A héten vihetsz magaddal mindenféle eszközt: TEA, bója, lábgumi, teknőc. Ezen a héten sem lesz nehéz megjegyezni az edzést, nem bonyolítottam túl. A nehézsége annyi, hogy nem sok pihenőidőt hagytam, lényegében annyit, amíg eszközt cserélsz.

Bemelegítés
(intenzitás E1)

  • 400 m szabadon választott
  • 200 m csúsztatásos gyors úszás

Fő rész
(Pihenőidő 20mp végig)

  • 400m TEA-bója-lábgumi, intenzitás E1
  • 600m eszköz nélkül, lendületes gyorsúszás, intenzitás EX
  • 200m teknőc, intenzitás E1
  • 600m eszköz nélkül, lendületes gyorsúszás, intenzitás EX
  • 400m 75m E2, 25m SW

Levezetés
(intenzitás E1)

  • 200m szabadon választott – leginkább hátúszás

Összesen 3.200 m

Jó edzést kívánok, további jó felkészülést, ügyesen versenyezz!

Szandi

Az intenzitásokhoz tartozó táblázat a képen látható, és 100% = 400m-es felmérőd átlagos tempója.

Személyre szabott edzéstervet szeretnél?

Az edző egyik fontos feladata: objektív képet nyújtani a pillanatnyi helyzetről, amire a sportoló önmaga nem biztos, hogy képes. Másként megfogalmazva: egy tervre mindenkinek szüksége van! Ez igaz az élet minden területén. Mi a tervszerűségben és a felépített edzésmunkában hiszünk. Egy jó edzésterv irányt mutat, lépésenként teszi meg az utat a végső cél felé. Strukturált edzést követni, terv szerint, odafigyelve a pihenésre és a terhelésre, már fél siker. A személyre szabott edzésterv rugalmas, igazodik a sportoló mindennapjaihoz és céljaihoz. Mai, rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy az edzésre szánt mondjuk 2 órát hogyan is tölti el a sportoló, hogyan tudja a leghatékonyabban kihasználni ezt az időt. Ha csak 3-4 napja van egy héten edzeni, akkor azokat hogyan ossza be? Ezekre ad választ a háttérben folyó tudományos edzői munka.

Ha szeretnél ilyet, olvass tovább!

Az edzéstervet összeállította: Imre Alexandra, az ENSPORT vezetőedzője (triatlon- és úszóedző). A korábbi úszás edzésterveket itt találod.
Megjegyzés: az edzéstervek sorszáma az adott év heteinek számát jelölik, és mivel a tavalyi évben a 4. héten kezdtük el kiírni, így nem fogod megtalálni az 1., 2. és 3. heti edzéstervet. Ezt csupán azért írjuk ki, mert többen keresték már.

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

KIK TELJESÍTENEK JOBBAN?

Szeretnénk feltérképezni, hogy a futók vagy a triatlonisták készülnek-e tudatosabban, erősítenek és nyújtanak-e többet.
Mondd el te is, te hogyan csinálod!

Shares
Share This