fbpx

Single post

5 érv az online edzéstervezés mellett

Most, a tömegsportolás “aranykorában” egyre nagyobb divat online edzéstervet használni, “online edzővel” készülni. Sportolhatsz egészségmegőrző céllal, de lehetsz amatőr versenyző is, az online edzésmonitorozásban rejlő lehetőségeket – szerintünk – ezért az öt indok miatt érdemes kihasználnod!

1️⃣ Külső objektív kontroll/szakmai háttér

Ha nincs megfelelő sportmúltad, fogalmad sem lesz, hogy hol vannak a határaid, így pedig könnyen alul- vagy túledzheted magad, a várt eredmény pedig elmarad. Hogy ezt elkerüld, célszerű külső kontrollként segítségül hívni egy szakembert, hiszen az autódat is autószerelőhöz viszed. Valakit, aki nem csak visszafog, vagy noszogat ha kell, de a rutinja révén tudja, mikor mit csinálj, és segít elkerülni a hibákat. A lényeg ugyanis minden módszernél és edzéstervnél a személyre szabottság.

Ne másnak, ne egy cikk írójának, a szomszédnak vagy a versenytársnak feleljen meg az edzésterv, hanem Neked. Ezzel a perszonalizálással sok időt és rossz élményt tudsz megspórolni. És bármilyen furcsa, a legtöbbször egy külső szem jobban tud vezetni, mint Te saját magadat! Nem viszik el a döntéseit belső emóciók, teljesítési kényszer vagy kedvetlenség.

2️⃣ Bárhol, bármikor

Bár az edződ saját szemmel nem lát az online edzéstervezés esetén, de a manapság szinte mindenki által használt sportórák és applikációk révén bárhol pontosan kivitelezheted az edzéseidet. Nem kellenek közös edzések, nem kell, hogy az edződ mellett legyél, nem kell utaznod, sportpályát/öltözőt/közösséget keresned. Csak felhúzod a cipődet, elindítod az órádat, és már csinálhatod is az edzésedet, amit az edződ – lehet, hogy a világ másik feléről – a TrainingPeaks profilodba megadott neked.

3️⃣ Rugalmas tervezhetőség

Mivel a legtöbb edzésterv már online felületen érhető el, ha így készülsz, bármilyen módosítás, az aktuális hetedhez szabás vagy újratervezés hamar láthatóvá is válik az edzéstervedben. Így bár több száz kilométerre is lakhatsz az edződtől, mindig a saját programoddal összehangolt edzéseket kaphatsz. Így rugalmasan egyeztetheted össze a magánéletet, a munkát és a sportot.

Sokkal nagyobb mélységéig lát le az online edzéstervezésnek köszönhetően az edző szeme a “felhőből” – ahova töltöd az adatokat -, mint azt elsőre gondolnád. (Szilágyi Tibor, futóedző)

4️⃣ Adatgazdagság

A manapság használt sportórák olyan mértékű adatmennyiséget biztosítanak, hogy nem kell attól tartanod, hogy vaktában végzed az edzéseket. A futóstílusodon, és a fáradás pár szemmel látható testi jelén kívül, olyan adatokat tudsz küldeni az edződnek egy kattintással, amit a legavatottabb szemek sem vesznek észre. Elég, ha a (1) pulzusra, (2) sebességre, (3) lépésfrekvenciára, (4) talajérintési időre, (5) a bal és jobb láb talajérintési idejének arányára, vagy éppen (6) a wattszámra gondolok, de ha unalmas akarnék lenni, még folytathatnám hosszú sorokon keresztül, hogy mi minden nyerhető ki egy sportóra által rögzített edzésfájlból az arra alkalmas elemzőszoftveren keresztül.

5️⃣ Távjelenlét

A visszajelzéseknek és az alkalmazott technikának köszönhetően bárhol edzhetsz. És most nem az edződtől való távolságra gondolok. Síkon, terepen, magaslaton, atlétikapályán. Futhatsz, bringázhatsz vagy épp úszhatsz. Szinte minden sport és terep képes már objektív adatokat szolgáltatni, amiket később elemezni lehet. Így olyan edzéseket is megvitathatsz, kielemezhetsz az edződdel, ahová Ő személyesen nem junta el veled, vagy olyan edzésmódszereket is alkalmazhattok, amire közösen, egy személyes jelenlét mellett nem lenne lehetőség.

Persze nem szeretnénk álszentek lenni, tisztában vagyun vele, hogy az online edzéstervezés teljesen nem helyettesítheti az aktív edzői jelenlétet. Az elmúlt 5 év (az ENSPORT fenállása) során azonban bebizonyosodott több száz kezdő és amatőr sportoló esetében, hogy a távjelenlétünkkel is képesek vagyunk kihozni belőlük a maximumot. Megszámlálhatatlan első teljesítést, egyéni rekordot, ultrákra vagy Ironmanre való felkészítést vezényeltünk le online edzésvezetéseinkkel, és MŰKÖDIK! #itjustworks

Az ENSPORT Prémium edzéstervezésről

A legnépszerűbb választás! A piac egyik legjobb ár/érték arányú, prémium minőségű edzéstervezés szolgáltatása. Lesz edződ, akit felhívj, ha kérdésed van, és aki végig kísér a célig vezető úton. TUDATOS TELJESÍTMÉNY, ELÉRHETŐ ÁRON!

 

A szolgáltatás tartalma

☑️ Induló konzultáció

☑️ Kapsz egy edzőt, akivel kapcsolatban leszel

☑️ Személyre szabott edzések

☑️ Watt alapú edzéstervezés (+3000 Ft)

☑️ Sablonmentesség-garancia

☑️ Szezontervezés

☑️ Versenystratégia minden versenyedre

☑️ Ütemezett erősítő és nyújtó feladatok

☑️ Rendszeres tesztfutások, állapotfelmérés

☑️ Tervezési ciklus: 1 hetes

☑️ Edzések kiértékelése: heti 1x

☑️ Edzői kommunikáció: heti 1x

☑️ Edzésterv-módosítás: heti 1x

☑️ Basic TrainingPeaks edzésnaplózás

☑️ Első teljesítménydiagnosztika (17.900 Ft)

☑️ Választható hűségidő a kedvezőbb havidíjért

? Fizetési gyakoriság: havonta (automatikus kártyás fizetés, vagy utalás)

 

Regisztráció


Szilágyi Tibor
kiemelt futóedző - Ensport | még több infó rólunk

Mások elmondása szerint folyton pörgök. Saját állításom szerint folyton keresem az önfejlesztési lehetőségeket. 12 éve edzősködök, dolgoztam a tatai Nike Futóklubban, az ENSPORT csapatát pedig 2016 óta erősítem.

Edzői hitvallása:

Egy jó edzésterv készítése a test és lélek összhangja. Ezalatt én a biomechanika, sportélettan, edzéselmélet és pszichológia összhangját értem, melyek csak együtt képesek a legtöbbet kihozni egy sportolóból.