fbpx

MOBILITY TRAINING

MIÉRT EGYEDI?

Mert az első alkalommal egy biomechanikai szoftver is segít a pontos diagnózisban. Egyedülálló módon ötvözzük a technikát és tudást.

KINEK JÓ?

Senki sem tökéletes, senki sem szimmetrikus. A Mobility Training célja, hogy megerősítsük, amit kell erősíteni, és lelazítsuk, amit le kell lazítani.

JEGYZŐKÖNYV

Hány olyan gyógytorna jellegű foglalkozáson voltál, ahol az első alkalom után pdf-es jegyzőkönyv készül, benne a javasolt feladatokkal?

SZOLGÁLTATÁSAINK

Biomechanikai analízis

Az első alkalom! Ha gyógytornászunk még nem látott, és nem készült rólad biomechanikai videós analízis, akkor először erre a szolgáltatásunkra jelentkezz be! Részletesen feltérképezzük a tested, amire később a rehabilitációs foglalkozások, illetve a személyi edzések feladatai épülnek.

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 2 óra

15.000 Ft

12.000 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

Rehabilitációs tréning

Gyógytornász által tartott gyógytorna jellegű foglalkozás. Akkor ajánljuk, ha valamilyen fájdalom vagy sérülés nehezíti/gátolja a sportolásod. A biomechanikai videós analízis eredményei alapján személyre szabott, egyéni feladatsorokat kapsz tőlünk, melynek helyes kivitelezésében gyógytornász segít.

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 1 óra

6.000 Ft

Személyi edzés (erősítés, nyújtás)

Gyógytornász által vezetett erősítő edzés. A biomechanikai videós analízis eredményei alapján személyre szabott, egyéni feladatsorokat kapsz tőlünk, melynek helyes kivitelezésében gyógytornász segít. Megtanítunk helyesen nyújtani és erősítjük a core-izmaidat, hogy a sportolásod gazdaságosabb lehessen.

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 1 óra

6.000 Ft

Nézd meg milyen
nálunk a gyógytorna!

ÍGY CSINÁLJUK MI

Konzultáció

Minden biomechanikai analízis egy részletes konzultációval indul. Fontos tudnunk a sportmúltadat, a korábbi sérüléseidet, műtétjeidet, hogy teljes képet kapjunk rólad, és feltárjuk a probléma okát, amiért hozzánk fordulat.

Kamerás diagnosztika

Két kamerával felvételeket készítünk rólad a biomechanikai analízis során. A felvételeket egy speciális mozgáselemző szoftver segítségével dolgozzuk fel, így lesz számodra is látható minden eltérés, ami hátráltat vagy fájdalmat okoz.

Gyógytornász szakember

A Mobility Training szolgáltatásainkat minden esetben sportmúlttal rendelkező gyógytornász végzi. Ezért fogunk tudni számodra minden részletre kiterjedő, gyakorlatban is hasznosítható szolgáltatást nyújtani.

Rendszerben gondolkozunk

A Mobility Training nem csak gyógytorna, hanem egy rendszer. Az emberi szervezetet komplexitásában vizsgáljuk, a videós analízisünk eredményire pedig a rehabilitációs és erősítő foglalkozásokat építjük.

Testtartás-vizsgálat

A biomechanikai analízis a testtartásodat is vizsgáljuk. Egy rossz tartásból eredő kompenzáció sok probléma forrása lehet, nem csak a futópályán, hanem a hétköznapokban is. A legtöbbször nem is ott a probléma, ahol a fájdalom jelentkezik.

Jegyzőkönyv

Ha nem tudsz rendszeresen visszajárni hozzánk rehabilitációs tréningünkre, vagy személyi edzéseinkre, akkor is írásos anyaggal távozol, benne az otthon végezhető gyakorlatokkal. Ez kiemelten fontos számunkra!

Az első alkalom (videós analízis)

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, majd találkozol a gyógytornásszal.

2️⃣ Ő kikérdez, hogy mik a panaszaid vagy céljaid, megismer téged.

3️⃣ Ezután jönnek a markerek, a videós felvétel, és a kielemzés, hogy pontosan lásuk, mi helyzet.

4️⃣ Végül átveszitek a gyakorlatokat és elkészül a jegyzőkönyved.

Miért Dalma és az ENSPORT?

✔️ Dalma futó volt, így saját tapasztalatait bele tudja építeni a foglalkozásokba.

✔️ Ha csak egyszer jössz, mert pl. messze vagyunk, akkor is írásos anyaggal távozol.

✔️ Mert Dalma is rendszerben gondolkozik. Egy egész testet lát, nem egy szűk problémát.

✔️ Használjuk sportolói és edzői tapasztalatainkat, valamint a modern technológiát.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az ENSPORT Mobility Training egy gyűjtőnév, amibe azon biomechanikai szolgáltatásaink tartoznak, melyeknek fókuszában a test fejlesztése áll. Korábban ezt a szolgáltatáscsoportot gyógytornának hívtuk, de annyival többet nyújtunk ezekkel a foglalkozásokkal a sportolóknak, hogy elérkezettnek láttuk az időt a névváltoztatásra. Nem szerettük volna, hogy a gyógytorna kifejezés megbélyegezze ezeket a szolgáltatásainkat, hiszen nem csak sérülések rehabilitációjában nyújtunk hasznos segítséget, hanem a prevencióban és az erőfejlesztésben is.

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy a biomechanikai analízissel kezdjük a közös munkát. Erre azért van szükség – ahogy fent, a szolgáltatás leírásában is jeleztük -, mert gyógytornászunk egy videós elemzést készít rólad, majd egy részletes jegyzőkönyvben összefoglalja számodra az eredményeket és útmutatást kapsz a folytatáshoz.

Ha ez a jegyzőkönyv a rendelkezésedre áll, vagyis gyógytornászunk feltérképezte a fejlesztendő területeid, akkor következik a közös munka érdemi része, a rendszeres foglalkozásokra járás, ami lehet rehabilitációs tréning vagy személyi edzés. Erre gyógytornászunk fog majd javaslatot tenni neked. A rehabilitációs foglalkozásokon a fájdalom, vagy egy sérülés kezelése van a fókuszban, a személyi edzéseken pedig a sportoláshoz fontos izmok erősítése és nyújtása.

Természetesen nem kötelezünk senkit arra, hogy igénybe vegye a videós analízisünket, pusztán ajánlani tudjuk. A rehabilitációs tréningek, illetve a személyi edzések látogathatók az analízis jegyzőkönyve nélkül is, de hangsúlyozni szeretnénk, hogy a videós analízis során kinyert adatokból tudjuk tűpontosan személyre szabni a rehabilitációs tréningek és a személyi edzések feladatsorait.

A Mobility Trainingjeink csak Budapesten elérhetők, vidéki laborjainkban nem. A foglalkozásokat a Csömöri Út 213-as szám alatt tartjuk.

A legtöbb szolgáltatásunk esetén létezik egy „ENSPORT edzéstervvel” vagy „aktív edzéstervvel” opció, ami egy kedvezőbb díjszabást jelent a listaárhoz képest. Erre a kedvezményre azok a sportolóink jogosultak, akik aktív előfizetői valamely edzéstervezési szolgáltatásunknak, tehát van ENSPORT-os edzőjük.

Ezzel szeretnénk meghálálni nekik a belénk vetett, hosszútávú bizalmat. Ha még nem vagy a sportolónk, buzdítanánk rá, hogy az edzéstervezés tekintetében is az ENSPORT-ot válaszd! Így nem csak a legnagyobb árkedvezményeket élvezheted a szolgáltatásaink listaarából, de egy motiváló közösség része is leszel, ahol a Te céljaid elérése számunkra az első számú prioritás.

NEM JOGOSULTAK a kedvezményre az edzéstervezést szüneteltető sportolóink, a teljesítménydiagnosztikán ajándékba kapott 4 hetes edzéstervet igénybe vevő sportolóink, az ENSPORT Starter edzéstervvel rendelkező sportolóink, valamint azok a vendégeink, akiknek van edzőjük, de nem az ENSPORT-nál dolgoznak.

Foglalj időpontot Mobility Trainingre!

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK

Kérdezd a szakértőt!

Dalma életének mindig fontos része volt a sport. 20 év versenyatletizálás után az edzősködés, majd a gyógytorna felé fordult. Az ENSPORT-nál a feladatai közé tartozik a biomechanikai részleg vezetése. Az embert rendszerként látja, szerteágazó szakértelmének köszönhetően rengeteg sportoló rehabilitációjában közreműködött az elmúlt években.

 

elérhetősége: majkut.dalma@ensport.hu

ezgif.com-webp-to-png

Majkut Dalma
gyógytornász