A hétre is 800 métereket hoztam. Ezt a távot szeretem legjobban az állóképesség fejlesztésére. Próbáltam nem unalmassá tenni, így vegyes úszással is találkozhatsz a feladatok között. Ha valamelyik úszásnem nem megy, nyugodtan kicserélheted 5-ös levegős gyorsra.

Bemelegítés
(intenzitás E1)

  • 200 m szabadon választható
  • 8x50 m technika, oda fele csúsztatásos gyorsúszás, vissza fele 5-ős levegős gyorsúszásban

Fő rész

  • 800m TEA: 75 m gyors, 25m hát, intenzitás E2
  • 800m: 100 m gyors, 100m vegyes váltogatás
  • 800m: 200 méterenként javuló tempó. Kezded E1 intenzitásról és egyre erősebben úszod.

Levezetés
(intenzitás E1)

  • 100 m vállérintéses gyorsúszás
  • 100 m szabadon választható

Összesen 3.200 m

Jó felkészülést kívánok!

Az intenzitásokhoz tartozó táblázat a képen látható, és 100% = 400m-es felmérőd átlagos tempója.

Személyre szabott edzéstervet szeretnél?

Az edző egyik fontos feladata: objektív képet nyújtani a pillanatnyi helyzetről, amire a sportoló önmaga nem biztos, hogy képes. Másként megfogalmazva: egy tervre mindenkinek szüksége van! Ez igaz az élet minden területén. Mi a tervszerűségben és a felépített edzésmunkában hiszünk. Egy jó edzésterv irányt mutat, lépésenként teszi meg az utat a végső cél felé. Strukturált edzést követni, terv szerint, odafigyelve a pihenésre és a terhelésre, már fél siker. A személyre szabott edzésterv rugalmas, igazodik a sportoló mindennapjaihoz és céljaihoz. Mai, rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy az edzésre szánt mondjuk 2 órát hogyan is tölti el a sportoló, hogyan tudja a leghatékonyabban kihasználni ezt az időt. Ha csak 3-4 napja van egy héten edzeni, akkor azokat hogyan ossza be? Ezekre ad választ a háttérben folyó tudományos edzői munka.

Ha szeretnél ilyet, olvass tovább!

Az edzéstervet összeállította: Imre Alexandra, az ENSPORT vezetőedzője (triatlon- és úszóedző). A korábbi úszás edzésterveket itt találod.
Megjegyzés: az edzéstervek sorszáma az adott év heteinek számát jelölik, és mivel a tavalyi évben a 4. héten kezdtük el kiírni, így nem fogod megtalálni az 1., 2. és 3. heti edzéstervet. Ezt csupán azért írjuk ki, mert többen keresték már.

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This