fbpx

TALPVIZSGÁLAT ÉS TALPBETÉT

Mikor jó?

Fájdalmak enyhítésére, meglévő deformitások korrekciójára, de prevencióra is tökéletes. Használd a hétköznapokban és a sportolás közben!

Kinek jó?

Senki sem tökéletes, senki sem szimmetrikus. Talpbetéttel korrigálhatóak azok a lábdeformitások, amiken a gyógytorna nem tud segíteni.

Azonnali eredmény

Fél óra alatt teljesen feltérképezzük a lábad, és pár pillanat alatt rád szabjuk a talpbetétet.
Nincs várólista, nincs sorban állás!

SZOLGÁLTATÁSAINK

Talpvizsgálat

Speciális nyomásérzékelőnkkel statikusan és dinamikusan is megvizsgáljuk a talp deformitásait. Elemző szoftverünk segítségével megállapítjuk a súlyponti eltéréseket, melyekből következtethetünk a tartásproblémákra. Ezekből az adatokból személyre tudjuk szabni minőségi Medi Igli ortopédiai talpbetétünket.

Szükséges kellékek: utcai cipő vagy futócipő, amibe a betétet számod
Időtartam: 30 perc

6.250 Ft

4.900 Ft (ENSPORT edzéstervvel)
Talpbetét vásárlása esetén a talpvizsgálat díjtalan!

Medi talpbetét

A Medi Igli ortopédiai talpbetét hosszú távon enyhíti a rossz tartás okozta hát- és derékfájdalmakat, kijavítja a lábdeformációkat és aktiválja a láb izmait. Alsó karbon merevítése nyújtja a stabilitást; a könnyű, rugalmas, antibakteriális felső része pedig a komfortért felel. Kényelmesen, és szinte észrevétlenül hordható bármilyen cipőben.

29.990 Ft

Hozd magaddal azt a cipőt, amelyben a betétet leginkább használni szeretnéd!

VÁLASZTHATÓ TALPBETÉTEINK

igli Comfort

Tökéletes társ a hétköznapokhoz! Az igli Comfort talpbetétek az ideális választás, ha az utcára is igényled a Medi által nyújtott német precizitást. Alkalmi cipőkhöz is használhatod!

igli Allround

Futáshoz mindenképpen ezt válaszd! Az igli Allround talpbetéteket kifejezetten aktív sporttevékenységhez tervezték, hogy a lábad a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

igli Active

Kettő az egyben! Az igli Active talpbetéteket azoknak ajánljuk, akik az utcai viselet mellett – kompromisszumok árán – szabadidős sportolósához is használnák a talpbetétet.

Nézd meg mit tud

a Medi talpbetét!

ÍGY CSINÁLJUK MI

Ez történik a talpvizsgálaton:

1️⃣ Analizáljuk a lábak/talpak közötti nyomáskülönbséget.

2️⃣ Statikus (álló) és dinamikus (sétáló) módon is vizsgáljuk a talpakat.

3️⃣ Szoftveres analízissel javaslatokat teszünk a deformitások korrekciójára.

4️⃣ A lábadra “szabjuk” a kapott adatokból a talpbetétet. (A vizsgálatnak nem feltétele a talpbetét vásárlás.)

Miért a Medi talpbetét?

1️⃣ Különböző méretű és formájú alátámasztó elemekkel alakítható ki a korrekció.

2️⃣ Kitűnő támaszt biztosít a lábboltozatnak, korrigálva ezzel az elváltozásokat.

3️⃣ A helyszínen elkészül, nem kell rá napokat várni, a beállítás pedig bármikor módosítható.

4️⃣ Sportcipőkbe, hétköznapi, utcai cipőkbe, sőt még alkalmi cipőkbe is illeszthető

KÉPEK A TALPVIZSGÁLATRÓL

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A Medi Igli talpbetét sportoláshoz és a hétköznapokra is kitűnően használható, ezért aztán bátran kijelenthetjük, hogy mindenkinek hasznos, akinek valamilyen lábdeformitása van. A lábdeformitásokat erősítéssel és gyógytornával nem lehet korrigálni, mechanikus alátámasztással lehet ezeket a problémákat kezelni.

A Medi Igli talpbetétek viselése a következő lábdeformitások megléte esetén ajánlott, melyek általában kisebb-nagyobb fájdalommal jelentkeznek.

Bokasüllyedés: A láb hosszboltozata süllyed le, a láb belső éle, a bokák kerülnek közel a talajhoz. A bokasüllyedéskor a boka szalagok, ízületek és a hosszanti boltozat meggyengül, már nem tudják tartani a boka belső oldalát.

Kifelé dőlő láb: A bokasüllyedés ellentétes elváltozása. Ilyenkor a külső boka kezd el süllyedni, és ezáltal a láb kifelé dől.

Harántboltozat-süllyedés: Az előláb szétterülése, kiszélesedése, a láb harántboltozatának süllyedése. Általában a kettes és hármas lábközép csontok a szükségesnél nagyobb erővel nyomódnak a talajhoz. Jellegzetes jelensége a bőrkeményedés, melyet hiába szüntetnek meg, az újra és újra visszatér.

Lúdtalp: A láb hosszboltozatának lesüllyedése. Lúdtalp esetén teli talppal jár a földön a páciens. A hosszanti boltozat és a haránt boltozat süllyedése okozza ezt az elváltozást is.

Vájt láb: A terhelés csak a haránt boltozaton és a sarkon van. A lúdtalp ellentétes elváltozása. A terhelés az előlábra és a sarokra helyeződik. Annyira feszesek a lábháti izmok, inak, hogy nincs máshol terhelése a talpnak. Ez az elváltozás a sportolóknál, táncosoknál gyakori.

Achilles-ín feszülés: A vádli izmai összehúzódnak és a feszülés áttevődik az Achilles-ínra is. Azoknál jelentkezik jellemzően, akik egész nap papucsot viselnek, és az elő lábuk terhelődik folyamatosan. A nap végére komoly fájdalmat okozhat.

Azt az utcai és/vagy futócipőt, amiben viselni szándékozod a talpbetét. Fontos, hogy ott legyen a lábbeli a talpvizsgálaton, hiszen így fogjuk tudni tökéletesen a lábadhoz igazítani a talpbetétet. Cipő nélkül is el tudjuk végezni a talpbetét beállítását, viszont így nem biztos, hogy pontos lesz, és általában egy újabb időpont előjegyzése szükséges.

Előfordulhat, hogy nem sikerül elsőre tökéletesen beállítani a talpbetét alátámasztásait. Ez mindig benne van a pakliban. Ha a Medi Igli talpbetétet a használat során kényelmetlennek érzed, foglalj egy időpontot és azonnal korrigáljuk az alátámasztást DÍJTALANUL. Nincs szükség új talpbetétre, nem kell rá semennyit várni, a speciális tapadókorongok segítségével pár pillanat alatt módosíthatók az alátámasztási pontok.

Természetesen nem muszáj talpbetétet vásárolni talpvizsgálat esetén. Előfordulhat, hogy valaki pusztán állapotfelmérési céllal érkezik a talpvizsgálatunkra. Ilyenkor ugyanúgy végig megyünk a talpvizsgálat folyamatain, és tájékoztatunk a vizsgálat eredményeiről. Ez esetben a talpvizsgálat árát szükséges megfizetned. Ha úgy döntesz, hogy talpbetétet is vásárolsz, akkor a talpvizsgálat árát nem számítjuk fel.

A talpvizsgálat szolgáltatásunk csak Budapesten elérhető, vidéki laborjainkban nem. A felmérés a Csömöri Út 213-as szám alatti laborunkban történik.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői valamely edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

Foglalj időpontot Talpvizsgálatra!

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK

Kérdezd a szakértőt!

Dalma életének mindig fontos része volt a sport. 20 év versenyatletizálás után az edzősködés, majd a gyógytorna felé fordult. Az ENSPORT-nál a feladatai közé tartozik a biomechanikai részleg vezetése. Az embert rendszerként látja, szerteágazó szakértelmének köszönhetően rengeteg sportoló rehabilitációjában közreműködött az elmúlt években.

 

elérhetősége: majkut.dalma@ensport.hu

ezgif.com-webp-to-png

Majkut Dalma
gyógytornász