Mit csináljak verseny után? Szerintem sokan indultatok hétvégén Keszthelyen, így ez az edzésterv aktuális lehet. Volt már ilyen több nagyobb verseny után, de sosem elég szerintem :) Igazából az egész szezonban mindenfele versenyeztek, nem árt, ha tudjátok, hogy mit csináljatok regeneráló, felfrissítő úszásnak. Bója mindenképp legyen veletek, a fáradt lábakra nagyon jó :)

Bemelegítés
(intenzitás E1)

  • 200m szabadon választható
  • 4x50m csúsztatásos gyors úszás
  • 4x50m vállérintéses gyors úszás

Fő rész
(intenzitás E1)

  • 800m gyors úszás, 400m bójával, 400m simán. Figyeljetek a technikára csúsztassatok, szépen, könnyedén, lazán
    800m gyors úszás, 75m gyors úszás, 25m hátúszás

Levezetés
(intenzitás E1)

  • 100m hát, mell úszás

Összesen 2.300 m

Jó pihenést és további jó felkészülést kívánok!

Az intenzitásokhoz tartozó táblázat a képen látható, és 100% = 400m-es felmérőd átlagos tempója.

Személyre szabott edzéstervet szeretnél?

Az edző egyik fontos feladata: objektív képet nyújtani a pillanatnyi helyzetről, amire a sportoló önmaga nem biztos, hogy képes. Másként megfogalmazva: egy tervre mindenkinek szüksége van! Ez igaz az élet minden területén. Mi a tervszerűségben és a felépített edzésmunkában hiszünk. Egy jó edzésterv irányt mutat, lépésenként teszi meg az utat a végső cél felé. Strukturált edzést követni, terv szerint, odafigyelve a pihenésre és a terhelésre, már fél siker. A személyre szabott edzésterv rugalmas, igazodik a sportoló mindennapjaihoz és céljaihoz. Mai, rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy az edzésre szánt mondjuk 2 órát hogyan is tölti el a sportoló, hogyan tudja a leghatékonyabban kihasználni ezt az időt. Ha csak 3-4 napja van egy héten edzeni, akkor azokat hogyan ossza be? Ezekre ad választ a háttérben folyó tudományos edzői munka.

Ha szeretnél ilyet, olvass tovább!

Az edzéstervet összeállította: Imre Alexandra, az ENSPORT vezetőedzője (triatlon- és úszóedző). A korábbi úszás edzésterveket itt találod.
Megjegyzés: az edzéstervek sorszáma az adott év heteinek számát jelölik, és mivel a tavalyi évben a 4. héten kezdtük el kiírni, így nem fogod megtalálni az 1., 2. és 3. heti edzéstervet. Ezt csupán azért írjuk ki, mert többen keresték már.

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This