Erre a hétre egy állóképességi sorozattal készültem, melyet alapozást kezdő, és már felkészülésben tartó sportolóknak is ajánlok. Akik erősnek érzik magukat, E2-es zóna tetején teljesítsék a fő részt.

Vigyél magaddal bóját és tenyérlapot.
Kis technikázás után bele is csapunk!

Bemelegítés
(intenzitás E1)

  • 400m bemelegítő, szabadon választott
  • 4x25m technika (csúsztatás- kivárás)
  • 100m folyamatos gyors 5-ös levegővel
  • 4x25m technika (egykaros – vízsöprés)
  • 100m folyamatos gyors 5-ös levegővel

Fő rész
(intenzitás E2, a sorozatok között 1 perc pihenővel)

  • 600m gyors
  • 3x200m gyors bójával; 20mp pihenővel
  • 6x100m gyors bója+tenyérlap; 10mp pihenővel

Levezetés
(intenzitás E1)

  • 200m szabadon választott úszás

Összesen 2.800 m

Jó edzést kívánok!

Az intenzitásokhoz tartozó táblázat a képen látható, és 100% = 400m-es felmérőd átlagos tempója.

Személyre szabott edzéstervet szeretnél?

Az edző egyik fontos feladata: objektív képet nyújtani a pillanatnyi helyzetről, amire a sportoló önmaga nem biztos, hogy képes. Másként megfogalmazva: egy tervre mindenkinek szüksége van! Ez igaz az élet minden területén. Mi a tervszerűségben és a felépített edzésmunkában hiszünk. Egy jó edzésterv irányt mutat, lépésenként teszi meg az utat a végső cél felé. Strukturált edzést követni, terv szerint, odafigyelve a pihenésre és a terhelésre, már fél siker. A személyre szabott edzésterv rugalmas, igazodik a sportoló mindennapjaihoz és céljaihoz. Mai, rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy az edzésre szánt mondjuk 2 órát hogyan is tölti el a sportoló, hogyan tudja a leghatékonyabban kihasználni ezt az időt. Ha csak 3-4 napja van egy héten edzeni, akkor azokat hogyan ossza be? Ezekre ad választ a háttérben folyó tudományos edzői munka.

Ha szeretnél ilyet, olvass tovább!

Ki írja az úszóedzéstervet a blogon?

Török Alfréd, alias Dusi profi triatlonosként versenyzett, 9 éves kora óta sportol. A híres tiszaújvárosi műhely színeiben értre el sikereit, többszörös magyar bajnok egyéniben és csapatban is. Innen került be a nemzeti válogatottba. A tiszaújvárosi csapat mellett Franciaországban és Németországban versenyzett sokat, de már 26 évesen az edzői karrier felé fordult. Az edzői diploma megszerzáése utána az Amerikai Úszóedzők Szövetsége szakképzését is elvégezte. Tapasztalatgyűjtése során több országban is dolgozott. Budaörsön: úszóedző. Mexikóban: többszörös bajnoki címet szerzett versenyző nevelő edzője, közösen elért 6 magyar korosztályos rekorddal. Mexikóban: saját úszócsapatot alapított, mellyel 3 mexikói felnőtt bajnoki címet és 2 korosztályos dobogós helyet is szerzett. Budapest 2017-től: Equilor Team Újbuda úszóedzője. Törökbálint: testvérével triatlon egyesület alapítottak, TuttoBici Bottecchia SE-t. Budapest: 2018-tól az ENSPORT úszóedzője

Dusi professzionizmusát, dinamikus, de sok technikát tartalmazó edzéseit az ensportblogon keresztül is megtapasztalhatod.

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This