Laborvizsgálathoz: ajándék 4 hetes edzéstervet és erősítő videókat kapsz.

MÉRD FEL MAGAD!

Egy jó diagnózis már fél siker. A teljesítménydiagnosztika célja a pillanatnyi állapotod felmérése, a meglévő képességeid vagy éppen az esetleges hiányosságaid monitorozása, illetve az egyéni pulzus és watt zónák meghatározása. A kapott eredmények alapján olyan edzésterv állítható össze, amely az ideális fejlődésedet szolgálja.

Teljesítménydiagnosztika

 • Félmaratonra, maratonra, Ironmanre, triatlonra, kerékpárversenyre készülsz?
 • Szeretnél személyre szabott pulzuszónákkal edzeni?
 • Szeretnéd tudni, milyen intenzitáson kell versenyezned, hogy biztosan célba érj?
 • Szeretnéd tudni, hogy várhatóan milyen teljesítményre leszel képes?
 • Netán nem fejlődsz egy ideje, és nem érted, hogy miért?
 • Szeretnéd tudatosabban felépíteni a edzéseidet?

Ezekre a kérdésekre kapod meg a személyre szabott választ az ENSPORT teljesítménydiagnosztikai laborjaiban (Budapest, Sopron, Kaposvár), ahol azonnal értékeljük a mérést, és nem engedünk el anélkül, hogy nem válaszoltunk minden kérdésedre. A vizsgálat eredményeit felhasználva születhet meg egy pontosabb, hozzád igazított edzésterv.

Erről olvashatsz az alábbi részben. Kattints a + jelre!

Nézd meg, mi kell egy személyre szabott edzésprogramhoz?

Nem ritka gondolat, hogy MUNKA és CSALÁD mellett ma már nem lehet, vagy csak különösen nagy erőfeszítések mellett lehet tervszerűen edzeni!

Szerencsére lehet! Méghozzá igen hatékonyan. Ehhez viszont jól jön a pontosan beállított edzésprogram. Az tényleg luxusnak számít, hogy csak véletlenszerűen, “majd csak lesz valami” alapon kitöltjük az edzésre szánt időnket. Ahogy mondani szokás: az idő pénz. Ha pontosan azokat az edzéseket csinálod, amik céljaid eléréséhez kellenek, akkor egyrészt az nem lesz sem felesleges, sem túl sok.

Laborjainkban az a megdöbbentő felismerés tárul elénk, hogy a futók, triatlonisták és kerékpárosok jelentős része többet és sokkal intenzívebben edz, mint amire szüksége lenne. Vagyis egyrészt időt pazarol, másrészt növeli a sérülés kockázatát.

Online letölthető edzésterveket sok helyen lehet találni. Talán már te is találkoztál ilyennel. Ám igazán személyre szabott programod egy laborvizsgálat után lehet. Így van arra lehetőség, hogy a te pulzuszónáidhoz, anyagcserédhez, képeségeidhez, céljaidhoz és lehetőségeidhez igazított edzésprogrammal tudj készülni. Ha bármi okból kimarad egy-egy edzés – mondjuk betegség, vagy bármilyen más, előre nem sejthető esemény miatt –, akkor egy erre szakosodott specialista (edző) újratervezi az edzéseidet. Erre azért is van szükség, mert természetesen nem véletlenszerűen követik egymást az egyes terhelések.

Minden edzésnek megvan a pontos helye, szerepe és értelme. És igen, a pihenők és regeneráló futások, tekerések sem véletlenül vannak ott, ahol.

A tervezés alapja a teljes állapotfelmérés.

Ez az 1. lépés! Ezt kérjük abban az esetben, ha velünk folytatod a felkészülést, és ezt javasoljuk akkor is, ha van már edződ. Ő is örülni fog a vizsgálati adatoknak, hiszen így fogja tudni pontosan azt a terhelést adni számodra, amire valóban szükséged van.

Ha már korábban jártál nálunk, tudod, miről beszélünk, akkor elég lehet neked a kontrollmérésnek szánt terheléses vizsgálat is. Akkor is jó lehet neked ez a diagnosztika, ha a kapott eredmények alapján az edződ pontosítani tudja (és pontosítani is fogja) a felkészülési programodat. Minden más esetben a teljes állapotfelmérést (120 vagy 180 perces teljesítménydiagnosztikai vizsgálatot) javasoljuk.

3 ok, miért minket válassz

1. Német tesztprotokoll és értékelés – ha a német olimpiai bajnok triatlon válogatottnak megfelelt, akkor nekünk is tökéletes!

2. 10 perc alatt kész az értékelésed – amíg átöltözöl, mi már ki is értékeljük a mérésed!

3. Mérés utáni azonnali konzultáció – mit ér egy csomó szám és görbe, ha nem tudod mit jelentenek, és nem tudod hogyan tovább!?

Egy futás teljes állapotfelmérésen vettem részt. Nagyon profi szaktudás szuper technológiával. Hasznos információk birtokába jutottam, melyek sokat fognak segíteni az edzések hatékonyságának növelésében és a versenyeken. Ajánlom amatőröknek és profiknak is!

Leghasznosabb információk számomra: Az állóképességi tartomány (E1) fejlesztése. “Lassulnom kell!”

Horváth Krisztián

Jó szívvel ajánlom másoknak. Hajrá! Jó lesz!
A legfontosabb információ számomra, amit kaptam: pulzuszónák, laktátgörbe, VO2 max

Staudt Attila

triatlonista, Alba Triatlon SE

* A vizsgálathoz ajándék edzésterv és videó

Ha a 120 perces futó vagy kerékpáros, vagy a 180 perces triatlonista teljes állapotfelmérésre jössz, akkor a laborvizsgálat után egyben egy négyhetes edzéstervet is kapsz, ami a vizsgálati adatok alapján pontosan hozzád lesz igazítva. Természetesen személyre szabva (laktát- és pulzuseredmények alapján). Emellett a négyhetes periódus idejére ugyanúgy megkapod a heti 2x30 perces erősítő videót, mint a heti edzéstervvel készülő sportolóink + novemberben, decemberben az alábbi kedvezmények lehetnek érvényesek rád (nyisd meg a “Ha egyedül jössz” blokkot!

Ha egyedül jössz (klikk a + jelre!)

Ha 2018. november 05. – december 17. közötti időszakban foglalsz időpontot és ugyanezen időszak alatt veszel részt vizsgálaton laborjainkban, akkor jelenlegi akciónk keretén belül a 120 perces futás és/vagy kerékpáros, vagy a 180 perces triatlonos teljes állapotfelmérést vagy 10%-os kedvezménnyel veheted igénybe, VAGY választhatod az árkedvezmény helyett azt, hogy bekerül a neved egy kalapba, és 2018. december 18-án tiéd lehet egy POLAR V800 GPS-es sportóra vagy egy POLAR M460 GPS-es kerékpár komputer.

Válaszd ki melyik kuponkóddal szeretnél jönni:
 • ENSPORT-NOVDEC-10KEDV (ebben az esetben az aktuális listaárból kerül levonásra a 10%-os kedvezmény)
 • ENSPORT-NOVDEC-POLAR (ekkor azt jelzed felénk, hogy a POLAR eszközök sorsolásán szeretnél részt venni)
Ezenkívül akár egyik, akár másik kuponkódot választod, megkapod még ezeket is:
 • vizsgálati jegyzőkönyv,
 • személyes konzultációs, a vizsgálat eredményeinek kiértékelése,
 • négyhetes edzésterv (ET), amit egyik edzőnk állít össze számodra vizsgálati eredményeid alapján (személyre szabottan),
 • a négyhetes ET időszakára hozzáférést biztosítunk a heti 2-2 erősítő videóhoz, ami alapján te is végrehajthatod ezeket az erősítéseket.

Ha ketten jöttök (klikk a + jelre!)

Ha nem egyedül jössz, hanem a pároddal, barátoddal, edzőtársaddal, gyerekeddel, vagy édesanyáddal, édesapáddal, akkor az kettőtöknek együtt nem 63.800 Ft-os díjat jelent, hanem az ún. “multisport” csomag árán tudtok jönni, ami 56.900 Ft. Ráadásul így a közös szakmai kiértékelésből még mélyebb, alaposabb információhoz juthattok, amit aztán be tudtok építeni az edzésmunkátokba. Amikor jelentkeztek, mindkettőtöknek külön kell jelentkeznetek (legfőképp az adatkezelés miatt), de adjátok meg az alábbi kuponkódot: TD56NOVDECPAROS

Ezenkívül megkapjátok még ezeket is:

 • vizsgálati jegyzőkönyv mindkettőtöknek,
 • közös személyes konzultációs, a vizsgálatotok eredményeinek kiértékelése,
 • négyhetes edzésterv (ET), amit egyik edzőnk állít össze számotokra vizsgálati eredményeitek alapján (személyre szabottan),
 • a négyhetes ET időszakára hozzáférést biztosítunk a heti 2-2 erősítő videóhoz, ami alapján ti is végrehajthatjátok ezeket az erősítéseket.

* Az “ajándék négyhetes edzésterv” ajánlatunk más akcióval nem összevonható, más szolgáltatásra nem cserélhető és csak a 120 perces futó vagy kerékpáros, vagy a 180 perces triatlonos teljes állapotfelmérés mellé jár.
A kedvezmények minden esetben az aktuális listaárból kerülnek kiszámításra.

Sportági teljes állapotfelmérés**

A teljes állapotfelmérés menete (120 perc)
 • érkezés, adatfelvétel – 10 perc
 • antropometria mérések – 5 perc
 • testzsír mérés – 5 perc
 • légzésfunkciós mérés – 5 perc
 • nyugalmi mérés – 5 perc
 • terheléses mérés – 20-40 perc
 • regenerációs mérés – 5 perc
 • értékelő beszélgetés – 45-60 perc

Összidő: 110 – 120 perc

Megjegyzés: a 140/90 hgmm nyugalmi vérnyomás érték fölött labormunkatársunk megtagadhatja a laborvizsgálat elvégzését. Ebben az esetben mindössze a rendelkezésre állási díjat számítjuk fel.

A triatlonos vizsgálat menete (180 perc)
 • érkezés, adatfelvétel – 10 perc
 • antropometria mérések – 5 perc
 • testzsír mérés – 5 perc
 • légzésfunkciós mérés – 5 perc
 • nyugalmi mérés – 5 perc
 • terheléses mérés – 60-90 perc
 • regenerációs mérés – 5 perc
 • értékelő beszélgetés – 45-60 perc

Összidő: 160 – 180 perc

Megjegyzés: a 140/90 hgmm nyugalmi vérnyomás érték fölött labormunkatársunk megtagadhatja a laborvizsgálat elvégzését. Ebben az esetben mindössze a rendelkezésre állási díjat számítjuk fel.

A futó/kerékpáros vizsgálat ára

Teljes állapotfelmérés

A futó vagy kerékpáros vizsgálat ára 31.900 Ft/alkalom (Amennyiben van aktuális kedvezményünk, akkor azt ezen az oldalon találod feljebb a sárga mezőben.)

ENSPORT heti edzéstervvel rendelkezőknek most 14.400 Ft kedvezmény jár a mérések árából, vagyis 31.900 Ft/alkalom helyett 17.500 Ft/alkalom – ennek előfeltétele, hogy legalább egyszer már részt kellett venned egy 120 vagy 180 perces teljes állapotfelmérésen, vagyis a második méréstől kezdve jár neked ez a kedvezmény, és emellett aktív edzéstervvel kell rendelkezned.

Lépcsőteszt:

 • futás esetén 6, illetve 8 km/h kezdősebességről 1 – 1,5 – 2 km/h tempóemelés három percenként,
 • kerékpár esetén 70, illetve 100 watt kezdőterhelés után három percenként 30 watt emelés.

Multisport vizsgálat

Triatlonistáknak javasoljuk, hogy multisport vizsgálaton vegyenek részt, azaz egy kerékpáros és egy futó teljes állapotfelmérésen. A két vizsgálat két különböző időpontban zajlik. Ha ezt a diagnosztikát választod, akkor az időpontfoglalásnál mindenképp vedd figyelembe, hogy a két mérés között minimum egy nap pihenőnek kell lennie.

Tehát ez összesen 2x 110-120 perc.

A multisport vizsgálat ára 63.800 Ft helyett 56.800 Ft
(Ha ezt választod, akkor az időpontfoglalásnál ne felejtsd el a megjegyzés mezőbe beírni, hogy multisport.)

Megjegyzés: a 140/90 hgmm nyugalmi vérnyomás érték fölött labormunkatársunk megtagadhatja a laborvizsgálat elvégzését. Ebben az esetben mindössze a rendelkezésre állási díjat számítjuk fel.

A triatlonista vizsgálat ára

Teljes állapotfelmérés

A triatlonos vizsgálat ára 51.900 Ft/alkalom.

ENSPORT heti edzéstervvel rendelkezőknek most 22.000 Ft kedvezmény jár a mérések árából, vagyis 51.900 Ft/alkalom helyett 29.900 Ft/alkalom – ennek előfeltétele, hogy legalább egyszer már részt kellett venned egy 120 vagy 180 perces teljes állapotfelmérésen, vagyis a második méréstől kezdve jár neked ez a kedvezmény.

Lépcsőteszt:

 • futás esetén 6, illetve 8 km/h kezdősebességről 1 – 1,5 – 2 km/h tempóemelés három percenként,
 • kerékpár esetén 70, illetve 100 watt kezdőterhelés után három percenként 30 watt emelés.

Megjegyzés: a 140/90 hgmm nyugalmi vérnyomás érték fölött labormunkatársunk megtagadhatja a laborvizsgálat elvégzését. Ebben az esetben mindössze a rendelkezésre állási díjat számítjuk fel.

A mérések kevesebb, mint egy órát vettek igénybe, utána lezuhanyoztam, amíg a labormunkatárs kiértékelte az eredményeket a gépen. Mire kész lettem, ő is végzett, így jött a konzultációs rész, ahol az elejétől kezdve mindent részletesen átbeszéltünk. Valódi konzultáció volt, nem csak rám borították az információkat, hanem a  kérdéseim is megválaszolásra, illetve megbeszélésre kerültek.

Csuth Tamás

Egy nagyon átfogó térképet kaptam a szervezetemről, kiemelten sport oldalról, ami nagyon érdekes volt és egyben sokat segít is a jövőbeli edzéseimben.

Érdekes volt a valódi, személyre szabott értékeket hallani a mellé fűzött – szintén személyre szabott tanácsokkal -, ez bárkinek érdekes és nagyon hasznos lehet.

Leghasznosabb információk számomra: A testem összetétele, hogy mennyivel több víz szükséges, hogy pihentessem az idegrendszerem gyorsan reagáló részét, hogy milyen jó állapotban vagyok, és persze amiért mentem: a pulzushatáraim belövése.

Morvai Anna

Terheléses (rövid) vizsgálat**

A terheléses vizsgálat menete (60 perc)
 • érkezés, adatfelvétel – 10 perc
 • terheléses mérés – 20-40 perc
 • regenerációs mérés – 5 perc
 • összidő: 50 – 60 perc

A futó vagy kerékpáros vizsgálat ára

A teljes állapotfelméréshez képest nincs légzésfunkció, testösszetétel és konzultáció (jegyzőkönyv kiértékelés). Ezt kontrollmérésnek, vagy – a jegyzőkönyv adatait gyakorlatban is alkalmazó – edzővel készülő sportolóknak ajánljuk!

Árak:

Futás vagy kerékpár: 24.900 Ft/alkalom

Multisport vizsgálat

Triatlonistáknak javasoljuk, hogy multisport vizsgálaton vegyenek részt, azaz egy kerékpáros és egy futó terheléses vizsgálat. A két vizsgálat két különböző időpontban zajlik. Ha ezt a diagnosztikát választod, akkor az időpontfoglalásnál mindenképp vedd figyelembe, hogy a két mérés között minimum egy nap pihenőnek kell lennie.

A multisport (kerékpár + futás) vizsgálat ára: 49.800 Ft helyett 44.820 Ft/alkalom
(Ha ezt választod, akkor az időpontfoglalásnál ne felejtsd el a megjegyzés mezőbe beírni, hogy multisport rövid.)

Melyiket vizsgálatot ajánljuk Neked?

1./ Ha:

 • érdekel hol tartasz,
 • teljes képet szeretnél kapni a teljesítményedről,
 • nem edzővel készülsz, hanem egyénileg, vagy publikus edzésterv alapján,
 • szeretnél tisztán látni saját magad kapcsán,
 • érteni szeretnéd, mi és miért történik a sportteljesítmény során,
 • nem fejlődsz egy ideje,
 • ha, a mérés után szeretnél személyre szabott edzéstervvel készülni,

akkor Neked a sportági teljes állapotfelmérést javasoljuk, ha triatlonista vagy, akkor elsősorban a “Triatlonista teljes állapotfelmérést”, vagy a Multisport változatot, azaz egy külön futó és egy másik időpontban elvégzett kerékpáros teljes állapotfelmérést! Tovább az időpontfoglaláshoz >>


2./ Ha:

 • kontroll mérést szeretnél,
 • csak az érdekel, mennyit fejlődtél,
 • olyan edzővel készülsz, aki segít neked értelmezni a kapott jegyzőkönyvet, és az edzéstervezés során fel is használjátok a vizsgálati adatokat,
 • voltál az elmúlt 6 hónapban Sportági teljes állapotfelmérésen,

akkor Neked a terheléses vizsgálatot javasoljuk, ha triatlonista vagy, akkor a multisport változatot, azaz egy futó és egy kerékpáros terheléses vizsgálatot! Tovább az időpontfoglaláshoz >>

Sportolóink elégedettségi visszajelzései

Az alábbi számok a maximális érték (100 pont) %-át mutatják.

 • Mennyire érthetőek a jegyzőkönyv adatai? 91% 91%
 • Mennyire találták szakmailag felkészültnek a vizsgálatot végző labormunkatársat? 98% 98%
 • Mennyire találták barátságosnak a vizsgálatot végző labormunkatársat? 99% 99%
 • Mennyire elégedettek a vizsgálattal? 97% 97%
 • Milyen szívesen ajánlanák másoknak az ENSPORT szolgáltatásait? 97% 97%

NYITVATARTÁS

ENSPORT Budapest

H-K: 08:00-20:00, Sze: 10:00-20:00,
CS-P: 08:00-20:00, Szo: 08:00-16:00

ENSPORT Sopron

H-P: 08:00-19:00, Szo: 08:00-16:00

ENSPORT Kaposvár

Nyitvatartással kapcsolatban keresd a +36 30 62 11 099-es számon az ENSPORT Kaposvár laborvezetőjét, Berkes Gábort.

Mi az ENSPORT?

Az ENSPORT hazánk egyik leggyorsabban fejlődő és legsokoldalúbb sportszolgáltatója. Célunk olyan komplex rendszer kialakítása, ahol a sportteljesítmény minden területén számíthatnak ránk jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink. Sportlaborjainkban (Budapest, Sopron, Kaposvár) teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokkal, kerékpár-beállítással és futómozgás-elemzéssel, valamint személyre szabott edzéstervezéssel, dietetikai tanácsadással és étrendtervezéssel segítjük a hozzánk forduló kezdő, amatőr és profi, nemzetközi versenyekre készülő futókat, triatlonistákat és kerékpárosokat.

Fontos számunkra, hogy valós igényekre épülő, tudományos módszerekkel támogatott és egyénre szabott megoldásokat nyújtsunk. A folyamatos fejlesztésekkel szeretnénk hosszú távú, megbízható szakmai partnerei lenni minél több hazai egyesületnek, hazai sportolónak, akár hobbi, akár amatőr, akár versenysportról van szó.

Munkánk során igyekszünk a legmagasabb szakmai színvonalat és minőséget képviselni. Ezért használunk olyan szoftvereket és rendszereket, melyek profi csapatoknál is beváltak, mint például a diagnosztikánál használt FirstBeat, melyet az angol és spanyol labdarúgó válogatottak mellett a Manchester City, a Valencia FC és a Chicago Bulls is használ. Edzéstervezésben a SKY Pro Cycling Team, az Orica Green Edge, a British Cycling, az USA Cycling edzői és elemző szoftvere a TrainingPeaks segíti a munkánkat.

** Számunkra fontos, hogy sportolónkként (ügyfelünkként) a lehető legtöbbet tudd kihozni magadból. Szolgáltatásaink és edzői szemléletünk optimális kiegészítik, de nem helyettesítik a szakorvosi (pl. kardiológiai) vizsgálatokat, és így karöltve nyújtják számodra a legjobb hatásfokot. A szakorvos azt mondja meg, hogy sportolhatsz-e, mi abban segítünk, miképp tedd ezt.