fbpx

Teljesítmény-
diagnosztika

futóknak, kerékpárosoknak, triatlonosoknak

Teljesítménydiagnosztika

futóknak, kerékpárosoknak, triatlonosoknak

Nincs időd rosszul csinálni!

Ugye te sem szereted az idődet pazarolni? Ha család és munka mellett sportolsz, akkor pontosan tudod, hogy minden perc fontos, amit edzéssel tölthetsz. A teljesítménydiagnosztika megmutatja, hogy mely képességeidet szükséges fejleszteni, így valóban a legfontosabb területekre koncentrálhatsz.

Nem találod a legrövidebb utat a célodhoz?

Úgy képzeld el a teljesítménydiagnosztikát, mint egy útjelző táblát a sportteljesítmény útvesztőjében. Visszajelzést ad az aktuális edzettségi állapotodról, és megmutatja merre érdemes tovább menned a biztos fejlődés útján.

Segítünk megtalálni a legrövidebb utat a célodig!

Úgy képzeld el a teljesítménydiagnosztikát, mint egy útjelző táblát a sportteljesítmény útvesztőjében. Visszajelzést ad az aktuális edzettségi állapotodról, és megmutatja merre érdemes tovább menned a biztos fejlődés útján.

Pontos mérések, semmi becslés és általános számítás!

A teljesítménydiagnosztika olyan, mint egy méretre szabott ruha a konfekcióval szemben. A gyakran alkalmazott képletek (például a 220-életkor alapján meghatározott pulzuszónák) csupán megbecsülnek egy-egy fontos adatot a sportteljesítményedben. A teljesítménydiagnosztika viszont pontosan megmutatja ezeket a tényezőket. Csak így lesz az edzésmunka valóban személyre szabott!

MIÉRT AZ ENSPORT?

9

év szakmai tapasztalat

Az ENSPORT 2014 októberétől meghatározó szereplője a hazai sportéletnek. Vezető szerepünk van a hobbi és amatőr sportolók személyre szabott teljesítményfejlesztésében.

3

labor országosan

Budapesti, soproni és miskolci sportlaborjainkkal egyedüli szolgáltatóként nyújtunk országos lefedettséget az állóképességi sportágak szerelmeseinek. Mindhárom laborunkban ugyanazt a magas színvonalú szakmai segítséget kínáljuk ügyfeleinknek.

1500+

diagnosztika évente

Az ENSPORT a teljesítménydiagnosztika állócsillaga! 2014-es alapításunk óta évről évre növekszik az elvégzett felmérések száma. Hisszük, hogy a tapasztalatunk és szakmai tudásunk az, ami megkülönböztet minket a versenytársainktól!

Szakmai partnerünk a

Fontos tudnivalók

Mikor válaszd a diagnosztikát?

✔️ Ha még csak most ismerkedsz a futással, kerékpározással, triatlonnal, akkor a teljesítménydiagnosztika megmutatja neked, hogy milyen edzésmunkát érdemes végezned az optimális fejlődéshez.

✔️ Ha már évek óta sportolsz, de úgy érzed, hogy megrekedtél egy szinten, nem javulnak az eredményeid, akkor a teljesítménydiagnosztika megmutatja neked az elakadásod okát.

✔️ Ha rendszeresen edzel és szépen fejlődsz, akkor teljesítménydiagnosztika azokat a nüanszokat mutatja meg neked, amivel tökéletesítheted a formád, ezáltal pedig javulhat az egyéni rekordod.

Mikor ne gyere diagnosztikára?

Ha lebetegedtél, vagy a lábadozó szakaszban vagy, inkább halaszd el a diagnosztikát addig, amíg teljesen fel nem épülsz!

140/90 Hgmm vagy e feletti vérnyomásérték esetén csak orvosi papír bemutatásával végezzük el a vizsgálat terheléses részét!

Ha véradáson voltál, várj egy hónapot a diagnosztikával, mert a csökkent vérmennyiség negatívan befolyásolja a teljesítményed!

❌ Ha bármilyen krónikus betegséged van, és az orvosok nem javasolják számodra a nagy terhelést jelentő aktivitásokat.

A teljesítménydiagnosztika egy edző vagy humánkineziológus által végzett sportdiagnosztika, nem számít orvosi vizsgálatnak, tehát nem kardiológiai vagy terhelésélettani vizsgálat. EKG-t nem mérünk.

Diagnosztika tudástár

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Ha neked amatőr sportolóként fontos munka és család mellett, hogy a hatékonyan használd ki a sportolásra fordított időt, akkor mindenképpen javasolt számodra egy teljesítménydiagnosztikai vizsgálat. Bővebben lásd az alábbi videóban:

A teljesítménydiagnosztika mellébeszélés nélkül megmutatja, hogy milyen az állóképességed, mik az erősségeid és mik a gyengéid. Részletesebben lásd ebben a videóban:

Egy teljesítménydiagnosztikai állapotfelmérésen számtalan hasznos információt megtudhatsz az aktuális fittségedről. Ezeket az adatokat felhasználva lehetőséged nyílik arra, hogy hatékonyan fejleszthesd a hiányosságaidat. Részletesebben lásd ebben a videóban:

A teljesítménydiagnosztika egy pillanatfelvétel az aktuális edzettségről. Számtalan adatot kapsz meg a diagnosztikai jegyzőkönyvben, ami tökéletes kiindulópont egy személyre szabott fejlesztő munkához. Részletesebben lásd ebben a videóban:

A laktát egy anyagcsere melléktermék, amit egy csepp vérből mérünk. Ez a marker mutatja meg számunkra, hogy milyen az edzettséged. Sokkal pontosabb képet ad, mint bármilyen számítási képlet. Részletesebben lásd ebben a videóban:

A sportteljesítmény rengeteg apró pici összetevőből áll össze. Ahhoz, hogy ezek fejleszthetőek legyenek, szükséges edzészónák alkalmazása. Hogy ez mit jelent pontosan, arról a videóban bővebben beszél Erdélyi Nándor, az ENSPORT alapítója és szakmai vezetője. #teljesítménydiagnosztika #futás #kerékpár #triatlon :

Tapasztalataink szerint nagyon sokan azért tartanak a teljesítménydiagnosztikától, mert ott rossz eredményeket kaphat. Ez egy népszerű tévhit, de nincs valóságalapja. Hogy miért, azt a videóban elmondja az ENSPORT szakmai vezetője, Erdélyi Nándor:

Sportágnak megfelelő, rövid ruházatot. Futás állapotfelmérés esetén futófelszerelés ajánlott, kerékpáros és triatlonos mérés esetén kerékpáros ruházat. A kerékpáros és triatlonos mérésre szükséges saját kerékpárt hozni.

A felmérés zárt, klimatizált helyiségben történik. Öltözőt zárható szekrénnyel és zuhanyzóval biztosítunk, így zuhanyzáshoz szükséges kiegészítőket is érdemes a táskádba pakolni.

Saját pulzuspántra nincs szükség, a felméréshez biztosítunk pulzuspántot, ami az ENSPORT számítógépes rendszerével kommunikál. Saját pulzuspánt viselését az ENSPORT által biztosított pulzuspánt mellett sem engedélyezzük.

A teljesítménydiagnosztikát megelőző héten előtt alacsony intenzitású edzéseket javaslunk, a mérést megelőző nap pedig edzésmentes legyen. Fontos, hogy pihent állapotban történjen a felmérés, hogy a lehető legpontosabb értékeket kapjuk.

 • Élversenyzőknek három havonta
 • Rendszeresen versenyzőknek kétszer: az alapozás elején és végén
 • Egészségmegőrzőknek évente egyszer javasoljuk

Az MLSS teszt egy ENSPORT által kifejlesztett speciális mérési protokoll, mellyel a résztávos edzészónák pontosabban mérhetők, mint más diagnosztikai eljárással. Ha bővebben szeretnél olvasni a témában, ezeket a cikkeket ajánljuk a figyelmedbe:

➡️ Sportdiagnosztika-forradalom: Mi az az MLSS?
➡️ Miért fontos infó az MLSS az állóképességi sportolóknál?
➡️ Hogyan fogja megváltoztatni az MLSS protokoll, amit eddig a teljesítménydiagnosztikáról tudtunk?
➡️ Miért lesz egyedi az ENSPORT MLSS protokollja?
➡️ Kinek ajánljuk az MLSS tesztet?

SZOLGÁLTATÁSAINK

Bemutatjuk a teljesítménydiagnosztika következő generációját! Tesztprotokollok kezdőknek, haladóknak és a maximalistáknak! Mindegyik diagnosztikánk moduláris, tehát te döntöd el, mire van belőle szükséged. Válaszd ki a számodra megfelelőt!

Fitt teszt

A kezdőknek! Fitt tesztünket kifejezetten olyan embereknek alkottuk meg, akik még nem sportoltak korábban, vagy több év(tized) telt el érdemi sporttevékenység nélkül. A teszt csak az alsóbb edzészónákat határozza meg, maximális terhelés nincs benne.

Kérjük, csak akkor jelentkezz erre a tesztre, ha még nem sportolsz, vagy néhány hete kezdted el! A rendszeresen sportolóknál ez a teszt nem ad releváns adatokat.

Alapdíj:

23.900 Ft

ENSPORT edzéstervezés előfizetéssel -15% kedvezményt biztosítunk a végösszegből, amit a laborban írunk jóvá.

Mit tartalmaz az alapdíj?

✔️ testösszetétel mérés
✔️ légzésfunkció mérés
✔️ nyugalmi pulzusmérés
✔️ 4 lépcsős terhelés futópadon (nincs maximális terhelés)
✔️ 3 edzészóna meghatározása
✔️ regenerációmérés (HRV)
✔️ ajándék 4 hetes edzésterv (a részletes felhasználási feltételeket lásd itt: szerződési feltételek)

Időtartam: 1 óra

Választható feláras extrák

✔️ kerékpáros diagnosztika (futás helyett) +2.000Ft
✔️ kiértékelés a helyszínen +7.000Ft
✔️ kiértékelés később zoom-on +5.000Ft
✔️ kiértékelés később zoom-on szakmai vezetőnkkel +10.000Ft

Időtartam: 1 óra + a választott extra függvényében (lásd időpontfoglaló)

A foglalás lemondásának feltételei

A szolgáltatáshoz lefoglalt időpont lemondható írásban e-mailen, vagy az időpontfoglalónk által, e-mailben küldött linkek segítségével.

KÖTBÉR!!!!

Amennyiben a lemondás időpontja a szolgáltatás igénybevételének napját megelőző:

 • 24-48 óra között történik meg, akkor 10.000 Ft kötbér megfizetésére vagy köteles, melyet, ha 3 hónapon belül új időpontot foglalsz és igénybe is veszed a szolgáltatásunkat, levonunk a végösszegből.
 • 0-24 órákban történik meg, akkor 10.000 Ft kötbér megfizetésére vagy köteles, melyenek 50%-át, vagyis 5.000 Ft-ot engedünk el a szolgáltatás árából, ha 3 hónapon belül új foglalsz új időpontot.
 • Többszöri lemondás és kötbérfizetés esetén a kedvezmények nem összevonhatók, egy kedvezmény vehető igénybe, melyet az utolsó lemondás során érvényes feltételek határoznak meg.

 

A laborszolgáltatásokra vonatkozó további általános szerződési feltételeket ezen a linken olvashatod el: Általános laborszolgáltatási feltételek

Fizetési lehetőségek

Budapest: szép kártya, bankkártya, készpénz

Sopron: szép kártya, bankkártya, készpénz

Miskolc: készpénz

Klasszikus diagnosztika

A haladóknak! Ezt a protokollt már 2014 óta nagy sikerrel alkalmazzuk a tudatosan sportolni vágyók körében. Azoknak szól, akik sportolnak már egy ideje, és tudnak 30 percet folyamatosan futni, 1-2 órát folyamatosan kerékpározni vagy ennél jobb edzettségi állapotban vannak. Ebben a protokollban külön triatlonos felmérés is választható!

Alapdíj:

25.900 Ft

ENSPORT edzéstervezés előfizetéssel -15% kedvezményt biztosítunk a végösszegből, amit a laborban írunk jóvá.

Mit tartalmaz az alapdíj?

✔️ futás diagnosztika
✔️ nyugalmi pulzusmérés
✔️ terheléses mérés futópadon (maximális terhelésig)
✔️ 5+1 edzészóna meghatározása
✔️ regenerációmérés (HRV)
✔️ ajándék 4 hetes edzésterv (a részletes felhasználási feltételeket lásd itt: szerződési feltételek)

Időtartam: 1 óra

Választható feláras extrák

✔️ kerékpáros diagnosztika (futás helyett) +2.000Ft
✔️ triatlonos diagnosztika (futás és kerékpár egyben) +15.000Ft
✔️ testösszetétel és légzésfunkció mérés +2.000Ft
✔️ maximális laktáttermelő képesség (VLaMax) +12.000Ft
✔️ kiértékelés a helyszínen +7.000Ft
✔️ kiértékelés később Zoomon +5.000Ft
✔️ kiértékelés később Zoomon szakmai vezetőnkkel +10.000Ft

Időtartam: 1 óra + a választott extra függvényében (lásd időpontfoglaló)

A foglalás lemondásának feltételei

A szolgáltatáshoz lefoglalt időpont lemondható írásban e-mailen, vagy az időpontfoglalónk által, e-mailben küldött linkek segítségével.

KÖTBÉR!!!!

Amennyiben a lemondás időpontja a szolgáltatás igénybevételének napját megelőző:

 • 24-48 óra között történik meg, akkor 10.000 Ft kötbér megfizetésére vagy köteles, melyet, ha 3 hónapon belül új időpontot foglalsz és igénybe is veszed a szolgáltatásunkat, levonunk a végösszegből.
 • 0-24 órákban történik meg, akkor 10.000 Ft kötbér megfizetésére vagy köteles, melyenek 50%-át, vagyis 5.000 Ft-ot engedünk el a szolgáltatás árából, ha 3 hónapon belül új foglalsz új időpontot.
 • Többszöri lemondás és kötbérfizetés esetén a kedvezmények nem összevonhatók, egy kedvezmény vehető igénybe, melyet az utolsó lemondás során érvényes feltételek határoznak meg.

 

A laborszolgáltatásokra vonatkozó további általános szerződési feltételeket ezen a linken olvashatod el: Általános laborszolgáltatási feltételek

Fizetési lehetőségek

Budapest: szép kártya, bankkártya, készpénz

Sopron: szép kártya, bankkártya, készpénz

Miskolc: készpénz

MLSS teszt

A maximalistáknak! MLSS tesztünk egyedülálló az országban. Olyan sportolóknak javasoljuk, akiknek 2-3 óra edzés nem okoz gondot és 2 órán belüli félmaratonnal, 4 órán belüli maratonnal, 6 órán belüli féltávval és 13 órán belüli Ironmannel rendelkeznek. Az MLSS teszt segítségével tűpontosan meghatározhatók az edzészónák és a hozzájuk köthető élettani folyamatok, úgy, mint laktátlebontó képesség és maximális laktát steady state (MLSS).

Figyelem! Ez a teszt hosszú és megterhelő, így csak a haladó sportolóknak javasoljuk!

Alapdíj:

40.900 Ft

ENSPORT edzéstervezés előfizetéssel -15% kedvezményt biztosítunk a végösszegből, amit a laborban írunk jóvá.

Mit tartalmaz az alapdíj?

✔️ MLSS teszt futópadon
✔️ nyugalmi pulzusmérés
✔️ terheléses mérés
✔️ 5+1 edzészóna meghatározása
✔️ regenerációmérés (HRV)
✔️ ajándék 4 hetes edzésterv (a részletes felhasználási feltételeket lásd itt: szerződési feltételek)

Időtartam: 2 óra

Választható feláras extrák

✔️ kerékpáros MLSS teszt (futás helyett) +2.000Ft
✔️ testösszetétel és légzésfunkció mérés +2.000Ft
✔️ maximális laktáttermelő képesség (VLaMax) +12.000Ft
✔️ kiértékelés a helyszínen +7.000Ft
✔️ kiértékelés később zoom-on +5.000Ft
✔️ kiértékelés később zoom-on szakmai vezetőnkkel +10.000Ft
❌ triatlonos MLSS teszt nincs (külön futó és kerékpáros tesztet javaslunk)

Időtartam: 2 óra + a választott extra függvényében (lásd időpontfoglaló)

A foglalás lemondásának feltételei

A szolgáltatáshoz lefoglalt időpont lemondható írásban e-mailen, vagy az időpontfoglalónk által, e-mailben küldött linkek segítségével.

KÖTBÉR!!!!

Amennyiben a lemondás időpontja a szolgáltatás igénybevételének napját megelőző:

 • 24-48 óra között történik meg, akkor 10.000 Ft kötbér megfizetésére vagy köteles, melyet, ha 3 hónapon belül új időpontot foglalsz és igénybe is veszed a szolgáltatásunkat, levonunk a végösszegből.
 • 0-24 órákban történik meg, akkor 10.000 Ft kötbér megfizetésére vagy köteles, melyenek 50%-át, vagyis 5.000 Ft-ot engedünk el a szolgáltatás árából, ha 3 hónapon belül új foglalsz új időpontot.
 • Többszöri lemondás és kötbérfizetés esetén a kedvezmények nem összevonhatók, egy kedvezmény vehető igénybe, melyet az utolsó lemondás során érvényes feltételek határoznak meg.

 

A laborszolgáltatásokra vonatkozó további általános szerződési feltételeket ezen a linken olvashatod el: Általános laborszolgáltatási feltételek

Fizetési lehetőségek

Budapest: szép kártya, bankkártya, készpénz

Sopron: szép kártya, bankkártya, készpénz

Miskolc: készpénz

Partnereink