fbpx

KOMPLEX MOZGÁSSZERVI ANALÍZIS

MIÉRT JÓ?

Mert pontos képet kapsz magadról. Megtudod, hogy milyen diszbalanszok miatt van jelen állandóan vagy tér vissza időről időre a fájdalom. Sportolóknak teljesítményfokozásra is alkalmas!

KINEK JÓ?

Mindenkinek! Senki sem tökéletes, senki sem szimmetrikus. Ahány ember, annyiféle izomegyensúly-hiány figyelhető meg. Személyre szabott megoldást kapsz tőlünk!

MIÉRT EGYEDI?

Mert egy biomechanikai szoftver is segít a pontos diagnózisban. Egyedülálló módon ötvözzük a technikát és tudást, az állapotodról pedig egy több oldalas jegyzőkönyvet kapsz.

4 érv szolgáltatásunk mellett

Hiányzó puzzle darab keresése nagyítóval

Rendszerben gondolkozunk

Biztos jártál már úgy, hogy fájdalom esetén orvoshoz mentél, aki felírt egy fájdalomcsillapítót, vagy rosszabb esetben azonnal műtött volna. A mi mentalitásunk merőben más: kinyomozzuk a fájdalom lehetséges forrását, és az okot kezeljük, nem a tünetet!

Térd fájás

Nem ott a baj, ahol fáj

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

Nem mindig ott a baj, ahol a fájdalom jelentkezik

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

Térd fájás

Elhiszed, ha látod!

Az analízis során egy biomechanikai szoftver és több kamera is rendelkezésünkre áll, hogy megmutathassuk azokat a hiányosságaidat, amiket szakembereink látnak. Szembesülve magaddal a felvételeken hitelesebb lesz önmagad számára is, amin javítanod szükséges.

Hát fájás

Nem csak sportolóknak!

Állapotfelmérésünk eredményeit nem csak a hobbi- vagy versenysportolók hasznosíthatják. Az álló- vagy az ülőmunkát végző hétköznapi embereknél is jelentkezhetnek olyan jellegű fájdalmak az életmódjukból fakadóan, melyeket nagyon jó eredményekkel tudunk kezelni.

Nem csak sportolóknak!

Állapotfelmérésünk eredményeit nem csak a hobbi- vagy versenysportolók hasznosíthatják. Az álló- vagy az ülőmunkát végző hétköznapi embereknél is jelentkezhetnek olyan jellegű fájdalmak az életmódjukból fakadóan, melyeket nagyon jó eredményekkel tudunk kezelni.

Hát fájás

ÍGY CSINÁLJUK MI

Mikor válassz minket?

✔️ Ha életmódodból fakadóan napi szintű fájdalom gyötör: hát- és derékfájás ülőmunka esetén, térd-, boka- vagy talpfájdalom állómunka esetén.

✔️ Ha csak sportolás közben jelentkezik a fájdalom, de a hétköznapokban nyomát sem látod.

✔️ Ha többször jártál orvosnál, és a kezelések nem javítottak az állapotodon.

✔️ Ha pusztán kíváncsiságból analizáltatni szeretnéd magad, hogy tudd, hol, hogyan és mit kompenzál a tested, és milyen gyakorlatok szükségesek az állapotod javításához.

Ez történik az analízis során

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, majd találkozol kollégánkkal.

2️⃣ Kikérdezünk a panaszaidról, felvesszük az anamnézist.

3️⃣ Ezután jön a videós felvétel, és a kielemzés, hogy pontosan lássuk, mi a probléma (férfiaknak fecske, hölgyeknek fürdőruha, sportmelltartó ruházatot javaslunk).

4️⃣ Végül elkészül a jegyzőkönyved, amiben összefoglaljuk számodra a fejlesztendő területeket.

5️⃣ Visszajársz hozzánk egyéni foglalkozásokra, hogy szakértő kezek között fejlődhess!

SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL MONDTÁK

KOLLÉGÁINK

Erdélyi-Tóth Orsolya

vezető gyógytornász

Ismerd meg Orsit

2019 februárjában csatlakoztam az Ensport csapatához, előtte gyógytornászként dolgoztam. Velem leginkább a laborban teljesítménydiagnosztikai mérésen, mozgáselemzésen illetve a jógaórákon találkozhatsz. Érdekes és izgalmas látni, hogy ki, mire képes a teljesítménydiagnosztika során, és hogy milyen fejlődési lehetőségek léteznek. A jógaóráimat igyekszem minél változatosabbra alakítani, némi gyógytornász szemlélettel.

Gyerekkorom óta sportolok, igaz akkor ez a balettozást jelentette. A futással főiskolás koromban ismerkedtem meg, a triatlont és a terepfutást pedig 3 éve kezdtem el, előbbit akkor még kiegészítő edzésként. Mára inkább a terepfutás került előtérbe, de persze e mellett a triatlonos edzéseket sem hanyagolom. Évente egy-egy féltávú versenyen részt veszek, meg jópár terepfutó versenyen is indulok. Nagyjából 5-6 éve jógázom.

Számomra a sport a kikapcsolódást jelenti, a napjaim részét, még akkor is, ha nem mindig esik jól elindulni, vagy korán kelni emiatt. Azt tapasztaltam, hogy sokszor csak elindulni nehéz, de közben mindig megjön a kedvem hozzá.

Hálás vagyok, mert a sport nagyon sok jó barátot, ismerőst hozott az életembe.

Ami az eredményeimet illeti, főleg terepfutó versenyeken értem el jó eredményeket az utóbbi pár évben. 2019-ben a Bodri trail-en 2. lettem a 29 kilométeres távon, illetve az Ultratrail Szilvásváradon 3. helyezést értem el, amire különösen büszke vagyok, mert fél évvel a bokatörésem után sikerült ezt megfutnom a 13km-es távon.

Pertich Flóra

gyógytornász

Ismerd meg Flórát

5 éves korom óta mozgásban vagyok, ezért ideális választásnak tűnt, hogy gyógytornászként dolgozzak. Sportolói pályafutásom a járókában való mozgással kezdődött, ami a fitneszben csúcsosodott ki, de emellett kipróbáltam magam táncban (hip-hop, társas), lovaglásban, síelésben, jelenleg pedig rúdfitneszezek. Bár a szárazföldön otthonosabban érzem magam, rendszeresen részt vettem nyári kenutúrákon, sőt, még egy úszótanfolyamra is elmerészkedtem.

Ezen tapasztalataimból széles látókörre tettem szert a mozgáskultúra terén, melyet munkám során kamatoztatni tudok: gyakorlatok széles palettájával, egyénre szabottan tudom segíteni a hozzám fordulók felépülését.

HITVALLÁSOM:

A fejlődéshez ketten kellünk, ezért a hozzám érkezőket türelemmel és partnerként fogadom!

SZAKKÉPESÍTÉSEIM:

  • SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban
  • Kineziology taping/sporttaping alapképzés
  • Sportflossing
  • Triggerpont terápia és fascia lazító technikák
  • Köpölyözés, mint modern mobilizációs technika
    Sportsérülések rehabilitációja és prevenciója (elmélet)

IDŐPONTFOGLALÁS

Az analízis ára:

20.900 Ft

ENSPORT edzéstervezés előfizetéssel -15% kedvezményt biztosítunk a végösszegből, amit a laborban írunk jóvá.

Hasznos infók

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

✔️ Konzultáció, anamnézis felvétele

✔️ Egyedi kamerás állapotfelmérés

✔️ Elemzés, kiértékelés

✔️ Jegyzőkönyv

✔️ Fejlesztési javaslatok

Mit hozz magaddal?

✔️ Korábbi sérülések dokumentumait

✔️ Kényelmes sportruházat

✔️ Tisztálkodási eszközöket (zuhanyzót, öltözőt biztosítunk)