Darabos Dávid

Darabos Dávid vagyok, 24 éves. A sport 6 éves korom óta az egyik legfontosabb dolog az életemben, de a versenyszerű futást csak 2016-ban kezdtem el. Magányos futóként vágtam neki, edző és közösség nélkül. Három éven keresztül a felkészüléstől az utazásig mindent egyedül intéztem. 2018 fordulópont volt. Az első feladott versenyem nagyon sok mindent megváltoztatott bennem. Úgy éreztem elértem a korlátaimat, ezért 3 hónapra abba is hagytam a futást. Fizikálisan nagyon leépített, de mentálisan feltöltött ez a kihagyás. 2019-ben jöttem rá, hogy a masszőrök, gyógytornászok és edzők mind, mind azért vannak, hogy minket, sportolókat segítsenek és nem “gyengeség” hozzájuk fordulni. Amióta az Ensportnál vagyok teljesen kinyílt a világ, nagyon sok barátot szereztem és minden célom elérhető távolságba került. 5km-es síkfutástól terep ultráig minden kategóriában futottam már. A jövőben szeretném kipróbálni magam a segítők oldalán is és közösséget építeni. A felkészülésemet és az eredményeimet az Instagram oldalamon tudjátok követni, @kovetkezoutam néven.

Francsics Ági

Francsics Ági vagyok, 27 éves. Amióta az eszemet tudom túlsúlyos vagyok, de két és fél évvel ezelőtt, azután, hogy a vidámparkban alig tudtam magamra zárni egy biztonsági rudat, életmódváltásba kezdtem. Először csak terembe jártam, és az erősítő edzések mellé kerestem keresztedzést, ami végül a futás lett. Annyira megtaláltam magam ebben a sportban, hogy azóta felcserélődtek a szerepek, és a futás (sőt, most már a triatlon) lett a főszereplője az életemnek, az erősítő edzések pedig csak ezeknek a kiegészítői. A kitartó munkámnak köszönhetően ebben az időszakban közel 50 kiló súlyfeleslegtől szabadultam meg és már több félmaratont is sikeresen teljesítettem, úgy, hogy a futás terén másfél évvel ezelőtt a nulláról indultam. Ebben a hatalmas fejlődésben nagyon nagy szerepe van az ENSPORTNAK és az edzőmnek, Pausz Tominak, akivel lassan egy éve dolgozom együtt.

A social mediában próbálom bemutatni a hozzám hasonlóknak, hogy futó lehet az is, aki nem ötven kiló vasággyal együtt, illetve, az olyan is, aki több, mint fél óra alatt fut le öt kilométert. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgás és a helyes étkezésmennyi mindenben segíti az életünket, és mennyi pluszt adhat hozzá, nem csak az egészségünk szempontjából.

Fejes Dóra

Fejes Dóri vagyok, egy vérbeli Y-generációs, ennek minden különlegességével és nehézségével együtt. A futásra 20 évesen találtam rá és örök szövetségre léptünk: én sokat gyakorlom őt, ő pedig átsegít engem az élet minden nehézségén. Időközben lett két társa is, az úszás és a kerékpár, én pedig rákaptam a teljesítménysportok ízére. Az elmúlt évben két maratont futottam, idén teljesítettem az első középtávú triatlon versenyemet, lépésről lépésre közelebb kerülve életem egyik legnagyobb álmához, az Ironmanhez. Ebben a törekvésemben az Ensport segít, hiszen már két éve készítenek fel a versenyeimre teljesítmény diagnosztikával, gyógytornásszal és a legkirályabb triatlonos edzővel, aki ismeri a sportág minden csínját-bínját.

Pár éve blogot vezetek a futással, triatlonnal kapcsolatos tapasztalataimról, ahol igyekszem a hozzám hasonló, lelkes amatőröket motiválni és segíteni, de közben én is jól szórakozom, mivel az írás az egyik legnagyobb szenvedélyemmé vált. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkám a hobbim is egyben, hiszen az ország vezető sportszergyártójánál helyezkedtem el, mint online sportmenedzser és azokkal a sportokkal foglalkozhatok, amik a szívemhez legközelebb állnak. A triatlon mellett érdekel a sportpszichológia és a gasztronómia, legkedvesebb (sport)helyszínem pedig a Balaton északi partja. Imádok a Káli medencében futni, Badacsony hegyein túrázni, a Balatonban SUP-ozni vagy csak beúszni mélyen a vízbe és lebegni a tetején. Ezek a dolgok ingyen vannak, de számomra a legnagyobb terápiát jelentik.

Lippai Zsolt

Lippai Zsolt vagyok, 42 éves, főállásban webfejlesztéssel foglalkozom. Korábban kézilabdáztam, egy sérülés miatt abba kellett hagynom, ami után durván elhíztam. 3 éve kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, ekkor kezdtem egy teljes életmódváltásba, aminek része lett a futás. Időközben utolért a legrosszabb, rákot diagnosztizáltak nálam, amit sikeresen leküzdöttem, jelenleg a gyógyulási fázisban vagyok. Ezekkel együtt több, mint 50kg-ot adtam le, és mára már félmaratoni távokat futok. Rövidesen egy éve lesz, hogy az Ensporttal, azon belül is Mag Erikával dolgozom, nagy örömmel és sok sikerrel. A célom az, hogy megmutassam, soha nem késő elkezdeni, és kötelező is elkezdeni a változtatást. Fontos dolognak tartom a megelőzést, igyekszem felhívni a figyelmet az egészségügyi szűrővizsgálatokra, és arra, hogy még komolyabb betegségek mellett sem kell abbahagyni az aktív életet, mert ez esetben konkrétan életet tud menteni.

Papp Zoltán

Papp Zoltán vagyok, de egyeseknek csak Zip. Mondhatnám, hogy a sporthoz és a mozgáshoz szükséges remek adottságaimat már gyermekkoromban felismerték, de ez egy bődületes hazugság lenne. Ellenben beteges, tesiből mindig felmentett és gyógytornára járó gyerekből felnőtt koromra egy mountain bike és ultrafutó őrült lett.

Egyetem alatt jött a montizás ‍elvégre Debrecen híres a magas hegyeiről, majd munka mellett sikerült egyre többet edzeni és jó sok versenyre ellátogatni. Inkább a hosszabb távok érdekeltek és 24 órás versenyről (csapatban) sikerült mindhárom színű éremből egyet-egyet begyűjteni.

A futás 29 évesen került képbe, mert úgy gondoltam hogy 30 előtt jó lenne futni egy maratont. Edző nélkül, saját kútfőből, sérülésekkel tarkítva elértem a célom és megfutottam az azóta is a leglassabb maratonomat. Véletlenül összeakadtam Nándival, akivel még bőven az @Ensport előtt, elkezdtük együtt dolgozni. Javultak az idők, változtak a távok és egyszer csak ott tálaltam magam, hogy körbefutottam a Balatont.

Amikor épp nem futok akkor főállásban IT projekteket vezetek, mellékállásban mobiltelefon flottát kezelek és szeretek az otthoni dolgokra is időt szánni.

Biztos vagyok benne, hogy vannak hozzám hasonlóak, akik nem profi sportolói múlttal rendelkeznek és/vagy elfoglaltak, viszont szeretnek nagyokat álmodni és ezeket a célokat megvalósítani. Nem mellesleg az egészségük is fontos számukra. Ha magadra ismertél, akkor kövess itt az Opel Futóklubban!

Szilvási Péter

Számomra a futás nem csak egyszerű hobbi, hanem életforma és kikapcsolódás is egyben. 2012-ben futottam az első Margitsziget körömet. Azóta teljesítettem számtalan félmaratont, pár tucat maratont, körbefutottam a Tisza-tavat és a számunkra oly kedves Balatont is. Motivációra azoknak van szükségük, akik nem szeretik azt, amit csinálnak. Mivel a futás számomra nem teher, így elég egy pár futócipő is.