fbpx

BIOMECHANIKAI ÁLLAPOTFELMÉRÉS

MIÉRT JÓ?

Mert pontos képet kapsz magadról. Megtudod, hogy milyen izomgyengeségek és diszbalanszok miatt van jelen állandóan vagy tér vissza időről időre a fájdalom. Sportolóknak teljesítményfokozásra is alkalmas!

KINEK JÓ?

Mindenkinek! Senki sem tökéletes, senki sem szimmetrikus. Ahány ember, annyiféle izomgyengeség és izomegyensúly-hiáy figyelhető meg. Személyre szabott megoldást kapsz tőlünk!

MIÉRT EGYEDI?

Mert egy biomechanikai szoftver is segít a pontos diagnózisban. Egyedülálló módon ötvözzük a technikát és tudást, az állapotodról pedig egy több oldalas jegyzőkönyvet kapsz.

4 érv a Biomechanikai analízis mellett

Hiányzó puzzle darab keresése nagyítóval

Rendszerben gondolkozunk

Biztos jártál már úgy, hogy fájdalom esetén orvoshoz mentél, aki felírt egy fájdalomcsillapítót, vagy rosszabb esetben azonnal műtött volna. A mi mentalitásunk merőben más: kinyomozzuk a fájdalom lehetséges forrását, és az okot kezeljük, nem a tünetet!

Térd fájás

Nem ott a baj, ahol fáj

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

Nem ott a baj, ahol fáj

Trükkös szerkezet az emberi test, mert a hiányosságokat először megpróbálja kompenzálni, mielőtt fájdalommal jelezné a problémát. Lehet, hogy a sarkad fáj, de a vádlidban keresendő az ok. Az ilyen helyzetek a specialitásunk! Képzett gyógytornászaink már sok makacs problémát kezeltek sikeresen az elmúlt években!

Térd fájás
Biomechanikai analízis számítógépes kiértékelés

Elhiszed, ha látod!

Az analízis során egy biomechanikai szoftver és több kamera is rendelkezésünkre áll, hogy megmutathassuk azokat a hiányosságaidat, amiket szakembereink látnak. Szembesülve magaddal a felvételeken hitelesebb lesz önmagad számára is, amin javítanod szükséges.

Hát fájás

Nem csak sportolóknak!

A biomechanikai analízis eredményeit nem csak a hobbi- vagy versenysportolók hasznosíthatják. Az álló- vagy az ülőmunkát végző hétköznapi embereknél is jelentkezhetnek olyan jellegű fájdalmak az életmódjukból fakadóan, melyeket nagyon jó eredményekkel tudunk kezelni.

Nem csak sportolóknak!

A biomechanikai analízis eredményeit nem csak a hobbi- vagy versenysportolók hasznosíthatják. Az álló- vagy az ülőmunkát végző hétköznapi embereknél is jelentkezhetnek olyan jellegű fájdalmak az életmódjukból fakadóan, melyeket nagyon jó eredményekkel tudunk kezelni.

Hát fájás

ÍGY CSINÁLJUK MI

Mikor válassz minket?

✔️ Ha életmódodból fakadóan napi szintű fájdalom gyötör: hát- és derékfájás ülőmunka esetén, térd-, boka- vagy talpfájdalom állómunka esetén.

✔️ Ha csak sportolás közben jelentkezik a fájdalom, de a hétköznapokban nyomát sem látod.

✔️ Ha többször jártál orvosnál, és a kezelések nem javítottak az állapotodon.

✔️ Ha pusztán kíváncsiságból analizáltatni szeretnéd magad, hogy tudd, hol, hogyan és mit kompenzál a tested, és milyen gyakorlatok szükségesek az állapotod javításához.

Ez történik az analízis során

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, majd találkozol a gyógytornásszal.

2️⃣ Gyógytornászunk kikérdez a panaszaidról, felveszi az anamnézist.

3️⃣ Ezután jön a videós felvétel, és a kielemzés, hogy pontosan lássuk, mi a probléma.

4️⃣ Végül elkészül a jegyzőkönyved, és az általad választott csomagtól függően betanítjuk a személyre szabott, otthon végezhető gyógytorna feladatokat (Prémium és Pro csomagok esetén).

5️⃣ Visszajársz hozzánk egyéni foglalkozásokra, hogy szakértő kezek között fejlődhess!

Nézd meg milyen nálunk a biomechanikai analízis!

KOLLÉGÁINK

Kácser Krisztina

Kácser Krisztina

gyógytornász

Történetem

Gyerekkorom óta hiperaktív vagyok. Nagyon szerettem mozogni, rohangálni, focizni, evezni, tollasozni, biciklizni. Viszonylag későn, 15 évesen választottam a futást és kezdtem el versenyszerűen űzni azt.

Alapvetően középtáv-futó voltam, imádtam a 800 m-t és a 3000 m akadályfutást, de több félmaratont is teljesítettem már. Egyetemi tanulmányaimat is a sport köré építettem, ezért Pécset választottam illetve a gyógytornász szakirányt.

Jelenleg 8 év szakmai tapasztalattal már teljesen másképpen csináltam volna 1-1 edzést, alapozást vagy verseny utáni regenerációt. Saját tapasztalatom és tanulmányaim is megerősítettek abban, valamint hitvallásom is az, hogy a legtöbb sérülés megelőzhető. Munkám során számos korosztállyal, sérülés és betegség típussal találkoztam, szereztem tapasztalatot és sikerélményeket.

Amit érdemes tudni még rólam, hogy kitartó, céltudatos és maximalista vagyok, ezért mindenkiből kihozom azt, amire nem is gondolt volna, hogy képes rá. Minden sérülés, probléma mögött egy ember, egy külön történet áll, melyet a lehető legalaposabban próbálok feltárni a leghatékonyabb és leggyorsabb kezelés érdekében.

A mottóm:

„A képesség azt jelenti, hogy miben vagy tehetséges. A motiváció dönti el, hogy mit teszel. A hozzáállás pedig meghatározza, hogy milyen jól fogod csinálni.”
(Lou Holtz)

Eredményeim:

 • Sokszoros korosztályos magyar bajnok és felnőtt magyar bajnok
 • Korosztályos országos csúcstartó (2000 m akadály)
 • Európa Kupa -V. hely 800 m (2007)
 • Junior Európa Bajnokság V. hely 3000m akadály (2007)
 • Csapat Európa Bajnokság XI. hely 3000 m akadály (2013)
 • World Medical and Health Games I. hely 800 m (2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019)

Egyéni csúcsok:

 • 800 m: 2:08,40
 • 1000 m: 2:55,84
 • 1500 m: 4:27,57
 • 2000 m akadály: 6:42,07
 • 3000 m akadály: 10:25,37
 • 10000 m: 37:11,64
 • Félmaraton: 1:18:43
 • 25 km: 1:41:43

Pertich Flóra

gyógytornász

Történetem

5 éves korom óta mozgásban vagyok, ezért ideális választásnak tűnt, hogy gyógytornászként dolgozzak. Sportolói pályafutásom a járókában való mozgással kezdődött, ami a fitneszben csúcsosodott ki, de emellett kipróbáltam magam táncban (hip-hop, társas), lovaglásban, síelésben, jelenleg pedig rúdfitneszezek. Bár a szárazföldön otthonosabban érzem magam, rendszeresen részt vettem nyári kenutúrákon, sőt, még egy úszótanfolyamra is elmerészkedtem.

Ezen tapasztalataimból széles látókörre tettem szert a mozgáskultúra terén, melyet munkám során kamatoztatni tudok: gyakorlatok széles palettájával, egyénre szabottan tudom segíteni a hozzám fordulók felépülését.

HITVALLÁSOM:

A fejlődéshez ketten kellünk, ezért a hozzám érkezőket türelemmel és partnerként fogadom!

SZAKKÉPESÍTÉSEIM:

 • SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban
 • Kineziology taping/sporttaping alapképzés
 • Sportflossing
 • Triggerpont terápia és fascia lazító technikák
 • Köpölyözés, mint modern mobilizációs technika
  Sportsérülések rehabilitációja és prevenciója (elmélet)

Tóth Orsolya

futó- és triatlonedző,
gyógytornász, jógaoktató

Történetem

2019 februárjában csatlakoztam az Ensport csapatához, előtte gyógytornászként dolgoztam. Velem leginkább a laborban teljesítménydiagnosztikai mérésen, mozgáselemzésen illetve a jógaórákon találkozhatsz. Érdekes és izgalmas látni, hogy ki, mire képes a teljesítménydiagnosztika során, és hogy milyen fejlődési lehetőségek léteznek. A jógaóráimat igyekszem minél változatosabbra alakítani, némi gyógytornász szemlélettel.

Gyerekkorom óta sportolok, igaz akkor ez a balettozást jelentette. A futással főiskolás koromban ismerkedtem meg, a triatlont és a terepfutást pedig 3 éve kezdtem el, előbbit akkor még kiegészítő edzésként. Mára inkább a terepfutás került előtérbe, de persze e mellett a triatlonos edzéseket sem hanyagolom. Évente egy-egy féltávú versenyen részt veszek, meg jópár terepfutó versenyen is indulok. Nagyjából 5-6 éve jógázom.

Számomra a sport a kikapcsolódást jelenti, a napjaim részét, még akkor is, ha nem mindig esik jól elindulni, vagy korán kelni emiatt. Azt tapasztaltam, hogy sokszor csak elindulni nehéz, de közben mindig megjön a kedvem hozzá.

Hálás vagyok, mert a sport nagyon sok jó barátot, ismerőst hozott az életembe.

Ami az eredményeimet illeti, főleg terepfutó versenyeken értem el jó eredményeket az utóbbi pár évben. 2019-ben a Bodri trail-en 2. lettem a 29 kilométeres távon, illetve az Ultratrail Szilvásváradon 3. helyezést értem el, amire különösen büszke vagyok, mert fél évvel a bokatörésem után sikerült ezt megfutnom a 13km-es távon.

EZT KAPOD TŐLÜNK

Konzultáció

Minden biomechanikai analízis egy részletes konzultációval indul. Fontos tudnunk a sportmúltadat, a korábbi sérüléseidet, műtétjeidet, hogy teljes képet kapjunk rólad, és feltárjuk a probléma okát, amiért hozzánk fordulat.

Kamerás diagnosztika

Két kamerával felvételeket készítünk rólad a biomechanikai analízis során. A felvételeket egy speciális mozgáselemző szoftver segítségével dolgozzuk fel, így lesz számodra is látható minden eltérés, ami hátráltat vagy fájdalmat okoz.

Gyógytornász szakember

A Mobility Training szolgáltatásainkat minden esetben sportmúlttal rendelkező gyógytornász végzi. Ezért fogunk tudni számodra minden részletre kiterjedő, gyakorlatban is hasznosítható szolgáltatást nyújtani.

Rendszerben gondolkozunk

A Mobility Training nem csak gyógytorna, hanem egy rendszer. Az emberi szervezetet komplexitásában vizsgáljuk, a videós analízisünk eredményire pedig a rehabilitációs és erősítő foglalkozásokat építjük.

Testtartás-vizsgálat

A biomechanikai analízis a testtartásodat is vizsgáljuk. Egy rossz tartásból eredő kompenzáció sok probléma forrása lehet, nem csak a futópályán, hanem a hétköznapokban is. A legtöbbször nem is ott a probléma, ahol a fájdalom jelentkezik.

Jegyzőkönyv

Ha nem tudsz rendszeresen visszajárni hozzánk rehabilitációs tréningünkre, vagy személyi edzéseinkre, akkor is írásos anyaggal távozol, csomagtól függően (prémium és pro) benne az otthon is végezhető feladatokkal.

ÁLLAPOTFELMÉRÉSEINK

Biomechanikai Analízis BASIC

Ha számodra csak egy szakértői vélemény kell, hogy mi okozhatja a panaszaidat, vagy milyen nyavaják jöhetnek elő az izomdiszbalanszok és gyengeségeknek köszönhetően, akkor válaszd ezt az opciót. Elmondjuk, hogy mit látunk, és min szükséges változtatnod, de nem kapsz személyre szóló feladatokat és vizsgálat után nem tanítjuk be az otthon végzendő feladatsort.

☑️ Konzultáció, anamnézis felvétele

☑️ Egyedi kamerás állapotfelmérés

☑️ Elemzés, kiértékelés

☑️ Jegyzőkönyv

❌ Javaslatok

Személyre szabott, otthon végezhető feladatsor

Első foglalkozás, feladatok betanítása

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 1 óra

A csomag ára, ha NINCS nálunk edzéstervezés előfizetésed:

15.000 Ft

A csomag ára, ha VAN nálunk edzéstervezés előfizetésed:

12.000 Ft

Biomechanikai Analízis PRÉMIUM

Ha számodra nem csak a szakértői vélemény a fontos, de szeretnéd azt is tudni, hogy milyen otthon végzendő, személyre szabott feladatokkal tudsz az állapotodon javítani, akkor ez a neked szóló csomagunk. A kamerás állapotfelmérés után gyógytornászunk betanítja neked a rád szabott feladatokat, így az 1 órás analízis mellé egy 1 órás rehabilitációs tréninget is kapsz.

☑️ Konzultáció, anamnézis felvétele

☑️ Egyedi kamerás állapotfelmérés

☑️ Elemzés, kiértékelés

☑️ Jegyzőkönyv

☑️ Javaslatok

☑️ Személyre szabott, otthon végezhető feladatsor

☑️ Első foglalkozás: feladatok betanítása

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 2 óra

A csomag ára, ha NINCS nálunk edzéstervezés előfizetésed:

25.000 Ft

A csomag ára, ha VAN nálunk edzéstervezés előfizetésed:

22.000 Ft

Biomechanikai Analízis PRO

Ha számodra nem csak a szakértői vélemény és a rehabilitációs feladatok betanítása fontos, de szeretnéd, ha gyógytornászaink az utógondozásodban is aktív szerepet vállaljanak, akkor ez a neked való opció. Ebben a csomagban biztosítunk számodra extraként egy 5 alkalmas rehabilitációs tréning bérletet kedvezményes áron, hogy a legjobb kezekben rehabilitálódhass.

☑️ Konzultáció, anamnézis felvétele

☑️ Egyedi kamerás állapotfelmérés

☑️ Elemzés, kiértékelés

☑️ Jegyzőkönyv

☑️ Javaslatok

☑️ Személyre szabott, otthon végezhető feladatsor

☑️ Első foglalkozás: feladatok betanítása

A csomagárban foglalt extrák:

*️⃣ 5 alkalmas bérlet rehabilitációs tréningre 36.000Ft helyett 30.000 Ft értékben

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 2 óra + 5 egyéni rehab tréning 1-1 órában, külön alkalmanként

A csomag ára, ha NINCS nálunk edzéstervezés előfizetésed:

55.000 Ft

A csomag ára, ha VAN nálunk edzéstervezés előfizetésed:

52.000 Ft

A BIOMECHANIKAI ANALÍZISRŐL MONDTÁK

Partnereink