fbpx

Single post

Ensportos Tri-Palacsinta recept

Többen kértétek már, hogy Szádvári Juci verseny előtti babona reggelijének titkos receptjét tegyük közkincsé. Hát íme! Egy tartalmas, ínycsiklandó, és teljesen bűnözésmentes reggeliKiváló indítása egy sporttal teli napnak!

Hozzávalók 1 adaghoz (4db palacsinta):

  • 1db banán
  • 80g zabpehely
  • 1db tojás
  • 1 csipet só
  • kb fél deci folyadék (tej, mandulatej, víz, …)
  • mokkáskanálnyi sütőpor (opcionális)
  • egyéb gyümölcsök tetszés szerint
  • olaj

Gyors csokiszósz:

  • kiskanál méz
  • 1-2 kiskanál kakaópor
  • néhány csepp tetszőleges folyadék (tej, mandulatej, víz, …), míg a kívánt sűrűséget el nem érjük

Az Ensportos Tri-Palacsintától ilyen lesz a kedved! 😉

Elkészítés:

Tegyünk fel egy palacsintasütésre alkalmas serpenyőt közepes lángon (indukciós sütőn 6-os fokozot a 9-ből). Tegyünk bele pár csepp olajat és oszlassuk szét. Amíg melegszik megcsináljuk a tésztát.

Egy tálba tegyük bele a zabpelyhet, tojást, feldarabolt banánt. Ha használunk sütőport, az is mehet bele. Vegyünk egy botmixert és nagyon alaposan dolgozzuk át. Ezt követően a tészta túl sűrű lesz, így adjunk hozzá egy kevés tetszőleges fajta tejet vagy vizet, és keverjük el újra a mixerrel pár másodperc alatt. Kevés folyadékot adjunk hozzá először, nehogy túl híg legyen. A célunk, hogy kellően sűrű tésztát kapjunk, kb 1 centi vastag, amerikai jellegű palacsintákat szeretnénk (lényegesen sűrűbb, mint a klasszikus magyar palacsinta).

A kész tésztából egy kis merőkanálnyit öntsünk a serpenyőbe. Rázzuk meg minden irányba kicsit a serpenyőt, hogy kellően szétoszlassuk. Pár percig sütjük, amíg elkezdenek buborékok megjelenni mindenhol a tésztán. Ekkor egy spatulával válasszuk el a palacsintát teljesen a serpenyőtől, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk meg. Ezen az oldalon már kevesebb ideig kell sütni, kb 2 perc. Ismételjük amíg el nem készült az összes palacsinta.

Extrák:

Ezzel az alap palacsinta kész, és szabadon lehet felturbózni, csak a képzeletünk szabhat határt. A képen egy áfonyás palacsinta látható házi csokiszósszal és málnával, melyhez az alábbi extra lépések szükséges:

Az áfonyát a már összeturmixolt tésztába szórjuk bele, és csak szimplán elkeverjük benne, egészben hagyjuk őket. A csokiszósz elkészítését pedig a cikk elején találjátok.

Fontos!!! Amennyiben nullához közeli rosttartalomra törekszel a verseny napján, akkor ez a reggeli nem optimális választás a zabtartalma miatt, de amúgy bármikor a hét többi reggelén nyugodtan fogyaszthatjátok ;). Jó étvágyat hozzá!

Alapötlet: Frányó Eszter
Továbbfejlesztette: Erdélyi Dániel