fbpx

BIOMECHANIKAI ANALÍZIS

MIÉRT EGYEDI?

Mert egy biomechanikai szoftver is segít a pontos diagnózisban. Egyedülálló módon ötvözzük a technikát és tudást.

KINEK JÓ?

Senki sem tökéletes, senki sem szimmetrikus. A biomechanikai analízis célja, hogy feltérképezzük a diszfunkciókat és valós képet kapjunk a hiányosságokról.

JEGYZŐKÖNYV

Hány olyan gyógytorna jellegű foglalkozáson voltál, ahol az első alkalom után pdf-es jegyzőkönyv készül, benne a javasolt feladatokkal?

Concept image of detecting a defect.

Rendszerben gondolkozunk

Biztos jártál már úgy, hogy fájdalom esetén orvoshoz mentél, aki felírt egy fájdalomcsillapítót, vagy rosszabb esetben azonnal műtött volna. A mi mentalitásunk merőben más: kinyomozzuk a fájdalom lehetséges forrását, és az okot kezeljük, nem a tünetet!

ensport-bmanalizis-fajdalom

Nem ott a baj, ahol fáj

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

Nem ott a baj, ahol fáj

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

ensport-bmanalizis-fajdalom
ensport-bmanalizis-szamitogep

Elhiszed, ha látod!

Az analízis során egy biomechanikai szoftver és több kamera is rendelkezésünkre áll, hogy megmutathassuk azokat a hiányosságaidat, amiket szakembereink látnak. Szembesülve magaddal a felvételeken hitelesebb lesz önmagad számára is, amin javítanod szükséges.

Man suffering from back pain

Nem csak sportolóknak!

A biomechanikai analízis eredményeit nem csak a hobbi- vagy versenysportolók hasznosíthatják. Az álló- vagy az ülőmunkát végző hétköznapi embereknél is jelentkezhetnek olyan jellegű fájdalmak az életmódjukból fakadóan, melyeket nagyon jó eredményekkel tudunk kezelni.

Nem csak sportolóknak!

A biomechanikai analízis eredményeit nem csak a hobbi- vagy versenysportolók hasznosíthatják. Az álló- vagy az ülőmunkát végző hétköznapi embereknél is jelentkezhetnek olyan jellegű fájdalmak az életmódjukból fakadóan, melyeket nagyon jó eredményekkel tudunk kezelni.

Man suffering from back pain

ÍGY CSINÁLJUK MI

Ez történik az analízis során

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, majd találkozol a gyógytornásszal.

2️⃣ Ő kikérdez a panaszaidról, felveszi az anamnézist.

3️⃣ Ezután jön a videós felvétel, és a kielemzés, hogy pontosan lássuk, mi a probléma.

4️⃣ Végül elkészül a jegyzőkönyved, és csomagtól függően betanítjuk a személyre szabott, otthon végezhető gyógytorna feladatokat.

Miért az ENSPORT-ot válaszd?

✔️ Gyógytornászaink maguk is sportolók voltak, így saját tapasztalataikat is bele tudják építeni a foglalkozásokba.

✔️ Ha csak egyszer jössz, mert pl. messze vagyunk, akkor is írásos anyaggal távozol.

✔️ Mert gyógytornászaink rendszerben gondolkoznak. Egy egész testet látnak, nem egy szűk problémát.

✔️ Használjuk sportolói és edzői tapasztalatainkat, valamint a modern technológiát.

Nézd meg milyen nálunk a biomechanikai analízis!

KOLLÉGÁINK

Kácser Krisztina

gyógytornász

Történetem

Gyerekkorom óta hiperaktív vagyok. Nagyon szerettem mozogni, rohangálni, focizni, evezni, tollasozni, biciklizni. Viszonylag későn, 15 évesen választottam a futást és kezdtem el versenyszerűen űzni azt.

Alapvetően középtáv-futó voltam, imádtam a 800 m-t és a 3000 m akadályfutást, de több félmaratont is teljesítettem már. Egyetemi tanulmányaimat is a sport köré építettem, ezért Pécset választottam illetve a gyógytornász szakirányt.

Jelenleg 8 év szakmai tapasztalattal már teljesen másképpen csináltam volna 1-1 edzést, alapozást vagy verseny utáni regenerációt. Saját tapasztalatom és tanulmányaim is megerősítettek abban, valamint hitvallásom is az, hogy a legtöbb sérülés megelőzhető. Munkám során számos korosztállyal, sérülés és betegség típussal találkoztam, szereztem tapasztalatot és sikerélményeket.

Amit érdemes tudni még rólam, hogy kitartó, céltudatos és maximalista vagyok, ezért mindenkiből kihozom azt, amire nem is gondolt volna, hogy képes rá. Minden sérülés, probléma mögött egy ember, egy külön történet áll, melyet a lehető legalaposabban próbálok feltárni a leghatékonyabb és leggyorsabb kezelés érdekében.

A mottóm:

„A képesség azt jelenti, hogy miben vagy tehetséges. A motiváció dönti el, hogy mit teszel. A hozzáállás pedig meghatározza, hogy milyen jól fogod csinálni.”
(Lou Holtz)

Eredményeim:

 • Sokszoros korosztályos magyar bajnok és felnőtt magyar bajnok
 • Korosztályos országos csúcstartó (2000 m akadály)
 • Európa Kupa -V. hely 800 m (2007)
 • Junior Európa Bajnokság V. hely 3000m akadály (2007)
 • Csapat Európa Bajnokság XI. hely 3000 m akadály (2013)
 • World Medical and Health Games I. hely 800 m (2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019)

Egyéni csúcsok:

 • 800 m: 2:08,40
 • 1000 m: 2:55,84
 • 1500 m: 4:27,57
 • 2000 m akadály: 6:42,07
 • 3000 m akadály: 10:25,37
 • 10000 m: 37:11,64
 • Félmaraton: 1:18:43
 • 25 km: 1:41:43

Majkut Dalma

vezető gyógytornász, futóedző

Történetem

A sport mindig is fontos része volt az életemnek, közel 20 évig versenyatletizáltam. Az aktív sport befejezése után gyógytornásznak és humánkineziológusnak tanultam. A sportnak és a végzettségeimnek köszönhetően tudom, hogy milyen sérüléseik, fájdalmaik lehetnek nem csak az aktív embereknek, hanem a hétköznapi életmódot élőknek is, és ezekre a panaszokra megoldást is tudok javasolni.

 

Végzettség

 • Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar – gyógytornász (2007-2011)
 • Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar – hunánkineziológia: terhelésélettan szakirány (2011-2013)
 • Dorn-terápia és Breuss-masszázs (2010)
 • Funkcionális Elasztikus Taping (2011)
 • Sportfizoterápia (DOBS), sportrehabilitációs tréner – alapképzés (2018)
 • Komplex sportfizioterápia, rehabilitációs tréner (folyamatban)

 

Szakmai tapasztalat

 • Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú kft. Miskolc – gyógytornász (2013-2016)
 • Liget Fitness Wellness Budapest – személyi edző (2016-2020)
 • ENSPORT – laborasszisztens, gyógytornász, edző, szakmai vezető: biomechanikai szolgáltatások (2016-)

Tóth Orsolya

futó- és triatlonedző,
gyógytornász, jógaoktató

Történetem

2019 februárjában csatlakoztam az Ensport csapatához, előtte gyógytornászként dolgoztam. Velem leginkább a laborban teljesítménydiagnosztikai mérésen, mozgáselemzésen illetve a jógaórákon találkozhatsz. Érdekes és izgalmas látni, hogy ki, mire képes a teljesítménydiagnosztika során, és hogy milyen fejlődési lehetőségek léteznek. A jógaóráimat igyekszem minél változatosabbra alakítani, némi gyógytornász szemlélettel.

Gyerekkorom óta sportolok, igaz akkor ez a balettozást jelentette. A futással főiskolás koromban ismerkedtem meg, a triatlont és a terepfutást pedig 3 éve kezdtem el, előbbit akkor még kiegészítő edzésként. Mára inkább a terepfutás került előtérbe, de persze e mellett a triatlonos edzéseket sem hanyagolom. Évente egy-egy féltávú versenyen részt veszek, meg jópár terepfutó versenyen is indulok. Nagyjából 5-6 éve jógázom.

Számomra a sport a kikapcsolódást jelenti, a napjaim részét, még akkor is, ha nem mindig esik jól elindulni, vagy korán kelni emiatt. Azt tapasztaltam, hogy sokszor csak elindulni nehéz, de közben mindig megjön a kedvem hozzá.

Hálás vagyok, mert a sport nagyon sok jó barátot, ismerőst hozott az életembe.

Ami az eredményeimet illeti, főleg terepfutó versenyeken értem el jó eredményeket az utóbbi pár évben. 2019-ben a Bodri trail-en 2. lettem a 29 kilométeres távon, illetve az Ultratrail Szilvásváradon 3. helyezést értem el, amire különösen büszke vagyok, mert fél évvel a bokatörésem után sikerült ezt megfutnom a 13km-es távon.

KIEMELT ELŐNYÖK

Konzultáció

Minden biomechanikai analízis egy részletes konzultációval indul. Fontos tudnunk a sportmúltadat, a korábbi sérüléseidet, műtétjeidet, hogy teljes képet kapjunk rólad, és feltárjuk a probléma okát, amiért hozzánk fordulat.

Kamerás diagnosztika

Két kamerával felvételeket készítünk rólad a biomechanikai analízis során. A felvételeket egy speciális mozgáselemző szoftver segítségével dolgozzuk fel, így lesz számodra is látható minden eltérés, ami hátráltat vagy fájdalmat okoz.

Gyógytornász szakember

A Mobility Training szolgáltatásainkat minden esetben sportmúlttal rendelkező gyógytornász végzi. Ezért fogunk tudni számodra minden részletre kiterjedő, gyakorlatban is hasznosítható szolgáltatást nyújtani.

Rendszerben gondolkozunk

A Mobility Training nem csak gyógytorna, hanem egy rendszer. Az emberi szervezetet komplexitásában vizsgáljuk, a videós analízisünk eredményire pedig a rehabilitációs és erősítő foglalkozásokat építjük.

Testtartás-vizsgálat

A biomechanikai analízis a testtartásodat is vizsgáljuk. Egy rossz tartásból eredő kompenzáció sok probléma forrása lehet, nem csak a futópályán, hanem a hétköznapokban is. A legtöbbször nem is ott a probléma, ahol a fájdalom jelentkezik.

Jegyzőkönyv

Ha nem tudsz rendszeresen visszajárni hozzánk rehabilitációs tréningünkre, vagy személyi edzéseinkre, akkor is írásos anyaggal távozol, benne az otthon végezhető gyakorlatokkal. Ez kiemelten fontos számunkra!

SZOLGÁLTATÁSOK

Biomechanikai Analízis BASIC

Ha számodra csak egy szakértői vélemény kell, hogy mi okozhatja a panaszaidat, vagy milyen nyavaják jöhetnek elő az izomdiszbalanszok és gyengeségeknek köszönhetően, akkor válaszd ezt az opciót. Elmondjuk, hogy mit látunk, és min szükséges változtatnod, de nem kapsz személyre szóló feladatokat és vizsgálat után nem tanítjuk be az otthon végzendő feladatsort.

☑️ Konzultáció, anamnézis felvétele

☑️ Egyedi kamerás állapotfelmérés

☑️ Elemzés, kiértékelés

☑️ Jegyzőkönyv

☑️ Javaslatok

Személyre szabott, otthon végezhető feladatsor

Első foglalkozás, feladatok betanítása

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 1 óra

15.000 Ft

12.000 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

Ha vásárolsz a helyszínen egy 5 alkalmas rehabilitációs tréning bérletet 36.000 forint értékben, a vizsgálat DÍJMETNES volt számodra!

Biomechanikai Analízis PRÉMIUM

Ha számodra nem csak a szakértői vélemény a fontos, de szeretnéd azt is tudni, hogy milyen otthon végzendő, személyre szabott feladatokkal tudsz az állapotodon javítani, akkor ez a neked szóló csomagunk. A kamerás állapotfelmérés után gyógytornászunk betanítja neked a rád szabott feladatokat, így az 1 órás analízis mellé egy 1 órás rehabilitációs tréninget is kapsz.

☑️ Konzultáció, anamnézis felvétele

☑️ Egyedi kamerás állapotfelmérés

☑️ Elemzés, kiértékelés

☑️ Jegyzőkönyv

☑️ Javaslatok

☑️ Személyre szabott, otthon végezhető feladatsor

☑️ Első foglalkozás: feladatok betanítása

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 2 óra

25.000 Ft

22.000 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

Biomechanikai Analízis PRO

Ha számodra nem csak a szakértői vélemény és a rehabilitációs feladatok betanítása fontos, de szeretnéd, ha gyógytornászaink az utógondozásodban is aktív szerepet vállaljanak, akkor ez a neked való opció. Ebben a csomagban biztosítunk számodra extraként egy 5 alkalmas rehabilitációs tréning bérletet kedvezményes áron, hogy a legjobb kezekben rehabilitálódhass.

☑️ Konzultáció, anamnézis felvétele

☑️ Egyedi kamerás állapotfelmérés

☑️ Elemzés, kiértékelés

☑️ Jegyzőkönyv

☑️ Javaslatok

☑️ Személyre szabott, otthon végezhető feladatsor

☑️ Első foglalkozás: feladatok betanítása

A csomagárban foglalt extrák:

*️⃣ 5 alkalmas bérlet rehabilitációs tréningre 36.000Ft helyett 30.000 Ft értékben

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 2 óra + 5 egyéni rehab tréning 1-1 órában, külön alkalmanként

55.000 Ft

52.000 Ft (ENSPORT edzéstervvel)

A BIOMECHANIKAI ANALÍZISRŐL MONDTÁK

Partnereink