Zöldfűszeres csirkecombfilé brokkolis quinoával | ENSPORT

A csirkecombot megmossuk, megtisztítjuk, majd kisebb kockákra daraboljuk. Teflon edényben kevés napraforgóolajat hevítünk, beletesszük a húst, aranybarnára pirítjuk, fűszerezzük, majd kevés vizet alá öntve készre pároljuk. A quinoát kétszeres mennyiségű vízben, a megtisztított brokkolit sós vízben megfőzzük, majd a brokkolit összetörve elkeverjük a quinoával. Kis poharat kiöblítünk vízzel, teletöltjük a quinoás brokkoli masszával, majd egy gyors, határozott mozdulattal a tányérra helyezzük. Az elkészített húst pedig mellé tálaljuk.

A fűszerezés a vizes VB jegyében történt. Hajrá magyarok!

Hozzávalók

(1 adag)

  • quinoa (80g)
  • csirkecomb (120g)
  • napraforgóolaj (10ml)
  • brokkoli (250g)
  • só, bors, fűszerpaprika, borsikafű, kakukkfű (ízlés szerint)

Energia és tápanyag tartalom

  • energia — 594 kcal
  • fehérje — 30 g
  • zsír — 31 g
  • szénhidrát — 39 g

A bejegyzés szerzőjéről

Frányó Eszter, az ENSPORT dietetikusa, aki szenvedéllyel beszél a táplálkozásról, buktatóiról, és arról, mire érdemes odafigyelni, segíti sportolónk felkészülését, és az edzésterveikhez igazított étrendet állít össze számukra.

Nézd meg Frányó Eszter többi bejegyzését is! 

Jó étvágyat és tudatosan tervezett teljesítményt kívánunk,

és ha személyre szabott tanácsokat kérnél, vagy edzésprogramodhoz igazított
étrendet szeretnél kapni, akkor kattints az alábbi gombra!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This