fbpx

Single post

Piller Adri: Irány a 4 órás maraton! – 4. rész

A BSI Kaposvári Futónagykövete, Piller Adrienn nem ismeretlen futókörökben. Rutinos futóként eleinte tartott az ötlettől, hogy a kaposvári ENSPORT-labor együttműködését elfogadja, de végül beadta derekát, és elindult a felkészülés az idei SPAR Maratonra. Hogy sikerült-e elérni az álomidőt, utolsó írásából kiderül…

Pontosan hat hónapja készültem erre a napra, egy régóta dédelgetett álmom volt. A célt láttam a szemem előtt, csak meg kellett valósítani. Bíztam magamban, a képességeimben, és mindent meg is tettem a siker érdekében. Beszámolókat és hasznos tanácsokat olvastam a nagy nap előtt. Semmit nem bíztam a véletlenre. A felkészülést sem! Hétről hétre az ENSPORT edzéstervezéssel, Naszódi Zsolt irányításával tudatosan dolgoztam egy maratoni álomidőért. Egy héttel a verseny előtt megjelent az edzésnaplómban az utolsó heti penzum és a MARATONra kalkulált idő, persze egy kis edzői biztatással😊.

Eddig minden edzés, verseny a tervek szerint alakult, miért lenne ez most másképp….gondoltam. Elérkezett hát a várva várt nap és tudtam, készen állok, akarom! Kicsit olyan ez, mint mikor vársz kisbabád megszületésére és már a kezedben szeretnéd tartani. Számtalan szurkoló üzenetet kaptam barátoktól, futótársaktól: „Hajrá!”, „Meg tudod csinálni!”, „Drukkolunk!”, „Ott leszünk Veled!” Meghatódtam mennyien gondolnak rám, újból és újból olvasgattam, erőt merítve belőlük.


Adri felkészülése egy teljesítménydiagnosztikai vizsgálattal kezdődött a kaposvári ENSPORT laborban.

Budapestre a verseny reggelén érkeztünk vidám futótársakkal, akik hasonlóképp, álmukért keltek útra. Rajtcsomagátvétel, öltözés, bemelegítés, folyóügyek, rituálék, hogy minden a legjobban menjen. Egy közös fotó a kaposvári futókkal, egy fotó futónagykövet társaimmal, akik az ország minden területéről érkeztek, majd spuri az Ensport fotózásra. Ott is ott a helyem, mert ha Ők nincsenek, én sem írhatnám most ezt a beszámolót. Végül, de nem utolsó sorban természetesen készül egy fotó szerető és mindvégig támogató családommal❤️, és az „Ügyes legyél anyuka” kiáltás közben már a rajtzónámban álltam.

Néhány pillanat van hátra a rajtig. A reggel óta tartó rohanás után végre óriási belső nyugalom szállt meg, indulásra testileg és lelkileg is készen. Közel 7000 ember fut itt ma maratont, én is részese akarok lenni. Elviszem magammal a felkészülés minden boldog és igen, néha kemény pillanatát, a közös edzések emlékét, a jókívánságokat. Figyeltem a tempót, a pulzust, ügyeltem a frissítésre.


Egy utolsó szelfi a nagy verseny előtt: Adri és a kaposvári különítmény

Fogytak a kilométerek, gyűltek a biztató szavak a pályatársaktól, a pálya szélén szurkolóktól, legyen ismerős vagy ismeretlen. Sehol egy holtpont, sehol egy fal! Nem kellett gondolkodnom, csak szaladtam. Úgy történt minden, ahogy elterveztem, ahogy valamikor elképzeltem, minden pillanatát élveztem. A célegyenesbe érkezve ránéztem az órámra és belém csapott a felismerés: EZ MÁR MEGVAN! MEGCSINÁLTAM! Felocsúdva hallottam, ahogy Péter Attila speaker kiabálja, „Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiller Adrien maratoni futó!” Összeszorult a szívem.

Az Ensporttal közös munka eredményeként sikerült az áhított 4 órán belüli maraton, pont úgy, ahogy az egy héttel korábban, az edzésnaplómban meg volt írva. A családom integetett, az érem, az eddigi legértékesebb pedig már a nyakamban lógott. Ahogy elhagytam a célzónát folyamatosan érkeztek az üzenetek, a gratulációk. Abban a pillanatban ott, mind közül a legértékesebb, edzőm üzenete volt: „Gratulálok, nagyon ügyes vagy, tökéletes futás volt!”

Éremmel a nyakban, a maraton fáradtságával az arcokon 🙂

Örömkönnyek, boldog fáradtság érzése lett úrrá rajtam. Körbetekintve rengeteg magamhoz hasonlóan boldog és elégedett futót láttam. Biztosan állíthatom, hogy az ország legmotiválóbb, legjobban szervezett és legnagyobb tömegeket megmozgató versenye a SPAR Budapest Maraton. Ott valami igazán különös energia járja át a levegőt.

Mi kaposváriak megvártuk egymást, örültünk egymás sikereinek és úton hazafelé közösen ünnepeltünk, sütiztünk a Balatonon. Az érem persze mindannyiunk nyakában ott lógott, büszkén viseltük azt. Fantasztikus nap volt! A versenyt megelőző napokban és azóta is elmondhatatlanul sok őszinte szeretetet kaptam a futóközösségemtől, és hálás vagyok azért, hogy egy ilyen példás futóközösség Futónagykövete lehetek.


Ha maratont szeretnél futni, mindenképpen ajánljuk, hogy a budapestivel kezdd el!

Sokat gondolkodom, ki is vagyok én, hogy mindezt megérdemlem. A választ nem tudom…, de hiszem, hogy minden célhoz megvan a megfelelő út, a támogató közeg. Kinek rögösebb, kinek egyszerűbb. Ha van egy olyan célunk, ami boldoggá tesz bennünket, hajlandóak vagyunk elfogadni segítséget olyanoktól, akik értenek hozzá, bármit elérhetünk az élet bármely területén.

Én elfogadtam az Ensport segítségét, az én álmom teljesült. Hittek bennem és tudták a célomhoz vezető utat. Azt kívánom mindenkinek, hogy élje át azt, amit én, és tegye boldoggá az, amit csinál. Semmi más nem kell hozzá, mint HIT, ALÁZAT és befektetett MUNKA.💙

„Ha a fejben nincs kétely, az úton nincs akadály! “

 


Ha Neked is szükséged van szakmai segítségre egy rég dédelgetett sportcél elérésében, keress minket alábbi elérhetőségeinken! 14 felkészült edző várja, hogy kihozhassák belőled a maximumot:

web: https://www.ensport.hu/
facebook: https://www.facebook.com/ensporttraining/
instagram: http://instagram.com/ensporttraining/

BUDAPEST
1162, Csömöri út 213.
info@ensport.hu
(+36) 70/905-55-07

SOPRON
9400, Győri út 36.
sopron@ensport.hu
(+36) 30/420-17-71

KAPOSVÁR
7400, Vásártéri út 17.
kaposvar@ensport.hu
(+36) 30/621-10-99

MISKOLC
3528, Takta u. 3.
miskolc@ensport.hu
(+36) 70/612-51-60