Mérd fel magad!

Állapotfelmérés | Terheléses vizsgálat | Teljesítménydiagnosztika

Teljesítménydiagnosztika

 • Félmaratonra, maratonra, Ironmanre, triatlonra, kerékpárversenyre készülsz?
 • Szeretnél személyre szabott pulzuszónákkal edzeni?
 • Szeretnéd tudni, milyen intenzitásod kell versenyezned, hogy biztosan célba érj?
 • Szeretnéd tudni, hogy várhatóan milyen teljesítményre leszel képes?
 • Netán nem fejlődsz egy ideje, és nem érted, hogy miért?
 • Szeretnéd tudatosabban felépíteni a teljesítményed?

Ezekre a kérdésekre kapod meg a személyre szabott választ az ENSPORT teljesítménydiagnosztikai laborjaiban (Budapest, Sopron), ahol azonnal értékeljük a mérést, és nem engedünk el anélkül, hogy nem válaszoltunk minden kérdésedre. A vizsgálat eredményeit felhasználva születhet meg egy pontosabb hozzád igazított edzésterv.

Erről olvashatsz az alábbi részben. Kattints a + jelre!

Nézd meg, mi kell a személyre szabott edzésprogramhoz?

Nem ritka gondolat, hogy MUNKA és CSALÁD mellett ma már nem lehet, vagy csak különösen nagy erőfeszítések mellett lehet tervszerűen edzeni!

Szerencsére lehet! Méghozzá igen hatékonyan. Ehhez viszont jól jön a pontosan beállított edzésprogram. Az tényleg luxusnak számít, hogy csak véletlenszerűen, “majd csak lesz valami” alapon kitöltjük az edzésre szánt időnket. Ahogy mondani szokás: az idő pénz. Ha pontosan azokat az edzéseket csinálod, amik céljaid eléréséhez kellenek, akkor egyrészt az nem lesz sem felesleges, sem túl sok.

Laborjainkban az a megdöbbentő felismerés tárul elénk, hogy a futók, triatlonisták és kerékpárosok jelentős része többet és sokkal intenzívebben edz, mint amire szüksége lenne. Vagyis egyrészt időt pazarol, másrészt növeli a sérülés kockázatát.

Online letölthető edzésterveket sok helyen lehet találni. Talán már te is találkoztál ilyennel. Ám igazán személyre szabott programod egy laborvizsgálat után lehet. Így van arra lehetőség, hogy a te pulzuszónáidhoz, anyagcserédhez, képeségeidhez, céljaidhoz és lehetőségeidhez igazított edzésprogrammal tudj készülni. Ha bármi okból kimarad egy-egy edzés – mondjuk betegség, vagy bármilyen más, előre nem sejthető esemény miatt –, akkor egy erre szakosodott specialista – edző – újratervezi az edzéseidet. Erre azért is van szükség, mert természetesen nem véletlenszerűen követik egymást az egyes terhelések.

Minden edzésnek megvan a pontos helye, szerepe és értelme. És igen, a pihenők és regeneráló futások, tekerések sem véletlenül vannak ott, ahol.

A tervezés alapja a teljes állapotfelmérés.

Ez az 1. lépés! Ezt kérjük abban az esetben, ha velünk folytatod a felkészülést, és ezt javasoljuk akkor is, ha van már edződ. Ő is örülni fog a vizsgálati adatoknak, hiszen így fogja tudni pontosan azt a terhelést adni számodra, amire valóban szükséged van.

Ha már korábban jártál nálunk, tudod, miről beszélünk, és akkor elég lesz neked a kontrollmérésnek szánt terheléses vizsgálat is. Akkor is jó lehet neked ez a diagnosztika, ha a kapott eredmények alapján az edződ pontosítani tudja (és pontosítani is fogja) a felkészülési programodat. Minden más esetben a teljes állapotfelmérést (120 perces teljesítménydiagnosztikai vizsgálatot) javasoljuk.

3 ok, miért minket válassz

1. Német tesztprotokoll és értékelés – ha a német olimpiai bajnok triatlon válogatottnak megfelelt, akkor nekünk is tökéletes!

2. 10 perc alatt kész az értékelésed – amíg átöltözöl, mi már ki is értékeljük a mérésed!

3. Mérés utáni azonnali konzultáció – mit ér egy csomó szám és görbe, ha nem tudod mit jelentenek, és nem tudod hogyan tovább!?

Egy futás teljes állapotfelmérésen vettem részt. Nagyon profi szaktudás szuper technológiával. Hasznos információk birtokába jutottam, melyek sokat fognak segíteni az edzések hatékonyságának növelésében és a versenyeken. Ajánlom amatőröknek és profiknak is!

Leghasznosabb információk számomra: Az állóképességi tartomány (E1) fejlesztése. “Lassulnom kell!”

Horváth Krisztián

Jó szívvel ajánlom másoknak. Hajrá! Jó lesz!
A legfontosabb információ számomra, amit kaptam: pulzuszónák, laktátgörbe, VO2 max

Staudt Attila

triatlonista, Alba Triatlon SE

* Ajándék edzésterv és videó

Ha teljes állapotfelmérésre (120 perc) jössz, akkor egy négyhetes edzéstervet kapsz, ami a vizsgálati adatok alapján pontosan hozzád lesz igazítva. Az edzéstervet a TP, azaz a Trainingpeaks rendszerén adjuk át neked.
Most — a teljes állapotfelmérés után — egyben kapsz egy négyhetes tervet. Természetesen személyre szabva (laktát- és pulzuseredmények alapján). Pontosan úgy osztjuk meg veled, mint bármelyik másik sportolónkkal.  Amennyiben a négyhetes program végén úgy döntesz, hogy szeretnéd folytatni velünk, akkor annyi különbséget fogsz tapasztalni, hogy hetente fogod megkapni az előző hét értékelését, visszajelzését és az erre épülő következő heti edzéstervedet. Vagyis interaktívabb és még személyesebb lesz az együttműködés a sportoló és az edző között.

Emellett a négyhetes periódus idejére ugyanúgy megkapod a heti 2x30 perces erősítő videót, mint a heti edzéstervvel készülő sportolóink.

///

Májusi akciónk keretén belül mindezt 10%-os kedvezménnyel veheted igénybe, ha 2018. május 10. – május 31. közötti időszakban jelentkezel (indítod el az időpontfoglalásod) és megadod a SEMMIKULONOS-MAJ kódot (másold csak ki innen).

* Az “ajándék négyhetes edzésterv” ajánlatunk más akcióval
nem összevonható, más szolgáltatásra nem cserélhető.

Sportági teljes állapotfelmérés**

A teljes állapotfelmérés menete (120 perc)
 • érkezés, adatfelvétel – 10 perc
 • antropometria mérések – 5 perc
 • testzsír mérés – 5 perc
 • légzésfunkciós mérés – 5 perc
 • nyugalmi mérés – 5 perc
 • terheléses mérés – 20-40 perc
 • regenerációs mérés – 5 perc
 • értékelő beszélgetés – 45-60 perc

Összidő: 110 – 120 perc

A vizsgálat ára

Teljes állapotfelmérés

A futó vagy kerékpáros vizsgálat ára 27.900 Ft/alkalom

ENSPORT edzéstervvel rendelkezőknek 12.400 Ft kedvezmény jár a mérések árából, vagyis 15.500 Ft/alkalom – a második méréstől kezdve.

Lépcsőteszt:

 • futás esetén 6, illetve 8 km/h kezdősebességről 1 – 1,5 – 2 km/h tempóemelés három percenként,
 • kerékpár esetén 70, illetve 100 watt kezdőterhelés után három percenként 30 watt emelés.
 • A kerékpáros vizsgálat esetén igény szerint kérhető a BDR tesztprotokoll is (a kezdőterhelés után a 20 wattos emelés három percenként), aminek a felára 3.000 Ft/alkalom, vagyis a teljes ár ebben az esetben 30.900 Ft/alkalom.

Multisport vizsgálat

Triatlonistáknak javasoljuk, hogy multisport vizsgálaton vegyenek részt, azaz egy kerékpáros és egy futó teljes állapotfelmérésen. A két vizsgálat két különböző időpontban zajlik. Ha ezt a diagnosztikát választod, akkor az időpontfoglalásnál mindenképp vedd figyelembe, hogy a két mérés között minimum egy nap pihenőnek kell lennie.

Tehát ez összesen 2x 110-120 perc.

A multisport vizsgálat ára 55.800 Ft helyett 49.900 Ft
(Ha ezt választod, akkor az időpontfoglalásnál ne felejtsd el a megjegyzés mezőbe beírni, hogy multisport.)

A mérések kevesebb, mint egy órát vettek igénybe, utána lezuhanyoztam, amíg Fanni kiértékelte az eredményeket a gépen. Mire kész lettem, ő is végzett, így jött a konzultációs rész, ahol az elejétől kezdve mindent részletesen átbeszéltünk. Valódi konzultáció volt, nem csak rám borították az információkat, hanem a  kérdéseim is megválaszolásra, illetve megbeszélésre kerültek.

Csuth Tamás

Egy nagyon átfogó térképet kaptam a szervezetemről, kiemelten sport oldalról, ami nagyon érdekes volt és egyben sokat segít is a jövőbeli edzéseimben.

Érdekes volt a valódi, személyre szabott értékeket hallani a mellé fűzött – szintén személyre szabott tanácsokkal -, ez bárkinek érdekes és nagyon hasznos lehet.

Leghasznosabb információk számomra: A testem összetétele, hogy mennyivel több víz szükséges, hogy pihentessem az idegrendszerem gyorsan reagáló részét, hogy milyen jó állapotban vagyok, és persze amiért mentem: a pulzushatáraim belövése.

Morvai Anna

Terheléses (rövid) vizsgálat**

A terheléses vizsgálat menete (60 perc)
 • érkezés, adatfelvétel – 10 perc
 • terheléses mérés – 20-40 perc
 • regenerációs mérés – 5 perc
 • összidő: 50 – 60 perc
A futó vagy kerékpáros vizsgálat ára

A teljes állapotfelméréshez képest nincs légzésfunkció, testösszetétel és konzultáció (jegyzőkönyv kiértékelés). Ezt kontrollmérésnek, vagy – a jegyzőkönyv adatait gyakorlatban is alkalmazó – edzővel készülő sportolóknak ajánljuk!

Árak:

Futás vagy kerékpár: 21.900 Ft/alkalom

Multisport vizsgálat

Triatlonistáknak javasoljuk, hogy multisport vizsgálaton vegyenek részt, azaz egy kerékpáros és egy futó teljes állapotfelmérésen. A két vizsgálat két különböző időpontban zajlik. Ha ezt a diagnosztikát választod, akkor az időpontfoglalásnál mindenképp vedd figyelembe, hogy a két mérés között minimum egy nap pihenőnek kell lennie.

A multisport (kerékpár + futás) vizsgálat ára: 43.800 Ft helyett 39.420 Ft/alkalom
(Ha ezt választod, akkor az időpontfoglalásnál ne felejtsd el a megjegyzés mezőbe beírni, hogy multisport.)

Melyiket vizsgálatot ajánljuk Neked?

1./ Ha:

 • érdekel hol tartasz,
 • teljes képet szeretnél kapni a teljesítményedről,
 • nem edzővel készülsz, hanem egyénileg, vagy publikus edzésterv alapján,
 • szeretnél tisztán látni saját magad kapcsán,
 • érteni szeretnéd, mi és miért történik a sportteljesítmény során,
 • nem fejlődsz egy ideje,
 • ha, a mérés után szeretnél személyre szabott edzéstervvel készülni,

akkor Neked a sportági teljes állapotfelmérést javasoljuk, ha triatlonista vagy, akkor a multisport változatot, azaz egy futó és egy kerékpáros teljes állapotfelmérést! Tovább az időpontfoglaláshoz >>


2./ Ha:

 • kontroll mérést szeretnél,
 • csak az érdekel, mennyit fejlődtél,
 • olyan edzővel készülsz, aki segít neked értelmezni a kapott jegyzőkönyvet, és az edzéstervezés során fel is használjátok a vizsgálati adatokat,
 • voltál az elmúlt 6 hónapban Sportági teljes állapotfelmérésen,

akkor Neked a terheléses vizsgálatot javasoljuk, ha triatlonista vagy, akkor a multisport változatot, azaz egy futó és egy kerékpáros terheléses vizsgálatot! Tovább az időpontfoglaláshoz >>

Sportolóink elégedettségi visszajelzései

Az alábbi számok a maximális érték (100 pont) %-át mutatják.

 • Mennyire érthetőek a jegyzőkönyv adatai? 91%
 • Mennyire találták szakmailag felkészültnek a vizsgálatot végző labormunkatársat? 98%
 • Mennyire találták barátságosnak a vizsgálatot végző labormunkatársat? 99%
 • Mennyire elégedettek a vizsgálattal? 97%
 • Milyen szívesen ajánlanák másoknak az ENSPORT szolgáltatásait? 97%

NYITVATARTÁS

ENSPORT Budapest

H-K: 08:00-20:00, Sze: 10:00-20:00,
CS-P: 08:00-20:00, Szo: 08:00-16:00

ENSPORT Sopron

H-P: 08:00-19:00, Szo: 08:00-16:00

ENSPORT Kaposvár

Nyitvatartással kapcsolatban keresd a +36 30 62 11 099-es számon az ENSPORT Kaposvár laborvezetőjét, Berkes Gábort.

Vedd fel a kapcsolatot velünk!

Ha kérdésed van, vagy bővebb információra lenne szükséged, akkor írj vagy hívj minket, örömmel segítünk!

** Számunkra fontos, hogy sportolónkként (ügyfelünkként) a lehető legtöbbet tudd kihozni magadból. Szolgáltatásaink és edzői szemléletünk optimális kiegészítik, de nem helyettesítik a szakorvosi (pl. kardiológiai) vizsgálatokat, és így karöltve nyújtják számodra a legjobb hatásfokot. A szakorvos azt mondja meg, hogy sportolhatsz-e, mi abban segítünk, miképp tedd ezt.

Shares
Share This