TELJESÍTMÉNYDIAGNOSZTIKA

DIAGNOSZTIKA

Miért jó?

A TD célja az aktuális edzettségi állapot felmérése és számszerűsítése. A célunk, hogy az eredménnyel a kezedben tudd, hogy merre tovább, mire vagy, és lehetsz képes.

Kinek jó?

Mondhatnánk, hogy mindenkinek. De pontosítsunk, mindenkinek, aki szeretne tudatosan edzeni, feszegeti a korlátait. Vagy egyszerűen csak szeretne tisztán látni magával kapcsolatban.

Mi a laktát?

A laktát az anyagcsere egyik fontos terméke, mely megmutatja a valós intenzitást, amelyen edzünk. Egy olyan marker, amely objektív, mérhető és termelődés nagyban függ az edzettségtől.

TELJES ÁLLAPOTFELMÉRÉSEINK

TELJES ÁLLAPOTFELMÉRÉSEINK

Futás

A legátfogóbb futó mérésünk: testösszetétel, légzésfunkció, idegrendszeri működés, terheléses teszt, kiértékelés, jegyzőkönyv.

Kellékek: futófelszerelés
Időtartam: 2 óra

29.900 Ft

17.900 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

Kerékpár

A legátfogóbb bringás mérésünk: testösszetétel, légzésfunkció, idegrendszeri működés, terheléses teszt, kiértékelés, jegyzőkönyv.

Kellékek: saját kerékpár
Időtartam: 2 óra

29.900 Ft

17.900 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

Triatlon

Csak triatlonosoknak! Kerékpáros és futó mérés együtt, rövid szünettel egymás után elvégezve. Kiértékelés, jegyzőkönyv.

Kellékek: futófelszerelés, saját kerékpár
Időtartam: 3 óra

45.900 Ft

29.900 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

Minden teljes állapotfelméréshez egy 4 hetes
ENSPORT Prémium edzéstervet adunk ajándékba!

Minden teljes állapotfelméréshez egy 4 hetes
ENSPORT Starter edzéstervet adunk ajándékba!

TERHELÉSES FELMÉRÉSEINK

Futás

Rövidített futó mérésünk:
Ezt a méréstípust kontrollmérésre javasoljuk. Nem tartalmazza a testösszetétel, légzésfunkciós méréseket, illetve a személyes kiértékelést, csak a terheléses lépcsőtesztet. Bővebben lásd: lenti táblázat.

Kellékek: futófelszerelés
Időtartam: 60 perc

24.900 Ft

Kerékpár

Rövidített bringás mérésünk:
Ezt a méréstípust kontrollmérésre javasoljuk. Nem tartalmazza a testösszetétel, légzésfunkciós méréseket, illetve a személyes kiértékelést, csak a terheléses lépcsőtesztet. Bővebben lásd: lenti táblázat.

Kellékek: saját kerékpár
Időtartam: 90 perc

24.900 Ft

Foglalj időpontot hozzánk!

Teljes állapotfelmérés Terheléses mérés Triatlonos mérés
Sportág Futás, kerékpár Futás, kerékpár Triatlon
Időtartam 120 perc Futás 60 perc, kerékpár 90 perc 180-240 perc
Antropometria Igen Igen
Testzsír % Igen Igen
Nyugalmi pulzus Igen Igen Igen
Pulzusvariabilitás Igen Igen
Légzésfunkciók Igen Igen
Laktát mérés Igen Igen Igen
Pulzus mérés Igen Igen Igen
Maximális terhelés Igen Igen Futáson igen
Regeneráció mérés Igen Igen Futáson igen
Azonnali eredmény Igen Igen Igen
Pulzuszónák, edzéstippek Igen Igen Igen
Személyes értékelés Igen Igen
Teljes ár 29.900 Ft 24.900 Ft 45.900 Ft
Ha van nálunk havi edzéstervezés előfizetésed 17.900 Ft 29.900 Ft

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Egy komplex képet kapsz szervezeted aktuális edzettségi állapotáról, éppen ezért nincs jó vagy rossz eredmény. Egy objektív, pillanatnyi edzettségi állapotfelmérés, ami egy kiváló iránytűként szolgál a tudatos felkészülésed során. Évente legalább két alkalommal javasoljuk elvégezni.

Ezeket a paramétereket vizsgáljuk:

  • testösszetétel (magasság, súly, testzsír%)
  • nyugalmi pulzusmérés
  • stresszszint-mérés
  • tüdőkapacitás és légzésfunkció
  • sportágspecifikus laktát lépcsőteszt
  • pulzusmegnyugvás

 

Bővebben lásd itt: http://bit.ly/ensport-diagnosztika

140/90 Hgmm vagy e feletti vérnyomásértékek esetén csak orvosi papír bemutatásával végezzük el a vizsgálat terheléses részét, máskülönben eltanácsoljuk az illetőt. Azoknak sem ajánljuk a teljesítménydiagnosztikát, akik úgymond a „kanapéról kelnek fel”. Egy hónapnyi minimális edzésmunka ajánlott a felmérést megelőzendő, hogy releváns értékeket kapjunk.

Sportágnak megfelelő, rövid ruházatot. Futás állapotfelmérés esetén futófelszerelés ajánlott, kerékpáros és triatlonos mérés esetén kerékpáros ruházat. A kerékpáros és triatlonos mérésre szükséges saját kerékpárt hozni. A felmérés zárt, klimatizált helyiségben történik. Öltözőt zárható szekrénnyel és zuhanyzóval biztosítunk, így zuhanyzáshoz szükséges kiegészítőket is érdemes a táskádba pakolni. Saját pulzuspántra nincs szükség, a felméréshez biztosítunk pulzuspántot, ami az ENSPORT számítógépes rendszerével kommunikál. Saját pulzuspánt viselését az ENSPORT által biztosított pulzuspánt mellett sem engedélyezzük.

A teljesítménydiagnosztikát megelőző héten előtt alacsony intenzitású edzéseket javaslunk, a mérést megelőző nap pedig edzésmentes legyen. Fontos, hogy pihent állapotban történjen a felmérés, hogy a lehető legpontosabb értékeket kapjuk.

  • Élversenyzőknek három havonta
  • Rendszeresen versenyzőknek kétszer: az alapozás elején és végén
  • Egészségmegőrzőknek évente egyszer javasoljuk

A triatlonos teljesítménydiagnosztikát tapasztalt triatlonosoknak ajánljuk, akiknek az edzészónáit kerékpárra és futásra korábban már meghatározták. Ennek a vizsgálatnak a célja, hogy a versenyterhelést szimuláljuk. Bringán kezdődik a felmérés, de nem maximális terhelésig történik a mérés. Rövid szünet után (1.5 mmol/l laktátértéknél) jön a felmérés futópados fázisa, ahol már a maximális teljesítményig hajtjuk a sportolót. Kezdő triatlonosoknak azt javasoljuk, hogy a futó és a kerékpáros diagnosztikát külön csináltassák meg.

Ha további kérdéseid lennének a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokkal kapcsolatban, írj üzenetet a labor@ensport.hu e-mail címre.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői valamely edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK

A DIAGNOSZTIKÁRÓL MONDTÁK