fbpx

RÓLUNK

Hitelesség, Szakmaiság, Együttműködés

Ez a három legfontosabb érték számunkra! Amatőr és hobbi állóképességi sportolóknak nyújtunk prémium sportszolgáltatásokat, melyek segítségével a maximumot tudják kihozni magukból az edzéseik és a versenyek során. Szakterületünk a futás, a triatlon, a kerékpár és az úszás. Évente 250+ egyéni csúcsot teljesítenek sportolóink ezekben a sportágakban szakmai segítségünkkel, amire rendkívül büszkék vagyunk.

Fontos számunkra, hogy sportolóink igényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni, ezért alkottuk meg az #ENSPORTSYSTEM-et, amivel a sportolni vágyókat a fejlődés első mérföldkövét jelentő állapotfelméréstől kezdődően segítjük a célig vezető úton.

Az ENSPORT fejlődése

2011 április
2013 november
2014. október 1.
2015. október 1.
2016 március
2016. szeptember 1.
2016. október 20.
2018. március 1.
2019. április 1.
2019. július 1.
2019 szeptember
2021 január
2021. február 1.
2021 május

2011 április

Erdélyi Nándor megalapítja vállalkozását az EntriTrainert, melynek keretein belül amatőr futók és triatlonosok felkészítésével foglalkozik.

2013 november

Erdélyi Nándor megveszi első laktátmérő készülékét, és az edzéstervezések mellett elkezdi a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokat a MaratonMan Depo 7 négyzetméteres helyiségében. Ezekben az időkben még csak kéthetente csütörtökönként lehetett diagnosztikára időpontot foglalni.

2014. október 1.

Erdélyi Nándor vállalkozása megkapja az ENSPORT nevet, mely az Endurance Sport kifejezésből ered. Az már csak a sors fintora, hogy a monogramja is megtalálható benne. A vállalkozás továbbra is a MaratonMan Depo 7 négyzetméteres helyiségében üzemel, immáron napi fix nyitva tartással.

2015. október 1.

A MaratonMan Depón belül 7 négyzetméterről 15 négyzetméterre költözik a cég, és elindul a mozgáselemzés, valamint novemberben a bikefit is.

2016 március

Átlépi az ENSPORT-tal készülő sportolók létszáma a 100 főt.

2016. szeptember 1.

A MaratonMan Depóból Újpestre költözik a cég egy 110 négyzetméteres helyiségbe, ami már kizárólagos ENSPORT laborként üzemel. Elindul a gyógytorna és étrendtervezés szolgáltatásunk.

2016. október 20.

Megnyitja kapuit első franchise laborunk Sopronban, teljesítménydiagnosztika, edzéstervezés és bikefit szolgáltatásokkal.

2018. március 1.

Az ENSPORT Budapest Újpestről a Csömöri útra költözik. Immáron 170 négyzetméteren, egy átalakított családi házban, saját parkolóval tudjuk fogadni vendégeinket. Átlépi az ENSPORT-tal készülő sportolók létszáma a 200 főt.

2019. április 1.

Megnyitja kapuit az ENSPORT Miskolc, így a kelet-magyarországi régióban is üzemel egy ENSPORT sportlabor, teljesítménydiagnosztika és edzéstervezés szolgáltatásokkal.

2019. július 1.

A Csömöri úti labor felső szintje beépítésre kerül, így 170 + 170 négyzetméteren tudjuk fogadni budapesti laborunkban a sportolni vágyókat. Bővült biomechanikai szolgáltatásportfóliónk: a mozgáselemzés mellett, biomechnaikai analízissel, mobility traininggel, futótechnika-fejlesztéssel, talpvizsgálattal és egyedi talpbetétekkel, valamint jógaórákkal is állunk vendégeink rendelkezésére.

2019 szeptember

Átlépi az ENSPORT-tal készülő sportolók létszáma a 300 főt.

2021 január

Átlépi az ENSPORT-tal készülő sportolók létszáma a 400 főt.

2021. február 1.

Elindul Budapesten a sportmasszázs szolgáltatásunk.

2021 május

Átlépi az ENSPORT-tal készülő sportolók létszáma az 500 főt.
Kollégáink létszáma országosan: 29 fő.

Az ENSPORT számokban

7

év szakmai tapasztalat

Az ENSPORT 2014 októberétől meghatározó szereplője a hazai sportéletnek. Vezető szerepünk van a hobbi és amatőr sportolók teljesítménydiagnosztikai vizsgálatán alapuló, személyre szabott teljesítményfejlesztésében.

3

labor országosan

Budapesti, soproni és miskolci sportlaborjainkkal egyedüli szolgáltatóként nyújtunk országos lefedettséget az állóképességi sportágak szerelmeseinek. Mindhárom laborunkban ugyanazt a magas színvonalú szakmai segítséget kínáljuk ügyfeleinknek.

1500+

diagnosztika évente

Az ENSPORT a teljesítménydiagnosztika állócsillaga! 2014-es alapításunk óta évről évre növekszik az elvégzett felmérések száma. Hisszük, hogy a tapasztalatunk és szakmai tudásunk az, ami megkülönböztet minket a versenytársainktól!

272

egyéni csúcs 2021-ben

Az elmúlt év során a velünk készülő sportolók ennyiszer döntöttek egyéni csúcsot egy adott távon. Valakinek többször is sikerült a naptári évben. Ez csak úgy lehetséges, ha a maximális figyelmet és szakmaiságot kapják tőlünk!

211

első teljesítés 2021-ben

Ennyi hobbi és amatőr sportoló teljesítette sikeresen az adott távot életében először az ENSPORT szakmai támogatásával. Volt köztük olyan is, aki előtte semmit sem sportolt rendszeresen, de velünk elkezdte, és sikeres félmaratoni teljesítésig jutott.

4.9-es

elégedettség (5-ös skálán)

A visszajelzések kiemelten fontosak számunkra. Folyamatosan fejlesztjük önmagunkat, és a rendszerünket. A több, mint 400 velünk készülő hobbi és amatőr sportoló visszajelzései alapján kaptuk ezt az értékelést, ez pedig rendkívül büszkévé tesz minket, hiszen működik az, amit csinálunk!

TEAM BUDAPEST

Erdélyi Nándor

szakmai vezető
futó-, kerékpár- és triatlonedző

Mit jelent, hogy kiemelt edző?

Kiemelt edzőink a legtapasztaltabbak a csapatban, magas az elégedettségi szintjük és sportolóik az ENSPORT legsikeresebb sportolói.

Ismerd meg Nándit!

Az állóképességi sportokkal 11 éves koromban ismerkedtem meg, amikor elkezdtem triatlonozni. Végigjártam az utánpótlássport minden állomását, és egészen a válogatott keretig és a válogatott versenyekig jutottam. Nyertem országos bajnokságokat, voltam világversenyeken, és csináltam Ironmant 10 órán belül. Edzőként 2006 óta dolgozom, ami eleinte hobbi volt, mára már szenvedély és hitvallás. Edzőként a legnagyobb sikerem a 2020-as nagyatádi eXtremeMan, ahol két sportolóm is a legjobb 10-ben végzett, egyikükkel sikerült áttörnünk a 9 órás álomhatárt.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Hiszek abban, hogy a mért eredmények és számok pontos útmutatást adnak, ami a a sportoló tapasztalataival és érzéseivel kiegészítve ad teljes képet a teljesítményről. Hiszem, hogy minden sportolóból ki lehet hozni a maximumot, csupán az odáig vezető út más és más.

Perényi Andrea

vezetőedző
futóedző

Mit jelent, hogy kiemelt edző?

Kiemelt edzőink a legtapasztaltabbak a csapatban, magas az elégedettségi szintjük és sportolóik az ENSPORT legsikeresebb sportolói.

Ismerd meg Andit!

Már gyermekkoromban is a mezei és cross futások iránt lelkesedtem. Rengeteget jártam erdőn-mezőn, terepen. Később a futás iránti érdeklődésemet a futballban kamatoztattam, majd az egyetemi évek alatt a teljesítménytúrázás rajongója lettem. Rengeteg legyalogolt és kocogott kilométer után az ultraterepfutásban találtam meg az utamat. Az erdő és természet szeretetét és a futás csodálatos élményét szeretném minél többeknek megmutatni.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Az edző egyszerre főnök, bajtárs és barát.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Számomra a legnagyobb sikerélmény, amikor láthatom, hogy valaki eléri a korábban elérhetetlennek tűnő céljait. Ebben minden eszközömmel segítem a sportolóimat, legyen szó akár az első 5 kilométer lefutásáról egyben vagy egy 200 kilométeres terepultra teljesítéséről.

Erdélyi-Tóth Orsolya

vezető gyógytornász,
futó- és triatlonedző

Ismerd meg Orsit!

2019 februárjában csatlakoztam az Ensport csapatához, előtte gyógytornászként dolgoztam. Velem leginkább a laborban teljesítménydiagnosztikai mérésen, mozgáselemzésen illetve a jógaórákon találkozhatsz. Érdekes és izgalmas látni, hogy ki, mire képes a teljesítménydiagnosztika során, és hogy milyen fejlődési lehetőségek léteznek. A jógaóráimat igyekszem minél változatosabbra alakítani, némi gyógytornász szemlélettel.

Gyerekkorom óta sportolok, igaz akkor ez a balettozást jelentette. A futással főiskolás koromban ismerkedtem meg, a triatlont és a terepfutást pedig 3 éve kezdtem el, előbbit akkor még kiegészítő edzésként. Mára inkább a terepfutás került előtérbe, de persze e mellett a triatlonos edzéseket sem hanyagolom. Évente egy-egy féltávú versenyen részt veszek, meg jópár terepfutó versenyen is indulok. Nagyjából 5-6 éve jógázom.

Számomra a sport a kikapcsolódást jelenti, a napjaim részét, még akkor is, ha nem mindig esik jól elindulni, vagy korán kelni emiatt. Azt tapasztaltam, hogy sokszor csak elindulni nehéz, de közben mindig megjön a kedvem hozzá.

Hálás vagyok, mert a sport nagyon sok jó barátot, ismerőst hozott az életembe.

Ami az eredményeimet illeti, főleg terepfutó versenyeken értem el jó eredményeket az utóbbi pár évben. 2019-ben a Bodri trail-en 2. lettem a 29 kilométeres távon, illetve az Ultratrail Szilvásváradon 3. helyezést értem el, amire különösen büszke vagyok, mert fél évvel a bokatörésem után sikerült ezt megfutnom a 13km-es távon.

Nagy Norbert

marketing- és
kommunikációs vezető

Ismerd meg Norbit!

Soha nem tudott annyira érdekelni semmi az életben, mint a sport. Egészen korán kapcsolatba kerültem a labdajátékokkal, amiből a kosárlabda volt a domináns, de nem voltam elég szorgalmas és alázatos, hogy komoly eredményeket érjek el sportolóként. Talán az a pontosabb, ha azt mondom, hogy sok minden érdekelt, és azt mind ki is szerettem volna próbálni, a kíváncsiság pedig újabb és újabb utakhoz vezetett. Így lettem előbb újságíró (sportújságíró természetesen), majd tévés, aztán fotós, marketinges, egy kis kitérővel pedig sportmenedzser. Az alkotás és az építkezés vágya sok tapasztalattal gazdagított az elmúlt években, ezt szeretném kamatoztatni az ENSPORT kötelékében.

HITVALLÁSA:

Légy egyedi, légy érdekes, légy önmagad! Az alkotómunkában ez különösen fontos. Ha nincs benne a szíved és a lelked a produktumban, az a végeredményen is meglátszik majd.

Andrási Ferenc “Ottó”

futó-, triatlonedző

Ismerd meg Ottót!

Gyerek koromban elkezdtem atletizálni és ez kitartott a középiskola végéig.
A futás újra 2004-ben került előtérbe mikor 10 km-re készültem.
A lendületem kitartott a félmaratonig, utána pedig jött a triatlon, abból is a terep, ami szerelem lett és azóta is az!

Mindig is szerettem a kihívásokat és kerestem is azokat!  Az Ensporttal 2015-ben kezdtem az utam, mint sportoló, 2017-től pedig mint edző! Emelett hivatásos tűzoltó vagok.

Edzői hitvallás: Never give up!

Sportolói eredmények: Több korcsoportos tereptriatlon és terepduatlon dobogó.

Edzői eredmények: Minden sportolóm fontos számomra és mindenkinél a cél megvalósítása esetleg túlszárnyalása a legfontosabb!

Antoni Gergely

bikefit szakértő

Ismerd meg Gergőt!

Sokan azt mondják rólam, hogy jobban tudok bringázni, mint két lábon járni. Gyerekkoromban a hintán féltem, ha kicsit kilengett, viszont a háromkerekűvel nem tudtam elég gyorsan legurulni a hegyről. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne ültem volna fel a bringára. Mindenhova elvitt és nekem ez jelentette a szabadságot és az örömöt.

Véletlenül csöppentem bele a triatlon világába még 1996-ban és azóta sem csökkent a lelkesedésem. Mindig érdekelt a kerékpár, és az, hogy hogyan lehet egy gépet az emberi testtel úgy összehangolni, hogy mind a kettőből a lehető legtöbbet lehessen kihozni.

A kerékpár testreszabás során szeretném, ha mindenki megtapasztaná, milyen érzés az, amikor szinte eggyé válik a bringájával.

Darabos Dávid

Darabos Dávid

futóedző, laborasszisztens,
sportmasszőr

Ismerd meg Dávidot!

Az életem elég sokoldalúnak mondható, több területen kipróbáltam magam, de volt egy része, ami mindig megmaradt, ez pedig a sport. 6 éves korom óta nagyobb kihagyás nélkül mindig űztem valamilyen sportágat. 18 év labdarúgás, 4 év úszás és 2 év teniszezés után 2016-ban kezdtem el komolyabban foglalkozni a futással. Hamar feltűnt, hogy az átlagosnál jobban érdekelnek az edzések és a versenyek utáni kikapcsolódások és pihentetések. Egy idő után pedig már a teljes baráti társaságom sérüléseit-fájdalmait én kezeltem.

Innen pedig nem volt megállás. 2018 óta Ensportos futóként teljesen átállt a fókusz erre és az eddigi tanulmányaimat megszakítva, a masszázs és a rehabilitáció világa felé vettem az irányt. A sportolók teljesítményének ilyen fajta maximalizálása eddig csak az élsportolóknál volt szokás. Célom, hogy ezt kiterjesszem egészen az amatőr szintig, hiszen mindenki a saját szintjén, de terheli a testét. A futások mellett a pihenések is az edzésterv részei, amik ugyanúgy rendszerességet igényelnek.

HITVALLÁSA:

Addig érzem hitelesnek magam, amíg azt csinálom, amit a vendégköröm is. Sportolok, sportolok és sportolok.

Deák Zsombor

Deák Zsombor

triatlonedző

Ismerd meg Zsombort!

Deák Zsombor vagyok 2013-tól profi triatlonista. Sokszoros Ironman 70.3 top 5-ös és sokszoros Ironman top 10-es eredménnyel rendelkezem. A kolozsvári testnevelési egyetemen végeztem felsőfokú tanulmányaimat. Majd Ausztráliában folytatta tanulmányaimat, ahol több éven keresztül éltem is. Ez idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, dolgozott sok nemzetközi edzővel valamint edzettem közösen a világ legjobb atlétáival. Ezt az évek alatt felgyűlt tudást szeretném tovább adni.

Edzői hitvallása:

Jó hangulatban, motiváltam, sérülésmentesen, folyamatosan dolgozni és fejlődni. Közben folyamatosan célokat vadászni. -Dream big achieve more-

Gellér Gabriella

futó-, triatlonedző

Ismerd meg Gabit!

Már akkor is sportos voltam, amire nem is emlékszem. Állítólag még járni sem tudtam, de már a bordásfalról szedtek le. Gyerekkoromban úsztam, balettoztam, műkorcsolyáztam, Volt, hogy mindhármat párhuzamosan. 16 éves koromig maradt a műkorcsolya, majd éles váltással jött a triatlon, ahol ott is ragadtam.

Mindig is sporttal szerettem volna foglalkozni. A Testnevelesi Egyetemen sportmenedzserként diplomáztam, majd az akkori Továbbképző Intézetben triatlonedzői végzettséget szereztem. Akkor nem volt lehetőségem főállásban edzőként dolgozni, de irodai munkám mellett 15 évig úszást oktattam, illetve úszó- és futóedzéseket tartottam 5-15 éves gyerekeknek.

Az ENSPORT-nál új kihívás számomra, hogy felnőtteknek online, személyes jelenlét nélkül is segíteni tudjam elérni sportcéljaikat. Teszem ezt ugyanazzal a lelkesedéssel és elhivatottsággal, ahogy a sporthoz álltam egész életemben.

Edzői hitvallása:

Az elvégzett munka akkor hozza meg gyümölcsét, amikor megértél rá.

Halas Eszter

dietetikus

Ismerd meg Esztert!

Lénárt Henrietta

sportrehabilitációs tréner

Ismerd meg Henit!

A sport és a mozgás – mint a szabadság megélése és önkifejezési eszköz – gyerekkorom óta a mindennapjaim része. Másoknak is ezt a mozgás adta szabadságot szeretném visszaadni egy minőségibb, testtudatosabb élet érdekében, ami segít jól funkcionálni a mindennapokban vagy egy jobb sportteljesítmény elérésében.

Mindenevő voltam mindig is sportok tekintetében és különösen érdekelt az emberi test működése ezért végeztem el a Testnevelési Egyetem Egészségfejlesztés szakát, ahol egy átfogó képet kaphattam az emberi test működéséről és még több sportágba tekinthettem bepillantást. Az egyetem után elvégeztem a sportrehabilitációs tréner szakképesítést, ami megadta azt az irányt és területet, ahol kamatoztathatom az eddig megszerzett tudásomat.

Folyamatosan bővítem az ismereteimet szakmai továbbképzéseken, hogy naprakész információkkal végezhessem a munkám és a legtöbb segítséget nyújthassam. Legtöbbet űzött sportom a futball és atlétika volt, de a különböző harcművészeti ágakban is kipróbáltam magam.

Mag Erika

kiemelt futóedző

Mit jelent, hogy kiemelt edző?

Kiemelt edzőink a legtapasztaltabbak a csapatban, magas az elégedettségi szintjük és sportolóik az ENSPORT legsikeresebb sportolói.

Ismerd meg Erikát!

Az ENSPORT előtt szociális területeken dolgoztam, az edzői hivatást is segítő foglalkozásnak tekintem. Szerintem sokkal többről szól ez a munka, mint a sportolók fizikai állapotának javítása. Igyekszem minden tudásomat és intuíciómat beleadni abba, hogy minden általam felkészített sportolónak segíthessek megvalósítani a céljait. Az edzőtevékenységben a legjobban a megismerési folyamatot szeretem, amikor egy összecsiszolódási fázis után az eredmények is elkezdenek jönni, kinek könnyebben, kinek nehezebben, de a kemény munka tapasztalataim szerint mindig kifizetődik. 

EDZŐI HITVALLÁSA:

Imádom ezt a sportot (életformát), mert tanít folyamatosan. Türelemre, alázatra, sikerek és kudarcok elviselésére, önmagunk gyengeségeivel való szembenézésre, erősségeink felismerésére. Lehetőséget ad folyamatos fejlődésre, amihez néha bukni kell, néha meg kell tapasztalni, hogy nem megy minden úgy, ahogy azt elképzeltük és a végén mégis minden még sokkal jobb és értékesebb lesz, mint amiről valaha is álmodtunk.

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

– Spartathlon (2018) – teljesítés
– Ultrabalaton (2018) – egyéni 3. hely
– Ultrabalaton (2017) – női 3 fős csapat 1. hely
– Ultrabalaton (2016) – női páros 2. hely (Bosznay Diával)
– Korinthosz.hu (2017) – 1. hely (81 km)
– UTT (2017) – 1. hely (117km)
– Téli Margita (2018) – 1. hely (40km)

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Nem szeretnék kiemelni sportolót. Nagyon szép utakat kísérhetek végig. Vannak aszfalton futók, vannak terepen futók, vannak gyorsabb futók, vannak lassabb futók, vannak rövidebb távon futók, vannak hosszabb távon futók. Ami közös, az a lelkesedésük és a kitartásuk! Nagyon büszke vagyok Mindenkire!

Maróti Erika

futó- és triatlonedző,
laborasszisztens

Ismerd meg Erikát!

A mozgás egészen kiskorom óta, a sport 8 éves korom óta az életem része. Az első szerelem a kézilabda volt, amit egészen 18 éves koromig űztem versenyszerűen, később, egy sérülésnek köszönhetően csak amatőr szinten. A futás maradt, de a triatlon csak évekkel később érkezett az életembe. Ami közös mindegyikben, hogy kitartást, rendszerességet és alázatot hoztak a hétköznapjaimba, megtanítottak küzdeni, nem feladni és örülni minden egyes sporttal töltött percnek. Megismertem önmagam, a határaimat, félelmeimet, azt, hogy bízzak önmagamban és a befektetett munkában, hogy türelmes legyek a célokat illetően, és amit én szeretnék edzőként átadni, az pontosan ugyanez. Az Ensporthoz 2019-ben csatlakoztam.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Nincs lehetetlen, csak győzd le önmagad és szeresd igazán, amit csinálsz!

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

Számos korosztályos érem triatlon országos bajnokságokról (sprint-, rövid-, közép- és Irontávról is) és ranglistahelyezések 1-3.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Minden egyes sportolómra büszke vagyok, mert néha szinte lehetetlen összeegyeztetni az edzést a családdal, munkával egyéb elfoglaltsággal, mégis odaállnak és csinálják. A cél mindenkinél más, de kitűzni csak reálisat érdemes és apránként haladni egy nagyobb cél felé, legyen szó egészségmegőrzésről, fogyásról, egy rövid- vagy egy hosszútávú futó- illetve triatlonversenyről.

Mesterházy Roland

futó- és triatlonedző

Ismerd meg Rolit!

A mozgás mindig is az életem része volt és az is marad. Sok sportot kipróbáltam, de igazából triatlon lett az, amit mai napig is csinálok. Szeretem a sport adta “szabadságot”. Szerintem az edzés alatt/közben igazán meg tudod ismerni magad. TF-en fejeztem be a tanulmányaim rekreáció és egészségfejlesztő szakon. Jól esik valakit jobbá, többé tenni. Több, mint 10 éve edzősködöm és szeretnék saját magam is tovább fejlődni, plusz az eddig felhalmozott tapasztalataimat továbbadni.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Lépj túl a határaidon és győzd le önmagad!

SPORTOLÓI EREDMÉNYEIM:

Különböző sportoknak köszönhetően sikerült országos bajnoki címet, helyezést elérni a korosztályomban. Triatlon, duatlon ranglistán egyéniben és csapatban 1-3. helyezés és aquatlon-ban lett pár sikerem az országos bajnokságokon.

Amikre a legbüszkébb vagyok az kenesei féltáv (2018) 04:42-es idő (futópályán összejött egy 3:58 km, ami lelkes amatőrként Nekem jó) és elsőre nagyatádi (2019) hosszútávon 12:18!

EDZŐI EREDMÉNYEIM:

Itt nem szeretnék egyet sem kiemelni mert ugyanolyan fontos Nekem az, hogy ha valakivel egy adott ranglistán, versenyen az utolsó harmadból előre léptünk a középmezőnybe mint az, hogy valaki megnyeri. Az oda vezető út és a hozzáállás az, ami számít mert az eredmény jönni fog, ha megvan a kellő munka hozzá!

Mészáros Zsolt

sportmasszőr

Ismerd meg Zsoltit!

Gyermekkorom óta végigkísért a sport. 10 éves koromtól kezdve válogatott kajakosként versenyeztem közel 10 éven keresztül. Később diplomát szereztem a Testnevelési Egyetemen, elvégeztem a sport- majd a gyógymasszőr képzést.

Közel 2 évet tölthettem el a Honvéd Kosárlabda Akadémián az utánpótlás csapatok mellett, mint masszőr (gyúró). Fizioterápiás asszisztensi képesítést és tudást szerezhettem, ezzel is bővítve ismereteimet.

Izgatottan tekintek az ENSPORT-nál való munkámra. Szeretek sportolókkal dolgozni, és bízom benne, hogy sokak felkészülését megkönnyíthetem a tudásommal.

Mikonya Nándor

futó- és triatlonedző

Ismerd meg Nándit!

Nagy Szilvia

sportmasszőr

Ismerd meg Szilvit!

A sport sokáig az életem része volt, mint versenyzés vagy munka, manapság már csak hobbi. Táncoltam, röplabdáztam, aztán pedig aerobic, kangoo és személyi edzőként is dolgoztam. Masszázstapasztalataim nagy részét külföldön, hajón szereztem, leginkább wellness masszázs területen (alakformáló, mézes, svéd, aromaterápia), majd a szárazföldön sportrendezvények keretein belül masszíroztam sportolókat (p. UTT, WizzAir félmaraton).

Dávid és Zsolti mellett a női energiát szeretném képviselni az ENSPORT masszázs csapatában. Célom, hogy aki megtisztel a bizalmával hétvégenként, jó hangulatban és felfrissülve távozzon a “kezeim közül”.

Pausz Tamás

futó- és úszóedző

Ismerd meg Tomit!

Az életemnek mindig is meghatározó része volt a sport. Tíz évig versenyszerűen úsztam, ami alázatossá és türelmessé tett, mellette pedig hat évet kosárlabdáztam, aminek köszönhetően csapatjátékossá váltam. A Testnevelési Egyetem testnevelő, gyógytestnevelő és egészégfejlesztő szakán szereztem meg a diplomámat, amire nagyon büszke vagyok. 2018 novemberétől erősítem az ENSPORT csapatát a szárazföldön és a medenceparton.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Imádom mindenkiből kihozni a maximumot!

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Az Egyetem a TFSE úszócsapatánál segédedzősködtem 4 évet, és a 2016-os riói olimpiára sikerült kvalifikálni 200m hátúszásban György Rékát.

Minden sportolómra büszke vagyok, aki legyőzi a korlátjait, saját magát vagy megjavítja az egyéni csúcsát.

Pertich Flóra

gyógytornász

Ismerd meg Flórát!

5 éves korom óta mozgásban vagyok, ezért ideális választásnak tűnt, hogy gyógytornászként dolgozzak. Sportolói pályafutásom a járókában való mozgással kezdődött, ami a fitneszben csúcsosodott ki, de emellett kipróbáltam magam táncban (hip-hop, társas), lovaglásban, síelésben, jelenleg pedig rúdfitneszezek. Bár a szárazföldön otthonosabban érzem magam, rendszeresen részt vettem nyári kenutúrákon, sőt, még egy úszótanfolyamra is elmerészkedtem.

Ezen tapasztalataimból széles látókörre tettem szert a mozgáskultúra terén, melyet munkám során kamatoztatni tudok: gyakorlatok széles palettájával, egyénre szabottan tudom segíteni a hozzám fordulók felépülését.

HITVALLÁSOM:

A fejlődéshez ketten kellünk, ezért a hozzám érkezőket türelemmel és partnerként fogadom!

SZAKKÉPESÍTÉSEIM:

 • SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban
 • Kineziology taping/sporttaping alapképzés
 • Sportflossing
 • Triggerpont terápia és fascia lazító technikák
 • Köpölyözés, mint modern mobilizációs technika
 • Sportsérülések rehabilitációja és prevenciója (elmélet)
 • Rectus diastasis fizioterápiája (szétnyílt hasizom)
 • Funkcionális interaktív tréner
 • Szenzomotoros gerinctréner
 • Vagus kezelés (a stresszes emberek idegrendszeri nyugtatása)

Szabó Anna “Ancsur”

futó- és triatlonedző,
laborasszisztens

Ismerd meg Ancsurt!

Ha egy mondatban szeretnék összefoglalni mindent, amit tudni érdemes rólam, azt mondanám, hogy kemény munkával konyhásnéni lettem azért, hogy még keményebb munkával ötszörös Ironman lehessek. Gyerekkorom óta sportolok (röplabda, sok év vízilabda), de a húszas éveim elején úgy döntöttem, hogy pihenek egy kicsit. A kis pihenőből öt év és 15 kiló plusz lett, és amikor 2011-ben egy konyhásnéni kacsintott rám a tükörből, akkor annyira beparáztam, hogy ijedtemben elkezdtem futni, majd triatlonozni. A ijedtség azóta életformává vált, ami többek között öt hosszú távú triatlon teljesítésben testesül meg. Szeretem rendkívül szintes triatlon versenyekkel és terepultrákkal szórakoztatni magam és nem olyan jó szóviccekkel a környezetemet.

Dolgoztam konduktorként és kommunikációs szakemberként, jelenleg pedig a TF triatlon-edző képzésére járok. Már évek óta érdekel az edzéselmélet, edzéstervezés és a teljesítménydiagnosztika, így mióta az ENSPORT-nál dolgozok teljesült az álmom: a hobbim a munkám.

EDZŐI HITVALLÁSA:

IMPOSSIBLE  → I’M POSSIBLE

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

– Rövid távú OB III. hely (2016)
– Klubcsapat OB I. hely (2017)
– Jánosik Extreme hosszú távú triatlon III. hely (2018)
– Goralman Extreme féltávú triatlon: III. hely (2019)

EDZŐI EREDMÉNYEK:

– extrém triatlon teljesítések
terepultra teljesítések
– féltávú triatlon PB-k

Szilágyi Tibor

kiemelt futóedző

Mit jelent, hogy kiemelt edző?

Kiemelt edzőink a legtapasztaltabbak a csapatban, magas az elégedettségi szintjük és sportolóik az ENSPORT legsikeresebb sportolói.

Ismerd meg Tibit!

Mások elmondása szerint folyton pörgök. Saját állításom szerint folyton keresem az önfejlesztési lehetőségeket. 12 éve edzősködök, dolgoztam a tatai Nike Futóklubban, az ENSPORT csapatát pedig 2016 óta erősítem.

Róla mondták:

“Szakértelménél csak a humora a kegyetlenebb. Ha ő az edződ, akkor tudod miről beszélünk. Ha nem, akkor egyszer muszáj vele együtt dolgoznod, hogy megismerd a Tibi féle életérzést.”

EDZŐI HITVALLÁSA:

Egy jó edzésterv készítése a test és lélek összhangja. Ezalatt én a biomechanika, sportélettan, edzéselmélet és pszichológia összhangját értem, melyek csak együtt képesek a legtöbbet kihozni egy sportolóból.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

– Szenior Világbajnokság csapat ezüstérem (2014, Budapest)
– Az Év Ultrafutó felfedezettje (2016)
– Az Év Ultrafutója a magyar csapattal (2017)
– 2017 24 órás Ultrafutó Világbajnokság (Belfast) egyéni 21. hely, válogatott 4. hely.
– 2017 100 km-es Országos Bajnokság 3. hely (7:36)
– 2016 Ultrabalaton egyéni 2. helyezés.
– Pályacsúcs a Körön (2017)
– Női teljesítő a Körön (2017)

Várdai Zoltán

futóedző

Ismerd meg Zolit!

A kilencvenes évek mind a 10 évét aktív tájfutóként éltem meg. Ezután 15 év sportmentes, stresszes és egészségtelen élet következett.

2015-ben találtam vissza a helyes útra, sikerült újra felmelegítenem kapcsolatomat a futással. Innen már nem volt megállás. 2018-tól dolgozom együtt az Ensporttal, mint sportoló.

2019-től pedig magam is foglalkozom futókkal. Igyekszem a 15 év saját tapasztalatát ötvözni az iskolapadban tanultakkal, és ezen keresztül a legjobb utat megtalálni a sportolóim számára.

Az Ensport edzői csapatához 2020 elején csatlakoztam.

Számomra a sportolóim öröme a legfontosabb!

TEAM SOPRON

Szabó Csaba

szakmai vezető, Sopron
futó- és triatlonedző

Mit jelent, hogy kiemelt edző?

Kiemelt edzőink a legtapasztaltabbak a csapatban, magas az elégedettségi szintjük és sportolóik az ENSPORT legsikeresebb sportolói.

Ismerd meg Csabit!

Az Ensport-rendszerrel hobbi sportolóként ismerkedtem meg. Bármennyire is fájt a diagnosztika, rögtön beleszerettem, és a szerelem a mai napig tart. Az elmúlt három évben több száz sportági mérést végeztem, profi, illetve amatőr sportolókon egyaránt, ami tovább erősíti a rendszerbe vetett hitemet, hiszen a visszatérő sportolók javuló eredménye önmagáért beszél.

Edzőként szintén három éve foglalkozom triatlonosokkal, futókkal. Többségük a munka, család mellett végzi a napi edzéseket, amiért én rettentő büszke vagyok rájuk és rengeteg motivációt kapok tőlük.

Magam gyermekkorom óta sportolok, kisebb megszakításokkal. Eleinte a labdarúgás volt a mindenem, amit NB II. szintig űztem. Néhány év kihagyás után találtam rá a futásra és triatlonra, ami azóta is fontos része az életemnek. Több maraton, illetve 2 teljes távú triatlon verseny mellett rengeteg versenyen vettem részt.

A legjobb maratoni időm: 3:17
Ironman egyéni csúcsom: 10:49

EDZŐI HITVALLÁSA:

Ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni 🙂

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Edzői sikeremnek tartom, hogy az általam felkészített sportolók elérik a céljaikat, többeket készítettem fel maratonra, illetve hosszú távú triatlon versenyre, de ugyanilyen büszke vagyok azokra is, akik rövidebb távokon vitézkedtek.

Bocskai Virág

Bocskai Virág

fizioterapeuta

Ismerd meg Virágot!

Egész életem a sport körül forgott. Választásom sem volt, mivel szüleim és nagyszüleim is versenysportolók voltak. 3éves korom óta síelek, majd teniszezni kezdtem, ahol gyorsan kiderült, hogy labdaérzékem egyenlő a nullával (ezt a mai napig hallom barátaimtól: inkább ne dobd, mert nem tudod?), viszont az erdőben futás volt a mindenem!

7-szeres magyar bajnok atlétaként sikerült bekerülnöm az atlétika és a triatlon válogatottba is, ahol többszörös ranglista vezetőként versenyezhettem magyar színekben: triatlon csapat EB 1. és duatlon csapat EB 2. helyezettként. Hosszútávfutás, triatlon és a versenyek izgalma szerelem maradt a mai napig!

Tanulmányaimat Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központban végeztem testnevelő-edző szakon (úszóedző-, síoktatóként), majd egészségügyi- és fizioterápiás szakasszisztensként bővítettem tudásomat, hogy még jobban beleláthassak az emberi test működésébe, élettani- és biomechanikai hátterébe.

12 éve dolgozom edzőként, több száz embernek sikerült segíteni közelebb kerülni/elérni kitűzött céljait. A siker az, ami motivál munkában és sportban egyaránt!

HITVALLÁSA:

Hiszem, hogy a helyes mozgás kialakítása segít a sérülések elkerülésében és még több sikert hozhat az amatőr és a profi sportolók életébe.

Farkas Tibor

futó- és, triatlonedző

Ismerd meg Tibit!

Gyerekkorom óta a sport a szenvedélyem, és amióta az eszemet tudom, a kerékpárom mindig velem van. Kezdetben az extrémebb műfajokat űztem: downhill és 4cross szakágban, majd később 5 éven át a BMX cross rabja voltam, ami nagyon jó alapokat adott a kerékpár biztonságos kezeléséhez.

Ausztriában élek több mint 10 éve, azon beül is Tirolban voltam 6 éven keresztül, ahol erős alapokat tudtam építeni. 2018-ban segítőként részt vettem egy hosszútávú triatlon versenyen, ami egyből a rabjává tett és az év végén már egy középtáv rajtvonalán álltam. 2019-ben elhatároztam hogy teljesítem az Ironmant. Magyar hosszútávú triatlon országos bajnokságán zöldfülűként az első teljesítők között dobogón álltam, 10 óra 43 perces idővel. Akkor döntöttem el hogy szükségem lesz valakire aki kitölti a munkán kívüli szabad időmet edzéssel! Így kerültem az ENSPORT-hoz.

2020-ban egyre mélyebben beleástam magam a triatlon világába, és elvégeztem egy edzői iskolát, hogy tudjak segíteni másoknak a saját tapasztalataimat beépítve.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Biztos vagyok benne, hogy az idő amit az edzésekre szánunk megtérül. Lehetnek kifogások, hogy miért nem sikerült valamilyen cél, vagy pont közbe jött valami probléma, de mindennek megvan a miértje!

SPORTOLÓI EREDMÉNYEI:

 • 2010 4cross magyar bajnok
 • 2006-2011 számtalan BMX cross dobogó
 • MTB maraton korosztályos dobogó, nemzetközi  versenyek
 • 2020 hosszútávú triatlon országos bajnokság (Magyarország) abszolút 19., korcsoport 12.
 • 2020 középtáv triatlon országos bajnokság (Magyarország) abszolút 18., korcsoport 3.
 • 2021 hosszútávú triatlon országos bajnokság (Magyarország) abszolút 12., korcsoport 4.

Karafa Balázs

kerékpáredző

Ismerd meg Balázst!

Már gyerekként is örökmozgó voltam. Mint sokaknak nekem is több sportággal volt szerencsém megismerkedni: úsztam, kosárlabdáztam, asztali teniszeztem, de végül a kerékpározással kötöttem, most már mondhatom, egy életen át tartó szerződést. Eleinte a hegyikerékpározás foglalta le minden energiám, azonban néhány év múlva kipróbáltam magam országúton, ahol végérvényesen megragadtam. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal már több mint 20 éve versenyzem.

A kezdeti élsport az idő, egyben a korom előrehaladtával életformává, lételemmé, számomra egyfajta állandó terápiává vált. A mindennapjaim szerves része. Hiszem, hogy a mozgás – így a kerékpározás, legyünk csak hobbi bringások vagy akár versenyzők -, képes megteremteni azt a testi-lelki egyensúlyt, amire mindenkinek szüksége lehet!

HITVALLÁSA:

Hitvallásomhoz tökéletesen passzol a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szlogenje: Ride and Smile 🙂

Koronika Judit

futó- és, triatlonedző

Ismerd meg Juditot!

A triatlonnal – pontosabban a duatlonnal – 10 éves koromban találkoztam először, egy diákolimpia keretein belül. Aztán jöttek a triatlonok is és én mind a mai napig bennragadtam ebben a sportban, közegben. Gyerekkoromban hobbinak tekintettem, nem voltak kiemelkedő eredményei, viszont élveztem az edzéseket, edzőtáborokat, a csapatot, hogy volt egy közösség, ahova tartozom. Később már életformámmá vált a folyamatos edzés és versenyzés és az eredményke a húszas éveimben kezdtek jönni. Egyre többször találtam magam a dobogón.

Közben a hivatásommal is a sport közelében maradtam, földrajz-testnevelés szakos tanárként dolgoztam egy nyolcosztályos gimnáziumban. Az ENSPORT-hoz 2020 nyarán kerültem, mikor egy hosszabb külföldi tartózkodás után hazaköltözve kerestem az utam. Úgy érzem, jó irányt találtam, és szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatom, ami a hobbim, az életem. Örülök, hogy ezt a sportágat választottam akkor még gyerekként, és mind a mai napig ugyan azzal a lelkesedéssel tudom csinálni, mint akkor immár 25 éve. Ezt a lelkesedést, illetve a sok évnyi tapasztalatot szeretném a sportolóimnak is továbbadni.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Hiszem, hogy kitartó, következetes munkával egy reálisan kitűzött cél mindenki számára elérhető. Viszont a fokozatosságot fontos megtartani, azaz a triatlonos „szamárlétrát” végig kell járni. Ez egy tiszteletet, alázatot követelő sportág, nem szabad csak úgy, uccu neki belevágni, félvállról venni. Ezt a hozzáállást próbálom minden kezdővel megértetni, elfogadtatni.

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

 • számtalan abszolút, korcsoportos és csapat dobogó
 • Ironman 70.3 Budapest AG 1. (2015)
 • Cairns AG 1. (2018)
 • Busselton AG 1. (2018)
 • Ironman 70.3 Világbajnokság Sunshine Coast AG 28. (2016)
 • Nizza AG 10. (2019)
 • Rövidtáv OB absz 2. AG 1. (2019)
 • Rövidtáv OB AG 1. (2020)
 • Középtáv OB absz 1. (2020)

TEAM MISKOLC

Majkut Gergely

szakmai vezető, Miskolc
futóedző

Ismerd meg Gergőt!

Az életem a sport. Kisgyerekkorom óta rengeteg sportágat kipróbáltam, de végül az atlétikában találtam meg „az igazit”. Ezt 13 évig versenyszerűen űztem, majd elvégeztem egy edző-képzést és már hatodik éve dolgozom a miskolci atlétika utánpótlásában. 2019 év eleje óta az ENSPORT csapatához tartozom, mint futóedző, és mint régióvezető. Emellett a Testnevelési Egyetem edzői szakán vagyok végzős hallgató, és jelenleg is a munkám és a tanulmányaim mellett a legfőbb hobbim a futás.

EDZŐI HITVALLÁSA:

A legfontosabb mindig a sportoló!

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

Utánpótlás magyar bajnoki dobogós helyezések.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Az utánpótlásban: újonc, serdülő és ifjúsági magyar bajnoki címek, serdülő válogatottság.

Felnőttben: rengeteg egyéni csúcs, korcsoportos győzelem a Wizz Air Budapest Félmaratonon és a SPAR Budapest Maratonon.

Kovács-Kulcsár Zsuzsanna

futóedző

Ismerd meg Zsuzsit!

Mindig is örökmozgó gyerek voltam. A sport mindig az életem része volt. Végül a futás lett az, ami mai napig a mindennapjaim szerves része. Csodás környezetben, a Bükk-hegység lábánál lakom, így a terepfutás minden szépségét ki tudom használni. Azt vallom, hogy a sport és a futás amellett, hogy kikapcsol, folyamatosan építi, erősíti az embert. Egyfajta önismeret. Mai napig keresem a kihívásokat és a fejlődési lehetőségeket. Ezt a szemlétet szeretném átadni.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Ha elhiszed, akkor meg is tudod csinálni.

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

Számos terepfutó és utcai versenyen sikerült első illetve dobogós helyezést elérnem.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Mindenkire büszke vagyok, aki leküzdve a határait megcsinálta, amit kitűzött célt maga elé. Legyen az az első lefutott 5 km, vagy a legjobb PB. A legnagyobb öröm, mikor a sport és a futás szeretetét tudom átadni a sportolóimnak.