást pedig 3 éve kezdtem el, előbbit akkor még kiegészítő edzésként. Mára inkább a terepfutás került előtérbe, de persze e mellett a triatlonos edzéseket sem hanyagolom. Évente egy-egy féltávú versenyen részt veszek, meg jópár terepfutó versenyen is indulok. Nagyjából 5-6 éve jógázom.

Számomra a sport a kikapcsolódást jelenti, a napjaim részét, még akkor is, ha nem mindig esik jól elindulni, vagy korán kelni emiatt. Azt tapasztaltam, hogy sokszor csak elindulni nehéz, de közben mindig megjön a kedvem hozzá.

Hálás vagyok, mert a sport nagyon sok jó barátot, ismerőst hozott az életembe.

Ami az eredményeimet illeti, főleg terepfutó versenyeken értem el jó eredményeket az utóbbi pár évben. 2019-ben a Bodri trail-en 2. lettem a 29 kilométeres távon, illetve az Ultratrail Szilvásváradon 3. helyezést értem el, amire különösen büszke vagyok, mert fél évvel a bokatörésem után sikerült ezt megfutnom a 13km-es távon.

Pertich Flóra (Budapest)

gyógytornász

Ismerd meg Flórát

5 éves korom óta mozgásban vagyok, ezért ideális választásnak tűnt, hogy gyógytornászként dolgozzak. Sportolói pályafutásom a járókában való mozgással kezdődött, ami a fitneszben csúcsosodott ki, de emellett kipróbáltam magam táncban (hip-hop, társas), lovaglásban, síelésben, jelenleg pedig rúdfitneszezek. Bár a szárazföldön otthonosabban érzem magam, rendszeresen részt vettem nyári kenutúrákon, sőt, még egy úszótanfolyamra is elmerészkedtem.

Ezen tapasztalataimból széles látókörre tettem szert a mozgáskultúra terén, melyet munkám során kamatoztatni tudok: gyakorlatok széles palettájával, egyénre szabottan tudom segíteni a hozzám fordulók felépülését.

HITVALLÁSOM:

A fejlődéshez ketten kellünk, ezért a hozzám érkezőket türelemmel és partnerként fogadom!

SZAKKÉPESÍTÉSEIM:

  • SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban
  • Kineziology taping/sporttaping alapképzés
  • Sportflossing
  • Triggerpont terápia és fascia lazító technikák
  • Köpölyözés, mint modern mobilizációs technika
    Sportsérülések rehabilitációja és prevenciója (elmélet)
Bocskai Virág

Bocskai Virág (Sopron)

fizioterapeuta

Ismerd meg Virágot

Egész életem a sport körül forgott. Választásom sem volt, mivel szüleim és nagyszüleim is versenysportolók voltak. 3éves korom óta síelek, majd teniszezni kezdtem, ahol gyorsan kiderült, hogy labdaérzékem egyenlő a nullával (ezt a mai napig hallom barátaimtól: inkább ne dobd, mert nem tudod?), viszont az erdőben futás volt a mindenem!

7-szeres magyar bajnok atlétaként sikerült bekerülnöm az atlétika és a triatlon válogatottba is, ahol többszörös ranglista vezetőként versenyezhettem magyar színekben: triatlon csapat EB 1. és duatlon csapat EB 2. helyezettként. Hosszútávfutás, triatlon és a versenyek izgalma szerelem maradt a mai napig!

Tanulmányaimat Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központban végeztem testnevelő-edző szakon (úszóedző-, síoktatóként), majd egészségügyi- és fizioterápiás szakasszisztensként bővítettem tudásomat, hogy még jobban beleláthassak az emberi test működésébe, élettani- és biomechanikai hátterébe.

12 éve dolgozom edzőként, több száz embernek sikerült segíteni közelebb kerülni/elérni kitűzött céljait. A siker az, ami motivál munkában és sportban egyaránt!

HITVALLÁSA:

Hiszem, hogy a helyes mozgás kialakítása segít a sérülések elkerülésében és még több sikert hozhat az amatőr és a profi sportolók életébe.

IDŐPONTFOGLALÁS

A szolgáltatás ára, ha NINCS nálunk edzéstervezés előfizetésed:

27.900 Ft

Hasznos infók

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

✔️ kórtörténet (korábbi sérülések, konzultáció)
✔️ cipőtalp kopásának vizsgálata
✔️ markerpontok felhelyezése
✔️ szögek felrajzolása
✔️ 2 összehangolt kamera
✔️ vizsgálat 4 oldalról
✔️ testtartás-vizsgálat
✔️ mezítlábas futás
✔️ több tempó vizsgálata
✔️ kérdések átbeszélése
✔️ 10 különböző vizsgálati szempont
✔️ jegyzőkönyv (10 oldalas pdf, képekkel magyarázattal, javaslatokkal)

Mit hozz magaddal?

✔️ futófelszerelés
✔️ bejáratott futócipő
✔️ fecske-szerű alsó (uraknak)
✔️ fürdőruha-alsó, sportmelltartó (hölgyeknek)

Van nálunk edzéstervezés előfizetésed?

Partnereink