fbpx

Single post

Sufnituning – 6+1 kardió edzés a négy fal között

A karantén idején, sőt a kijárási korlátozás idején is lehet edzeni, de tény, hogy sokkal nehezebb, mintha szabadon járhatunk-kelhetünk. Van néhány klasszikus eszköz és persze modern edzésfajta is, ami segíthet túllendülni néhány kihagyott futóedzésen.

1. Ugrálókötél

A régi klasszikus, de ma is nagyszerűen használható. Itt az idő, hogy előszedjük, vagy elkérjük a gyerektől, mert ezt bent és kint a kertben is simán tudjuk használni és nagyon jó kis kardió edzést lehet vele végezni. Lehet páros lábon, váltott lábbal és futólépésben is ugrálni, és ha jól bírod egy fél óra simán mehet vele. Javítja az állóképességet.

2. Lépcsőzés

Kint vagy bent, többnyire lépcső is található a házban, vagy a ház körül. Szökdelésre (páros, váltott), felfutásra remek edzést lehet csinálni rajta. Javítja az állóképességet és nagyon hatékony HIIT-edzést lehet rajta végezni. Vagyis váltogassuk az intenzív periódusokat laza szakaszokkal. Arra azért figyelj, hogy ne lépcsőházban végezd az edzést az egyre szigorodó közösségi korlátozások miatt.

3. Négyütemű fekvőtámasz

Ehhez sem kell eszköz és nemcsak erősödsz, de a pulzusodat is felviszi majd. A karhajlítás ne maradjon ki, akkor még hatékonyabb!

Kövesd facebook oldalunkat, minden nap jelentkezünk élő adásokkal! (Katt a képre)

4. Guggolásból felugrás

Többek között erősíti a combizmokat, farizmokat és kiváló az állóképesség fokozására is.

5.  Hegymászó vagy pókember

Alapvetően törzsizom erősítő gyakorlat, de ha tempósan csinálod állóképesség fokozó gyakorlattá válhat. Először érdemes csak térdhúzásokat végezni szép lassan az azonos karhoz, majd begyorsítani és szökkenéssel kombinálni a lábváltásokat.

6. 10-20 perces tabata edzés

Nagyon hatékonyan erősít és ha kardió elemeket is teszel bele, akkor az állóképességedet is javítja. Ilyen edzéseket biztosan találsz a neten, de már telefonos applikáción is elérhető. Garantált az izzadás és bármikor meg tudod csinálni a nap folyamán.

+1.

ENSPORT #karantraining videók

Ha pedig edző által vezetett edzésre vágysz, akkor keresd vissza a facebook élő adásban megtartott foglalkozásainkat, és bármikor szőnyegre pattanhatsz otthon. Futótechnika, jóga, törzserősítés, láberősítés, úszásspecifikus erősítés, hengerezés, görgőzés…az otthon végezhető edzések széles spektrumát lefedik a szakembereink által összeállított edzések. Facebookon és youtube-on is megtalálod ezeket a videókat.

facebook videótár: https://www.facebook.com/ensporttraining/videos/

youtube videótár: https://www.youtube.com/ensport

Ugye, hogy nincs kifogás! Mindenkinek jó edzést!

Maróti Erika
futó- és triatlonedző at ENSPORT | Website

A mozgás egészen kiskorom óta, a sport 8 éves korom óta az életem része. Az első szerelem a kézilabda volt, amit egészen 18 éves koromig űztem versenyszerűen, később, egy sérülésnek köszönhetően csak amatőr szinten. A futás maradt, de a triatlon csak évekkel később érkezett az életembe. Ami közös mindegyikben, hogy kitartást, rendszerességet és alázatot hoztak a hétköznapjaimba, megtanítottak küzdeni, nem feladni és örülni minden egyes sporttal töltött percnek. Megismertem önmagam, a határaimat, félelmeimet, azt, hogy bízzak önmagamban és a befektetett munkában, hogy türelmes legyek a célokat illetően, és amit én szeretnék edzőként átadni, az pontosan ugyanez.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Nincs lehetetlen, csak győzd le önmagad és szeresd igazán, amit csinálsz!