fbpx

SPORTMASSZÁZS

MIÉRT EGYEDI?

Három masszázsfajtát ötvözünk egybe. Nem kell kiválasztanod neked melyikre van szükséged. A svédmasszázs, a sportmasszázs és a gyógymasszázs előnyeit is megkapod egyszerre.

KINEK JÓ?

Profiknak, haladóknak és kezdőknek egyaránt. A pihenés mindenkire ráfér, aki rendszeresen sportol és terheli az izmait.

SOKOLDADÚ

A hagyományos kézzel végzett masszázs mellett a jelenleg egyre népszerűbb eszközök is előkerülnek a kezelések során. Kinesio Tape, flossing, köpöly, masszázspisztoly, fascia kés, EMS/TENS

SZOLGÁLTATÁSOK

Sportmasszázs

A sportmasszázs kezeléseken ötvözzük a svédmasszázs, a gyógymasszázs és a sportmasszázs fogásait és így az előnyeit is. Megkülönböztetünk verseny előtti, verseny alatti és verseny utáni masszázstechnikákat is, ezzel tökéletesen igazodva a teljes felkészülésedhez. A rendszeres masszázzsal növelhető a szervezet terhelhetősége és csökkenthető a felépülési idő.

——————–

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 1 óra / 1,5 óra

1 óra

7.000 Ft

1,5 óra

10.000 Ft

Kinesio Tape

A kinesio tape egy mechanikus módszer, mely megfelelő felhelyezési technikával a szervezet öngyógyító folyamatait segíti. A sima pamutrétegből és akril ragasztó rétegből álló szalaggal tökéletesen lehet tehermentesíteni az izmokat és az ízületeket. Az izomegyensúly helyreállítása érdekében az izom feszültsége felfelé vagy lefelé irányítható, amivel aktiváló vagy lazító hatást érhetünk el, ezzel csökkentve a fájdalomérzetet.

——————–

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 30 perc

3.000 Ft

Köpölyözés

A köpölyözés egy vákuumterápia, mellyel mozgásszervi fájdalmakat és kötőszöveti letapadásokat kezelhetünk. A fájdalmas területeken alkalmazva a köpöly segíti a szövetek regenerálódását, ami a fájdalom csökkenését és a funkció javulását eredményezi. A kezelés során köpölyöző masszázzsal passzív állapotban, gyógytornás köpölyözéssel pedig aktív állapotban is hatni tudunk az izom fasciális rétegeire.

——————–

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 45 perc

4.000 Ft

Flossing

A flossingolás egy ideiglenesen alkalmazható kompressziós és mobilizációs technika, melyet egy speciális gumiszalaggal vegzünk. A flossingot az adott ízületre/szövetre feltekerve segítjük a mozgásterjedelem helyreállítását, növelését, illetve a fájdalom csökkenését. A kezelés szinte minden területen alkalmazható, legyen szó sportsérülésről, ödémáról, mozgásbeszűkülésről, vagy csak a regenerálódás támogatásáról.

——————–

Időpont: bejelentkezés alapján
Helyszín:
Budapest, Csömöri út 213.
Kellékek:
kényelmes sportruházat
Időtartam: 45 perc

4.000 Ft

ÍGY CSINÁLJUK MI

Konzultáció

Minden kezelés egy részletes konzultációval indul. Fontos tudnunk a sportmúltadat, a korábbi sérüléseidet, műtétjeidet, hogy teljes képet kapjunk rólad, és feltárjuk a probléma okát, amiért hozzánk fordulat.

Sokoldalú eszközök

A hagyományos kézzel végzett masszázs mellett több kiegészítő kezeléssel is felkészültünk, hogy biztosra menjünk. Egy kezelésen belül több eszközzel is segítünk, hogy hamarabb regenerálódj.

Sportoló sportmasszőr

A Sportmasszázs szolgáltatásainkat sportmúlttal rendelkező masszőr végzi. Ezért fogunk tudni számodra minden részletre kiterjedő, gyakorlatban is hasznosítható szolgáltatást nyújtani.

Rendszerben gondolkozunk

A Sportmasszázs nem csak egyszeri szolgáltatás, hanem az edzésterved kiegészítése. Figyelünk a versenyszezonodra és a felkészülésedre, ezért megkülönböztetünk verseny előtti, versenyfelkészítői és verseny után masszázsokat.

Figyelünk a részletekre

A Sportmasszázs egy tüneti kezelés, amivel a letapadásokat, izomgörcsöket és mozgásból eredtő fájdalmakat orvosoljuk. Ahhoz, hogy ezek a sérülések ne forduljanak elő, meg kell találni a probléma okát. Sportmasszőrünk erre is figyel, ezért minden kezelés után tippeket és tanácsokat is kapsz a sérülés elkerülése érdekében.

Jegyzőkönyv

A Mobility Traininges jegyzőkönyved a masszőrünket is segíti, hiszen pillanatok alatt tiszta képet kap az állapotodról. A gyógytornászokkal folyamatos az egyeztetés, így egyszerre többen is figyelnek rád.

Az első alkalom

1️⃣ Megérkezel, átöltözöl, kitöltesz egy nyilatkozatot, majd találkozol a sportmasszőrrel.

2️⃣ Ő kikérdez, hogy mik a panaszaid vagy céljaid, megismer téged.

3️⃣ Ezután kényelmesen elhelyezkedsz a masszázs ágyon és pihensz.

4️⃣ Végül átveszitek az értintett izomcsoportokat és tippeket/trükköket kapsz a további lazításukra.

Miért az ENSPORT-ot válaszd?

✔️ Sportmasszőrünk  maga is sportoló, így saját tapasztalatait is bele tudja építeni a foglalkozásokba.

✔️ Ha csak egyszer jössz, mert pl. messze vagyunk, akkor is tippeket és tanácsokat kapsz az otthoni lazításokhoz.

✔️ Mert sportmasszőrünk rendszerben gondolkozik. Egy egész testet lát, nem csak egy szűk problémát.

✔️ Használjuk sportolói és edzői tapasztalatainkat, valamint a modern technológiát.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Természetesen a masszőr nem diagnosztizál. Azonban alapvető fontosságú az első kezelést megelőző alapos tájékozódás, és fizikális vizsgálatokat egyaránt. Mindez egy könnyed beszélgetés (kikérdezés) a Te szokásaidról, életmódodról.

 • gyulladásos betegségek
 • fertőző betegségek
 • láz
 • csonttörés, égés, ficam, trauma
 • epilepszia
 • TBC
 • ittas/drogos állapot
 • bőrelváltozások
 • rosszindulató daganat
 • terhesség első 3, illetve utolsó 3 hónapja
 • menstruáció legerősebb napjai
 • elzáródásos érbetegségek
 • kezeletlen szívritmuszavar
 • előrehaladott csontritkulás
 • kezeletlen magas vérnyomás
 • Biomechanikai hatások – Mechanikai nyomás a szövetekre
  • Megszünteti a szövetek összetapadását
  • Megszünteti az izmok és a fascia hipertónusságát
  • Növeli az ízület mozgástartományát
  • Csökkenti a myofasciális merevséget
  • Nyújtja és felrepeszti a kóros hegszövetet
 • Fiziológiai hatások – A szövetek és a szervek átalakulásának megkönnyítése
  • Aktiválja a vér- és a nyirokkeringést, drenázshatású
  • Fokozza a vizeletkiválasztást és a vese szűrő funkcióját, így távoznak az anyagcseremelléktermékek
  • Növeli a paraszimpatikus idegrendszer aktivitását
  • Ellazít és kellemes közérzetet teremt
 • Neurológiai hatások – Reflexek stimulálása
  • Csökkenti a neuromuszkuláris ingerlékenységet
  • Csökkenti az izomfeszülést és a görcsöket
  • Csökkenti a fájdalomérzetet
 • Pszichoemocionális hatások – A test-elme tudatosság fokozása
  • Ellazít és pihentető érzést kelt
  • Csökkenti a szorongás szintjét
  • A mozdulatok hozzájárulnak a mozgáskép helyreállításához egy sérülés után
  • Felfrissít

Svédmasszázs:

A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Egy jól végzett svédmasszázs után felszabadultnak érzed magad. Általában azok igénylik, akik hátfájással, derékfájással küszködnek, esetleg lazítani szeretnének, mert nagyon stresszes a munkájuk. A simító, dörzsölő,rezegtető és gyúró mozdulatok felfrissítik a szervezetet. A svédmasszázs csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. A frissítő masszázs során aromaterápiát is szokás alkalmazni.

Sportmasszázs:

Nyugati hagyományokon alapuló masszázstechnika. A technikája nagyban hasonlít a svédmasszázshoz, de egy jóval intenzívebb, erősebb és mélyizomzatra is kiható formája.

A rendszeresen végzett sportmasszázs a fizikai kondíció javításának kiváló módja. Célja többféle lehet, attól függően, hogy sportolás előtt, vagy után veszed igénybe.

A sporttevékenységek előtti sportmasszázs lényege, hogy a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmokat felszabadítsuk, ezáltal azok rugalmasak, ellenállóbbak, terhelhetőbbek lesznek. Az intenzív masszázs felkészít a testmozgásra, hatására jelentősen növekszik izomzatunk teljesítménye, és csökkennek a sérülések esélyei.

A sporttevékenység utáni sportmasszázs célja a regenerálás, amely két fő szakaszból áll: Közvetlenül az izmok terhelése után végzett kezelés célja, hogy a megterhelt szövetekből a salakanyagok mielőbb eltávozzanak. Ajánlott ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadékot fogyasztanunk. A felgyülemlett tejsav eltávolításával elkerülhetjük az izomlázat. Majd az ezt követő (pl. edzések közötti) masszázsok jelentősége, hogy az izmaink regenerálódjanak, és a megfelelő izomtónusunk visszaálljon.

Gyógymasszázs:

A gyógymasszázst leginkább kiegészítő kezelésnek rendelik. Minden esetben orvos rendeli el terápiás céllal. Svédmasszázs fogásokkal helyileg és reflexes távolhatás révén is javítja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat. A simítás, a gyúrás bizonyos fogásai, a vibráció és a végtag kirázása izomlazító, a gyúrás más formái: a dörzsölés és az ütögetés inkább izomtonizáló hatásúak. Több formája létezik: szegment masszázs, kötőszöveti masszázs, perioszteális masszázs, nyirokmasszázs.

A Sportmasszázs csak Budapesten elérhető, vidéki laborjainkban nem. A foglalkozásokat a Csömöri Út 213-as szám alatt tartjuk.

Kérdezd a szakértőt!

Dávid gyerekkora óta folyamatosan sportol. Több sportágban kipróbálta magát, ezért sokoldalúan látja a sérüléseket. Az ENSPORT-nál a fő feladata a sportolók terhelhetőségének fenntartása. A teljes versenyszezont szem előtt tartja és mindig az edzéstervednek megfelelő kezelést kapod tőle. Szerteágazó szakértelmének köszönhetően rengeteg sportoló regenerációjában közreműködött az elmúlt években.

 

elérhetősége:

darabos-david-sportmasszor

Darabos Dávid
sportmasszőr

KÉPEK A MASSZÁZSRÓL

Foglalj időpontot Sportmasszázsra!

A MASSZÁZSRÓL MONDTÁK

Partnereink