fbpx

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Edzéstervezés

Ha eltökélt vagy és szeretnéd, hogy egy szakértő felügyelje a sportolásod, akkor érdemes kipróbálnod ezt a szolgáltatásunkat. Több száz hobbi sportoló választott már minket a legnagyobb megelégedésükre, hogy segítsünk sportcéljaik elérésében. Egy edző a legjobbat fogja kihozni belőled, és ha neked egy 2 órán belüli félmaraton, egy 4 órán belüli maraton, vagy egy Ironman teljesítése a célod, akkor az edzői segítség szinte nélkülözhetetlen. De ha nem próbálod ki, akkor biztosan nem fogod megtudni, hogy milyen lehet szakértő segítséggel sportolni!

Függetlenül attól, hogy az „alig van időm edzeni” vagy a heti 20 órát edzők táborát erősíted, az edzéstervezés szolgáltatásunk olyan program testreszabását célozza, melyet képes leszel betartani és amely igazodik az időbeosztásodhoz. Ez különböztet meg minket a „csak” edzéstervezést kínáló szolgáltatóktól. Mi egy jól átgondolt, személyre szabott programot kínálunk, mely Veled és a körülményeiddel folyamatosan fejlődik hétről-hétre. Azt gondolod nincs elég időd edzeni? Próbálj ki minket, hogy megmutassuk, munka mellett is képes leszel fejlődni!

A kommunikáció. Mindegyik csomagunkat a lehető legnagyobb szakértelemmel állítjuk össze, hogy a lehetőségeidet összhangba hozhasd a pénztárcáddal. A Basic csomagunk lazább kapcsolatot biztosít az edződdel, akivel csak havi 1-szer tudsz kommunikálni. Ha viszont neked fontos, hogy az edződdel többször is kapcsolatba léphess, akkor a Prémium vagy Pro csomagjainkat ajánljuk. A csomagok tartalmát lentebb részleteztük.

A jelentkezési űrlap kitöltésével indul el a folyamat. Minden fontos információt elküldünk számodra e-mailen, majd összekötünk a Training Peaks nevű programmal. Ezen a felületen fogjuk az edzéseidet vezetni.

A TrainingPeaks (TP) a világ vezető edzéstervező és elemző szoftvere. Úgy képzeld el, mint egy naptárt, amit az edződ és te látsz. Az applikáció mobilon is elérhető, így a telefonodon látod az aktuális edzéseket. A TP fiókodat kapcsold össze az óráddal, így edzés után amikor szinkronizálod az órát, rögtön felkerül az edzésed. 

Az edzések rögzítéséhez ajánljuk, hogy használj pulzusmérő sportórát. Kösd össze az óragyártód appját a TP-vel, így egy gombnyomással szinkronizálni tudod az edzéseidet, így azok megjelennek a TP felületen. Írd le a kommentbox-ba, hogy milyennek érezted a tréninget, az edződ kielemzi az adatokat és a kommentedet figyelembe véve kiértékeli a munkád

6 és 12 hónap hűségidőre tudsz szerződni nálunk a Prémium és Pro csomagjaink keretein belül (a Basic csomagunknál nincs hűségidő). Ez egy határozott idejű elköteleződést jelent felénk, mi pedig az általad választott időtartamra garantáljuk neked az alacsonyabb és változatlan havidíjakat. Természetesen gondoltunk arra az eshetőségre is, ha önhibádon kívül nem tudsz sportolni a vállalt hűségidő során. Ha bővebb infókat szeretnél megtudni erről, ezen a linken találod a tájákoztatót és szabályzatot: https://ensport.hu/wp-content/uploads/2019/12/H%C5%B1s%C3%A9gid%C5%91s-felt%C3%A9telek-2019.09.01.pdf

Természetesen a hűségidő vállalása nem feltétele a közös munkának, Premium és Pro edzéstervezés-csomagjainkra határozatlan időre is előfizethetsz. Ez magasabb havidíjat jelent ugyan, viszont bármikor szüneteltetheted, vagy felmondhatod a szerződést.

Bankkártyával és utalással. Ha a bankkártyás fizetést választod, akkor minden hónap elején automatikusan levonja az OTP Simple rendszer az edzéstervezésed havidíját. Ez egy egyszerű és hatékony módja a díjfizetésnek, ezért javasoljuk, hogy ezt válaszd.

Ha nem szimpatikus számodra a kártyás fizetés, úgy havi és negyedéves banki utalással is rendezheted az edzéstervezés díját. Ebben az esetben elektronikus számlát állítunk ki, amelyet a regisztrációd során megadott e-mail címre küldünk majd.

Teljesítménydiagnosztika

Egy komplex képet kapsz szervezeted aktuális edzettségi állapotáról, éppen ezért nincs jó vagy rossz eredmény. Egy objektív, pillanatnyi edzettségi állapotfelmérés, ami egy kiváló iránytűként szolgál a tudatos felkészülésed során. Évente legalább két alkalommal javasoljuk elvégezni.

Ezeket a paramétereket vizsgáljuk:

 • testösszetétel (magasság, súly, testzsír%)
 • nyugalmi pulzusmérés
 • stresszszint-mérés
 • tüdőkapacitás és légzésfunkció
 • sportágspecifikus laktát lépcsőteszt
 • pulzusmegnyugvás

 

Bővebben lásd itt: http://bit.ly/ensport-diagnosztika

140/90 Hgmm vagy e feletti vérnyomásértékek esetén csak orvosi papír bemutatásával végezzük el a vizsgálat terheléses részét, máskülönben eltanácsoljuk az illetőt. Azoknak sem ajánljuk a teljesítménydiagnosztikát, akik úgymond a „kanapéról kelnek fel”. Egy hónapnyi minimális edzésmunka ajánlott a felmérést megelőzendő, hogy releváns értékeket kapjunk.

Sportágnak megfelelő, rövid ruházatot. Futás állapotfelmérés esetén futófelszerelés ajánlott, kerékpáros és triatlonos mérés esetén kerékpáros ruházat. A kerékpáros és triatlonos mérésre szükséges saját kerékpárt hozni. A felmérés zárt, klimatizált helyiségben történik. Öltözőt zárható szekrénnyel és zuhanyzóval biztosítunk, így zuhanyzáshoz szükséges kiegészítőket is érdemes a táskádba pakolni. Saját pulzuspántra nincs szükség, a felméréshez biztosítunk pulzuspántot, ami az ENSPORT számítógépes rendszerével kommunikál. Saját pulzuspánt viselését az ENSPORT által biztosított pulzuspánt mellett sem engedélyezzük.

A teljesítménydiagnosztikát megelőző héten előtt alacsony intenzitású edzéseket javaslunk, a mérést megelőző nap pedig edzésmentes legyen. Fontos, hogy pihent állapotban történjen a felmérés, hogy a lehető legpontosabb értékeket kapjuk.

 • Élversenyzőknek három havonta
 • Rendszeresen versenyzőknek kétszer: az alapozás elején és végén
 • Egészségmegőrzőknek évente egyszer javasoljuk

A triatlonos teljesítménydiagnosztikát tapasztalt triatlonosoknak ajánljuk, akiknek az edzészónáit kerékpárra és futásra korábban már meghatározták. Ennek a vizsgálatnak a célja, hogy a versenyterhelést szimuláljuk. Bringán kezdődik a felmérés, de nem maximális terhelésig történik a mérés. Rövid szünet után (1.5 mmol/l laktátértéknél) jön a felmérés futópados fázisa, ahol már a maximális teljesítményig hajtjuk a sportolót. Kezdő triatlonosoknak azt javasoljuk, hogy a futó és a kerékpáros diagnosztikát külön csináltassák meg.

Ha további kérdéseid lennének a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokkal kapcsolatban, írj üzenetet a labor@ensport.hu e-mail címre.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői valamely edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

Futás mozgáselemzés

Nem. Két teljesen különböző diagnosztikai módszerről beszélünk. A teljesítménydiagnosztikán szervezet teljesítőképességét vizsgáljuk, ott a pulzuszónák meghatározása az elsődleges cél. A mozgáselemzésen a futómozgásodat elemezzük. Megvizsgáljuk, hogy milyen hiányosággok figyelhetők meg, amikhez megoldási javaslatokat kínálunk, hogy a futásod hatékonyabb és gazdaságosabb legyen.

Mindenkinek, aki a legapróbb részlete kiterjedően szeretné megismerni a testét ért hatásokat és a futómozgásának a hiányosságait. Tapasztalataink szerint a legtöbben rosszul futnak, ami előbb-utóbb fájdalomhoz, sérüléshez vezet. Ha futás közben gyakran tapasztalsz fájdalmat az alsó végtag-, medence, vagy az ágyéki szakaszon, akkor érdemes bejelentkezni hozzánk egy mozgáselemzésre, mert nem csak felderíteni tudjuk a fájdalom okát, hanem megoldásokat is tudunk rá javasolni.

Az emberi szervezet egy nagyon összetett rendszer. Ezért lehetséges, hogy a különböző helyeken megjelenő fájdalmak kiváltó oka nem azon a területen keresendő, ahol jelentkezik. Mi megtaláljuk a panaszok forrását! A leggyakoribb problémák a rossz talajfogásból, a medencét körbe vevő gyenge izomzatból vagy a sok ülőmunka miatt megrövidült mozgástartományból erednek, de a cipő vagy egy rossz talpbetét is állhat a problémák hátterében.

Erősítéssel, nyújtással, gyógytornával, futótechnika-fejlesztéssel vagy személyre szabott talpbetéttel. A mérés végén kiküldött jegyzőkönyv részletesen tartalmazza a személyre szabott programot. Nálunk mindegyik szolgáltatást igénybe tudod venni, így a diagnózistól a terápián át a gyógyulásig nem engedjük el a kezed.

A panaszmentességhez válaszd teljes ENSPORT rehabilitációs programunkat:

 1. Futómozgás-elemzés elvégzése
 2. Talpvizsgálat elvégzése
 3. Személyre szabott talpbetét megvásárlása
 4. Gyógytorna foglalkozások látogatása
 5. Futótechnika foglalkozások látogatása

A legfontosabb, hogy legyen nálad egy bejáratott futócipő! A hölgyektől azt kérjük, hogy hozzanak magukkal sportmelltartó, illetve fontos, hogy legyen egy csípőt szabadon hagyó alsó viselet az ide kerülő markerpontok miatt.

A felmérés zárt, klimatizált helyiségben történik. Öltözőt biztosítunk zárható szekrénnyel és zuhanyzóval, így zuhanyzáshoz szükséges kiegészítőket is érdemes a táskádba pakolni. Pulzuspántra nincs szükség ehhez a méréshez.

A Futómozgás-elemzés szolgáltatásunk csak Budapesten elérhető, vidéki laborjainkban nem. A felmérés a Csömöri Út 213-as szám alatti laborunkban történik.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői a Prémium vagy VIP edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

Talpvizsgálat

A Medi Igli talpbetét sportoláshoz és a hétköznapokra is kitűnően használható, ezért aztán bátran kijelenthetjük, hogy mindenkinek hasznos, akinek valamilyen lábdeformitása van. A lábdeformitásokat erősítéssel és gyógytornával nem lehet korrigálni, mechanikus alátámasztással lehet ezeket a problémákat kezelni.

A Medi Igli talpbetétek viselése a következő lábdeformitások megléte esetén ajánlott, melyek általában kisebb-nagyobb fájdalommal jelentkeznek.

Bokasüllyedés: A láb hosszboltozata süllyed le, a láb belső éle, a bokák kerülnek közel a talajhoz. A bokasüllyedéskor a boka szalagok, ízületek és a hosszanti boltozat meggyengül, már nem tudják tartani a boka belső oldalát.

Kifelé dőlő láb: A bokasüllyedés ellentétes elváltozása. Ilyenkor a külső boka kezd el süllyedni, és ezáltal a láb kifelé dől.

Harántboltozat-süllyedés: Az előláb szétterülése, kiszélesedése, a láb harántboltozatának süllyedése. Általában a kettes és hármas lábközép csontok a szükségesnél nagyobb erővel nyomódnak a talajhoz. Jellegzetes jelensége a bőrkeményedés, melyet hiába szüntetnek meg, az újra és újra visszatér.

Lúdtalp: A láb hosszboltozatának lesüllyedése. Lúdtalp esetén teli talppal jár a földön a páciens. A hosszanti boltozat és a haránt boltozat süllyedése okozza ezt az elváltozást is.

Vájt láb: A terhelés csak a haránt boltozaton és a sarkon van. A lúdtalp ellentétes elváltozása. A terhelés az előlábra és a sarokra helyeződik. Annyira feszesek a lábháti izmok, inak, hogy nincs máshol terhelése a talpnak. Ez az elváltozás a sportolóknál, táncosoknál gyakori.

Achilles-ín feszülés: A vádli izmai összehúzódnak és a feszülés áttevődik az Achilles-ínra is. Azoknál jelentkezik jellemzően, akik egész nap papucsot viselnek, és az elő lábuk terhelődik folyamatosan. A nap végére komoly fájdalmat okozhat.

Azt az utcai és/vagy futócipőt, amiben viselni szándékozod a talpbetét. Fontos, hogy ott legyen a lábbeli a talpvizsgálaton, hiszen így fogjuk tudni tökéletesen a lábadhoz igazítani a talpbetétet. Cipő nélkül is el tudjuk végezni a talpbetét beállítását, viszont így nem biztos, hogy pontos lesz, és általában egy újabb időpont előjegyzése szükséges.

Előfordulhat, hogy nem sikerül elsőre tökéletesen beállítani a talpbetét alátámasztásait. Ez mindig benne van a pakliban. Ha a Medi Igli talpbetétet a használat során kényelmetlennek érzed, foglalj egy időpontot és azonnal korrigáljuk az alátámasztást DÍJTALANUL. Nincs szükség új talpbetétre, nem kell rá semennyit várni, a speciális tapadókorongok segítségével pár pillanat alatt módosíthatók az alátámasztási pontok.

Természetesen nem muszáj talpbetétet vásárolni talpvizsgálat esetén. Előfordulhat, hogy valaki pusztán állapotfelmérési céllal érkezik a talpvizsgálatunkra. Ilyenkor ugyanúgy végig megyünk a talpvizsgálat folyamatain, és tájékoztatunk a vizsgálat eredményeiről. Ez esetben a talpvizsgálat árát szükséges megfizetned. Ha úgy döntesz, hogy talpbetétet is vásárolsz, akkor a talpvizsgálat árát nem számítjuk fel.

A talpvizsgálat szolgáltatásunk csak Budapesten elérhető, vidéki laborjainkban nem. A felmérés a Csömöri Út 213-as szám alatti laborunkban történik.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői valamely edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

Mobility Training

Az ENSPORT Mobility Training egy gyűjtőnév, amibe azon biomechanikai szolgáltatásaink tartoznak, melyeknek fókuszában a test fejlesztése áll. Korábban ezt a szolgáltatáscsoportot gyógytornának hívtuk, de annyival többet nyújtunk ezekkel a foglalkozásokkal a sportolóknak, hogy elérkezettnek láttuk az időt a névváltoztatásra. Nem szerettük volna, hogy a gyógytorna kifejezés megbélyegezze ezeket a szolgáltatásainkat, hiszen nem csak sérülések rehabilitációjában nyújtunk hasznos segítséget, hanem a prevencióban és az erőfejlesztésben is.

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy a biomechanikai analízissel kezdjük a közös munkát. Erre azért van szükség – ahogy fent, a szolgáltatás leírásában is jeleztük -, mert gyógytornászunk egy videós elemzést készít rólad, majd egy részletes jegyzőkönyvben összefoglalja számodra az eredményeket és útmutatást kapsz a folytatáshoz.

Ha ez a jegyzőkönyv a rendelkezésedre áll, vagyis gyógytornászunk feltérképezte a fejlesztendő területeid, akkor következik a közös munka érdemi része, a rendszeres foglalkozásokra járás, ami lehet rehabilitációs tréning vagy személyi edzés. Erre gyógytornászunk fog majd javaslatot tenni neked. A rehabilitációs foglalkozásokon a fájdalom, vagy egy sérülés kezelése van a fókuszban, a személyi edzéseken pedig a sportoláshoz fontos izmok erősítése és nyújtása.

Természetesen nem kötelezünk senkit arra, hogy igénybe vegye a videós analízisünket, pusztán ajánlani tudjuk. A rehabilitációs tréningek, illetve a személyi edzések látogathatók az analízis jegyzőkönyve nélkül is, de hangsúlyozni szeretnénk, hogy a videós analízis során kinyert adatokból tudjuk tűpontosan személyre szabni a rehabilitációs tréningek és a személyi edzések feladatsorait.

A Mobility Trainingjeink csak Budapesten elérhetők, vidéki laborjainkban nem. A foglalkozásokat a Csömöri Út 213-as szám alatt tartjuk.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői valamely edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

Futótechnika fejlesztés

Ha újra és újra lesérülsz: A futás egy jóval összetettebb mozgásforma, mint azt az emberek gondolják. Nagyon sokan futnak, de csak kevesen tudnak jól futni! Hogy jelentkezik ez a gyakorlatban? Például sérülések, fájdalmak formájában. Az emberi test egy trükkös dolog, mert sokszor nem ott mutatkozik a fájdalom, ahol a valódi probléma van. Ha futás közben állandóan fennálló vagy vissza-visszatérő fájdalmat tapasztalsz, mindenképpen keress fel minket!

Korábbi sérülések rehabilitációjához: Egy komolyabb sérülés nem csak biomechanikailag, de pszichésen is tud ledönthetetlennek látszó falakat húzni eléd. Pedig egy sérülésnek még nem szabadna indoknak lenni, hogy eltántorítson kedvenc mozgásformádtól. A futótechnika edzéseken megtanítjuk, hogyan javítsd ki a rossz beidegződéseket a technikádban, így a futásod hatékonyabb és gazdaságosabb lesz.

Ha most kezded a futást: Ha még csak most kezded a rendszeres futást, akkor a legalkalmasabb időben vagy, hogy a kezeink közé kerülj! Minél előbb megérted a tested összefüggéseit, annál tudatosabb futó válik belőled. Első lépésként javasoljuk a futómozgás-elemzést szolgáltatásaink sorából, majd utána a futótechnika edzéseink rendszeres látogatását.

Ha szeretnél hatékonyabban futni: Lehetsz te már több maratont is legyűrő futó, fejlődni mindig lehet. Mi még nem találkoztunk tökéletes futótechnikával, úgyhogy ha haladóként, vagy profiként kíváncsi vagy rá, milyen pluszt tudunk még kihozni belőled, nosza, foglalj egy időpontot az egyik edzésünkre.

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy először egy futómozgás-elemzésre gyere el hozzánk, hogy megismerhessük a futómozgásodat a legapróbb részletességig. Utána már csak azt kell eldöntened, hogy az első kérdésben részletezett indokok közül melyik igaz rád a leginkább.

Csoportos edzéseinek maximum 6 főt tudunk fogadni a tornatermünkben, az egyéni edzéseken pedig – ahogy a neve is mutatja -, egyedül veled foglalkozunk. Mindkét műfajnak megvannak az előnyei. Az egyéni óráink mellett a teljes figyelem, a videós elemzés és a szabadon választható időpontok szólnak. A csoportos edzéseknek kedvezőbb a díja, viszont csak meghatározott időpontban elérhetők és másokkal is osztoznod kell az edző figyelmén. A tematika szinte ugyanaz.

Tapasztalt edző instrukciói alapján a következő feladatok várnak rád:

 • Bemelegítés
 • Erősítő gyakorlatok
 • Futóiskolázás
 • Videós elemzés (csak az egyéni edzéseken)
 • Levezetés
 • Nyújtás

Futóruházatot, bejáratott, teremben használatos futócipőt. Az edzéseket zárt, klimatizált helyiségben tartjuk, így az időjárás változásaihoz nem kell alkalmazkodnunk. Öltözőt zárható szekrénnyel és zuhanyzóval biztosítunk, így zuhanyzáshoz szükséges kiegészítőket is érdemes a táskádba pakolni. Az edzésekhez szükséges egyéb kellékeket biztosítjuk. Ha sportóráddal rögzíteni szeretnéd a foglalkozást, akkor azt se hagyd otthon!

A futótechnika edzések csak Budapesten elérhetők, vidéki laborjainkban nem. A foglalkozásokat a Csömöri Út 213-as szám alatti laborunk tornatermében tartjuk.

Sportmasszázs

Természetesen a masszőr nem diagnosztizál. Azonban alapvető fontosságú az első kezelést megelőző alapos tájékozódás, és fizikális vizsgálatokat egyaránt. Mindez egy könnyed beszélgetés (kikérdezés) a Te szokásaidról, életmódodról.

 • gyulladásos betegségek
 • fertőző betegségek
 • láz
 • csonttörés, égés, ficam, trauma
 • epilepszia
 • TBC
 • ittas/drogos állapot
 • bőrelváltozások
 • rosszindulató daganat
 • terhesség első 3, illetve utolsó 3 hónapja
 • menstruáció legerősebb napjai
 • elzáródásos érbetegségek
 • kezeletlen szívritmuszavar
 • előrehaladott csontritkulás
 • kezeletlen magas vérnyomás
 • Biomechanikai hatások – Mechanikai nyomás a szövetekre
  • Megszünteti a szövetek összetapadását
  • Megszünteti az izmok és a fascia hipertónusságát
  • Növeli az ízület mozgástartományát
  • Csökkenti a myofasciális merevséget
  • Nyújtja és felrepeszti a kóros hegszövetet
 • Fiziológiai hatások – A szövetek és a szervek átalakulásának megkönnyítése
  • Aktiválja a vér- és a nyirokkeringést, drenázshatású
  • Fokozza a vizeletkiválasztást és a vese szűrő funkcióját, így távoznak az anyagcseremelléktermékek
  • Növeli a paraszimpatikus idegrendszer aktivitását
  • Ellazít és kellemes közérzetet teremt
 • Neurológiai hatások – Reflexek stimulálása
  • Csökkenti a neuromuszkuláris ingerlékenységet
  • Csökkenti az izomfeszülést és a görcsöket
  • Csökkenti a fájdalomérzetet
 • Pszichoemocionális hatások – A test-elme tudatosság fokozása
  • Ellazít és pihentető érzést kelt
  • Csökkenti a szorongás szintjét
  • A mozdulatok hozzájárulnak a mozgáskép helyreállításához egy sérülés után
  • Felfrissít

Svédmasszázs:

A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Egy jól végzett svédmasszázs után felszabadultnak érzed magad. Általában azok igénylik, akik hátfájással, derékfájással küszködnek, esetleg lazítani szeretnének, mert nagyon stresszes a munkájuk. A simító, dörzsölő,rezegtető és gyúró mozdulatok felfrissítik a szervezetet. A svédmasszázs csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. A frissítő masszázs során aromaterápiát is szokás alkalmazni.

Sportmasszázs:

Nyugati hagyományokon alapuló masszázstechnika. A technikája nagyban hasonlít a svédmasszázshoz, de egy jóval intenzívebb, erősebb és mélyizomzatra is kiható formája.

A rendszeresen végzett sportmasszázs a fizikai kondíció javításának kiváló módja. Célja többféle lehet, attól függően, hogy sportolás előtt, vagy után veszed igénybe.

A sporttevékenységek előtti sportmasszázs lényege, hogy a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmokat felszabadítsuk, ezáltal azok rugalmasak, ellenállóbbak, terhelhetőbbek lesznek. Az intenzív masszázs felkészít a testmozgásra, hatására jelentősen növekszik izomzatunk teljesítménye, és csökkennek a sérülések esélyei.

A sporttevékenység utáni sportmasszázs célja a regenerálás, amely két fő szakaszból áll: Közvetlenül az izmok terhelése után végzett kezelés célja, hogy a megterhelt szövetekből a salakanyagok mielőbb eltávozzanak. Ajánlott ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadékot fogyasztanunk. A felgyülemlett tejsav eltávolításával elkerülhetjük az izomlázat. Majd az ezt követő (pl. edzések közötti) masszázsok jelentősége, hogy az izmaink regenerálódjanak, és a megfelelő izomtónusunk visszaálljon.

Gyógymasszázs:

A gyógymasszázst leginkább kiegészítő kezelésnek rendelik. Minden esetben orvos rendeli el terápiás céllal. Svédmasszázs fogásokkal helyileg és reflexes távolhatás révén is javítja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat. A simítás, a gyúrás bizonyos fogásai, a vibráció és a végtag kirázása izomlazító, a gyúrás más formái: a dörzsölés és az ütögetés inkább izomtonizáló hatásúak. Több formája létezik: szegment masszázs, kötőszöveti masszázs, perioszteális masszázs, nyirokmasszázs.

A Sportmasszázs csak Budapesten elérhető, vidéki laborjainkban nem. A foglalkozásokat a Csömöri Út 213-as szám alatt tartjuk.

Sporttáplálkozás

Tudtad, hogy a sportteljesítmény legalább 70%-a az étkezésen múlik, és az edzések csupán az eredményeid 30%-át adják? Pedig igaz! Akkor javasoljuk igénybe venni ezt a szolgáltatásunkat, ha az utolsó utáni szuflát is ki akarod préselni magadból! Az ENSPORT edzéstervezés kombinálva a sportétrend-tervezéssel olyan eredmények elérésére leszel képes, amire ma még talán gondolni sem mersz!

Akkor is érdemes vezetett étrenddel sportolni, ha valamilyen “civilizációs betegség” kínoz. Dietetikusunk az elmúlt években több terület diétájával is sikeresen foglalkozott, mint az inzulinrezisztencia, egyéb szénhidrátanyagcsere-zavarok, kettes típusú cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, emelkedett húgysavszint.

 1. eldöntöd, hogy melyik szolgáltatást szeretnéd igénybe venni (étrendtervezés vagy tanácsadás)
 2. kitöltöd a jelentkezési űrlapot, majd az adataidat beküldöd nekünk
 3. kapni fogsz egy automatikus e-mailt, ami a fizetési információkat tartalmazza
 4. amint megérkezik hozzánk a szolgáltatás díja, dietetikusunk jelentkezni fog
 5. az induló konzultációs során megbeszéltek mindent fontos kérdést
 6. ha az éttrendtervezést választod, kapsz egy Nutrium e-mailes meghívót dietetikusunktól, valamint a regisztráció menetét is elküldjük neked
 7. neked pusztán le kell töltened az appot a telefonodra, megadni a jelszavad, majd azonnal használhatod is a profilodat, ezzel pedig létrejön az interaktív kapcsolat közted és a dietetikusunk között
 8. heti bontásban kapod az étrendet az appon keresztül legkésőbb a tárgyhetet megelőző péntekig, hogy átbeszélhessétek a szükséges változtatásokat
 9. innen pedig nincs más dolgod, mint követni az étrendet és visszajelzéseket adni dietetikusunknak

Ha a TrainingPeaks-t tudod használni, akkor a Nutriumot is! Bár a menürendszer angol nyelvű, az utasítások, étrendek, receptek magyar nyelven íródtak. Ha valakinek mégis túl bonyolult, vagy kényelmetlen az applikáció használata, az étrendet el tudjuk küldeni pdf formátumban is.

Minden fontos felhasználási, fizetési és felmondási információt a következő dokumentum tartalmaz: Általános Sportétrend-tervezési feltételek

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői valamely edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de az edző nem az ENSPORT-nál dolgozik.

Konzultálj velünk díjmentesen

Maradt még benned kérdés? Ne nyomj még az időpontfoglalás gombra! Regisztrálj díjmentes online konzultációnkra, és kollégánktól mindent meg tudsz kérdezni, ami érdekel a szolgáltatásainkkal kapcsolatban! Utána is ráérsz még eldönteni, hogy szeretnél-e velünk sportolni.

Partnereink