Erre a hétre egy kicsit változatosabb, bár nem egyszerű edzéssel készültem. Szakítsuk meg a monoton téli felkészülést egy kicsit változatosabb összeállítással. Lesz benne vegyes, állóképességfejlesztés és pörgetés is.

Bemelegítés
(intenzitás E1)

  • 200m bemelegítő, szabadon választott
  • 6x75m technika (25láb-25technika csúsztatás-25 folyamatos)

Fő rész
(intenzitás E2 és SW)

  • 1000m folyamatos (75gyors-25hát) tenyérlappal
  • 4x100m vegyes 15mp pihenőkkel
  • 100m gyors- 10mp pihenő 25m ERŐS!
  • 100m gyors- 10mp pihenő 25m ERŐS!
  • 100m gyors- 10mp pihenő 25m ERŐS!
  • Erősek után van 30mp pihenő

Levezetés
(intenzitás E1)

  • 225m szabadon választott úszás

Összesen 2.650 m

Jó edzést kívánok!

Az intenzitásokhoz tartozó táblázat a képen látható, és 100% = 400m-es felmérőd átlagos tempója.

Személyre szabott edzéstervet szeretnél?

Az edző egyik fontos feladata: objektív képet nyújtani a pillanatnyi helyzetről, amire a sportoló önmaga nem biztos, hogy képes. Másként megfogalmazva: egy tervre mindenkinek szüksége van! Ez igaz az élet minden területén. Mi a tervszerűségben és a felépített edzésmunkában hiszünk. Egy jó edzésterv irányt mutat, lépésenként teszi meg az utat a végső cél felé. Strukturált edzést követni, terv szerint, odafigyelve a pihenésre és a terhelésre, már fél siker. A személyre szabott edzésterv rugalmas, igazodik a sportoló mindennapjaihoz és céljaihoz. Mai, rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy az edzésre szánt mondjuk 2 órát hogyan is tölti el a sportoló, hogyan tudja a leghatékonyabban kihasználni ezt az időt. Ha csak 3-4 napja van egy héten edzeni, akkor azokat hogyan ossza be? Ezekre ad választ a háttérben folyó tudományos edzői munka.

Ha szeretnél ilyet, olvass tovább!

Ki írja az úszóedzéstervet a blogon?

Török Alfréd, alias Dusi profi triatlonosként versenyzett, 9 éves kora óta sportol. A híres tiszaújvárosi műhely színeiben értre el sikereit, többszörös magyar bajnok egyéniben és csapatban is. Innen került be a nemzeti válogatottba. A tiszaújvárosi csapat mellett Franciaországban és Németországban versenyzett sokat, de már 26 évesen az edzői karrier felé fordult. Az edzői diploma megszerzáése utána az Amerikai Úszóedzők Szövetsége szakképzését is elvégezte. Tapasztalatgyűjtése során több országban is dolgozott. Budaörsön: úszóedző. Mexikóban: többszörös bajnoki címet szerzett versenyző nevelő edzője, közösen elért 6 magyar korosztályos rekorddal. Mexikóban: saját úszócsapatot alapított, mellyel 3 mexikói felnőtt bajnoki címet és 2 korosztályos dobogós helyet is szerzett. Budapest 2017-től: Equilor Team Újbuda úszóedzője. Törökbálint: testvérével triatlon egyesület alapítottak, TuttoBici Bottecchia SE-t. Budapest: 2018-tól az ENSPORT úszóedzője

Dusi professzionizmusát, dinamikus, de sok technikát tartalmazó edzéseit az ensportblogon keresztül is megtapasztalhatod.

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This