fbpx

Single post

Jó hangulat és egyéni csúcsok

Teljesítette második versenyét az Opel Futóklub, melynek szeptemberben lett az ENSPORT a szakmai partnere. A Balaton Félmaratonon mindenki otthagyta a szívét a pályán, ami külön büszkeség számunkra.

Az Opel Futóklub hat ENSPORT által felkészített futóval rajtolt el az idei WizzAir Budapest Félmaratonon. A csapatban van tapasztalt ultrafutó, aki egyéniben teljesítette az Ultrabalatont, van életmódváltó sportoló, aki rengeteg kilót és cukorbetegséget hagyott a háta mögött, és van hobbifutó is, aki csak az egészséges kikapcsolódás miatt kezdett neki a futásnak, hogy kompenzálja az ülőmunka káros hatásait.

Nem, kor, sportolói előélet itt ugyanúgy nem számít, mint az ENSPORT által felkészített többi sportoló esetében. Egy kritérium van csupán: szeresd, amit csinálsz, és tedd oda magad az edzéseken. Ha ez teljesül, akkor elképzelhetetlen, hogy ne jöjjenek azok az egyéni csúcsok.

És Siófokon, a K&H Mozdulj! Balaton Félmaratonon jöttek is azok a rekordok, ami mérhetetlen büszkeség számunkra! Egyrészt már látjuk futóink arcán a döbbenetet, mikor egy korábban elérhetetlennek tűnő cél teljesül. Másrészt pedig a felkészítésünk hatékonysága és edzőink szakmai felkészültsége is bizonyítást nyer. Persze van úgy, hogy nem jön ki a lépés, mint például Lippinél, de egy rossz nap mindig benne van a pakliban.

Hogy milyen volt belülről az idei év egyik legnagyobb záró futóeseménye, azt minden oplefutó elmondja alább a saját szemszögéből.

 

Szilvási Péter

Idő: 1:26:38 (egyéni csúcs)
Korcsoport: 5. helyezés
Abszolút: 29. helyezés
Edzője: Szilágyi Tibor

Számomra véget ért a szezon ezzel a félmaratoni versennyel. Egy felmérő volt, hogy jelenleg milyen formában vagyok, honnan kezdjük az alapozást. Meg kell, hogy mondjam…nem rossz! Sőt akár mondhatnám azt is, hogy …va jó. 1:26:38-at futottam ami egész pontosan 1 perc 1 másodperccel jobb, mint az egyéni legjobbam Fenomenális érzés így nekivágni az alapozásnak.

Darabos Dávid

Idő: 1:28:00 (egyéni csúcs)
Korcsoport: 6. helyezés
Abszolút: 37. helyezés
Edzője: Pausz Tamás

Imádok edzéstervet követni és imádom a versenyek előtti taktikai megbeszéléseket is, de ez a hétvége teljesen máshogy alakult. Nem vártam magamtól semmi extrát, mégis 1:28:00 (PB) lett az eredménye, ami így 3 nap elteltével is felfoghatatlan még. Jól esett, hogy nem rakparton és hidakon kellett futni végre, viszont ez most tényleg csőmax. volt nekem az 1:30-as WizzAir időhöz képest.

Boros Linda

Idő: 1:41:57 (egyéni csúcs)
Korcsoport: 4. helyezés
Abszolút: 18. helyezés
Edzője: Erdélyi Nándi

Nem érkeztem meg nagy célokkal, egy edzőversenynek szántuk ezt a viadalt a Margit-szigeti 100km-es ultrafutás előtt, de aztán egyéni csúcs lett belőle, aminek nagyon örülök, hiszen 3 percet javítottam a WizzAir félmaratonon elért eddigi csúcsomon. Az elejét talán egy kicsit erősen kezdtem, de vitt a lendület és nem éreztem fáradtságot, a célban pedig még hajrázni is volt erőm. Nagyon örülök ennek az eredménynek.

Francsics Ági

Idő: 2:13:16 (egyéni csúcs)
Korcsoport: 64. helyezés
Abszolút: 458. helyezés
Edzője: Pausz Tamás

Nyár óta tudom, hogy 2:20 alatt “kell” futnom ezen a versenyen, bár ez a verseny előtti utolsó két napban radikálisan lecsökkent 2:15-re, aztán 2:12-re. A végére egy szolid 15 percet hoztam az eddigi legjobb félmaratoni időmhöz képest (Wizzair Budapest félmaraton 02:28:38), szóval a formaidőzítés csillagos ötösre sikerült, bár sajnálom, hogy a 2:12 most nem jött össze, de kielemezzük a futásomat az ENSPORT-os edzőmmel, és meglátjuk, hol kell visszagyorsulnom a 2:12-höz.

Lippai Zsolt

Idő: 2:45:55
Korcsoport: 258. helyezés
Abszolút: 1114. helyezés
Edzője: Mag Erika

Az eleje nagyon jól ment, féltávig rendben voltam, erőben, fejben, mindenhogy. 13 km után megrogytam, de úgy, ahogy még soha, de azért befejeztem, bár nem a várt eredménnyel. Meg van az első félmaratonmánia-érem is. Ez azért egy kis gyógyír, de mégsem az igazi. Ami viszont felemelő volt, az a rengeteg ismerős, barát, akikkel találkoztam, akik ismeretlenül is biztattak, megveregették a vállam, akikkel beszéltünk 1-2 szót a pályán.

 


Ha Neked is szükséged van szakmai segítségre egy rég dédelgetett sportcél elérésében, keress minket alábbi elérhetőségeinken! 14 felkészült edző várja, hogy kihozhassák belőled a maximumot:

web: https://www.ensport.hu/
facebook: https://www.facebook.com/ensporttraining/
instagram: http://instagram.com/ensporttraining/

BUDAPEST
1162, Csömöri út 213.
info@ensport.hu
(+36) 70/905-55-07

SOPRON
9400, Győri út 36.
sopron@ensport.hu
(+36) 30/420-17-71

KAPOSVÁR
7400, Vásártéri út 17.
kaposvar@ensport.hu
(+36) 30/621-10-99

MISKOLC
3528, Takta u. 3.
miskolc@ensport.hu
(+36) 70/612-51-60

Szilágyi Tibor
kiemelt futóedző at | Website

Mások elmondása szerint folyton pörgök. Saját állításom szerint folyton keresem az önfejlesztési lehetőségeket. 12 éve edzősködök, dolgoztam a tatai Nike Futóklubban, az ENSPORT csapatát pedig 2016 óta erősítem.

Edzői hitvallása:

Egy jó edzésterv készítése a test és lélek összhangja. Ezalatt én a biomechanika, sportélettan, edzéselmélet és pszichológia összhangját értem, melyek csak együtt képesek a legtöbbet kihozni egy sportolóból.