Sajog, zsibbad, hasogat? Edzés közben fáj? Talán ki sem mersz menni a terepre, nehogy tartósabb szünetre kényszerülj?

A kinezio-tape segítségedre lehet a gyorsabb regenerációban.

Nincs is annál jobb, amikor szabadon tudsz mozogni! Ezt azonban akkor értékeljük igazán, amikor napokat, vagy heteket kell kihagyni egy rossz mozdulat, vagy nem megfelelően végzet edzés után. Triatlonisták, futók és kerékpárosok szinte biztos, hogy éltek már meg kisebb-nagyobb sérülést. Felépülés után ugye, mennyire lehet örülni a mozgás szabadságának?

Miben más ez a módszer?

Gyors és fájdalommentes segítséget nyújt. Gyakran azonnali hatást eredményez, és a fájdalom egyből megszűnik. Ettől függetlenül a sportolóknak kezelés után alacsonyabb intenzitású edzést szoktunk ajánlani, nehogy más sérülést szenvedjen el.

FONTOS: csak a megfelelően felragasztott tape (tapasz, szalag) képes eredményt előidézni. Hatékonysága a precíz felragasztáson múlik, amit tanult terapeuták végeznek. Meghatározott anatómiai képletekre kell felhelyezni a ragasztásokat, amit gyógytornászként és humánkineziológusként végzett szakembereink csukott szemmel kitapintanak. Rosszul felhelyezett tapasz az izmok nem megfelelő, korlátozott vagy fájdalmas működését, de akár az adott probléma fokozódását okozhatja!

Kinek és mire jó a kinezio-tape?

Elsősorban azoknak ajánljuk, akinek mozgásszervi problémájuk van. De menstruációs panaszokra is léteznek ragasztások, sőt még kismamáknak is.

A kinezio-tape nyirokkeringés fokozásán alapszik, aminek köszönhetően lényegesen meggyorsul az ízületi és izompanaszok gyógyulási ideje. Tehát mind izom, mind ízületi panaszok enyhítésére alkalmazható. A kinezio-tape nem tartalmaz hatóanyagot. A légáteresztő anyag segít abban, hogy a bőr szabadon lélegezzen. Alapanyaguk elsősorban pamut, lycra és orvosi akril ragasztó.

Használata:

 • Torzult, részlegesen szakadt izmok korrekciója, rehabilitációja.
 • Akut és krónikus izom és ízületi sérülések.
 • Duzzanatok, ödémák.
 • Részleges és teljes ficamok, szakadások.
 • Kopások, húzódások, izomgörcsök, zúzódások, rándulások.
 • Vénagyulladások, kisebb mértékű visszerességek.
 • Fájdalomcsillapítás.
 • Izomtónus szabályozása (túl feszes vagy túl laza izomzat esetén).
 • Immunstimulálás, immunserkentés a kezelés helyszínén.
 • Gyulladáscsökkentés a kezelés helyszínén.
 • Duzzanatok gyors csökkentése a nyirokkeringés serkentésén keresztül.
 • Vérkeringés serkentése a kezelt területen.
 • Instabil ízület támasztása, torzult ízület korrekciója.

Miért jó a kinezio-tape?

A rugalmas szalagok együtt mozognak a bőrrel és az alattuk lévő izmokkal, ízülettel.

 • Serkentik a lokális vérkeringést, így jobb vérkeringés által gyorsabb szöveti regenerációhoz vezet.
 • Serkenti a lokális nyirokkeringést, aminek következtében a sérülés helyén létrejött szöveti törmeléket az immunrendszer hamarabb eltakarítja, így a gyulladásos folyamatok hamarabb lecsillapodnak.
 • Lokális fájdalomcsillapító neuronokat aktivál.
 • Fizikailag támasztja az ízületeket, izmokat.
 • Javítja az izomfunkciót.
 • Támogatja a vénás keringést.

Mennyibe kerül?

A ragasztás alapdíja 2.000 Ft + 25 Ft/cm. Átlagosan 50-75 cm-t használunk fel egy ragasztásra, vagyis 3.250 – 3.875 Ft körüli összegre lehet számítani ragasztásonként.

Miért jó még egy sportolónak?

 • Gyorsabban fog tudni visszatérni a pályára, mert hamarabb regenerálódik.
 • Lehet, hogy egy edzést sem kell kihagynia.
 • Ugyanakkora intenzitással folytathatja az edzéseit.
 • Sérülések megelőzésében is jelentősége van.

Mi az ENSPORT?

Az ENSPORT hazánk egyik leggyorsabban fejlődő és legsokoldalúbb sportszolgáltatója. Célunk olyan komplex rendszer kialakítása, ahol a sportteljesítmény minden területén számíthatnak ránk jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink. Sportlaborjainkban (Budapest, Sopron, Kaposvár) teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokkal, kerékpár-beállítással és futómozgás-elemzéssel, valamint személyre szabott edzéstervezéssel, dietetikai tanácsadással és étrendtervezéssel segítjük a hozzánk forduló kezdő, amatőr és profi, nemzetközi versenyekre készülő futókat, triatlonistákat és kerékpárosokat.

Fontos számunkra, hogy valós igényekre épülő, tudományos módszerekkel támogatott és egyénre szabott megoldásokat nyújtsunk. A folyamatos fejlesztésekkel szeretnénk hosszú távú, megbízható szakmai partnerei lenni minél több hazai egyesületnek, hazai sportolónak, akár hobbi, akár amatőr, akár versenysportról van szó.

Munkánk során igyekszünk a legmagasabb szakmai színvonalat és minőséget képviselni. Ezért használunk olyan szoftvereket és rendszereket, melyek profi csapatoknál is beváltak, mint például a diagnosztikánál használt FirstBeat, melyet az angol és spanyol labdarúgó válogatottak mellett a Manchester City, a Valencia FC és a Chicago Bulls is használ. Edzéstervezésben a SKY Pro Cycling Team, az Orica Green Edge, a British Cycling, az USA Cycling edzői és elemző szoftvere a TrainingPeaks segíti a munkánkat.

Rólunk mondták

10 héttel a főverseny - a teljestávú Ironman - előtt kezdtünk el a dietetikussal dolgozni. Az volt a cél, hogy elérjem az ideális versenysúlyomat úgy, hogy marad energiám a versenyekre, edzésekre is. Már néhány hét után éreztem, hogy jól mennek az edzések, és szépen csökkent a súlyom is. A környezetem is visszajelezte, az eredmény szemmel látható volt. A versenyre meglett a kitűzött cél, annak ellenére, hogy nem tudtam 100%-ban tartani a tervet.

A legnagyobb előny az volt, hogy elértem a kívánt súlyt, jól, jó helyekről fogytam és izmosodtam is, de nem túlságosan. A teljesítményem javult. Sokat és finomakat ettem. Egyértelműen pozitív a tapasztalatom.

Szádvári Judit

Nagyon köszönöm az edzőmnek a felkészítést életem első versenyére! 6 km "örömfutás" (30+ fokban), ahol második lettem 31:02 eredménnyel! :)

Bors Máté

"Az edzőmet 2015 júniusában ismertem meg, akkor kaptam Tőle az első edzéstervet, szeptemberben pedig részt vettem az első 7 km-es futásomon. Soha nem gondoltam, hogy idáig eljutok, és az óta még többet sikerült elérnem: idén lefutottam az első félmaratonomat, és a másodikra készülök, amire az életben nem gondoltam, ugyanis 2015-ig futós múlttal nem rendelkeztem. Nagyon büszke vagyok magamra és ezt az edzőmnek köszönhetem, aki tartotta bennem a lelket akkor is, amikor nagyon nehéz volt. Bátorított, és ha gondom volt bármikor fordulhattam hozzá. Amikor úgy éreztem, hogy feladom Ő volt az, aki biztatott és úgy írt edzéstervet, ahogy nekem a legjobb volt. Ő mindig tudta, mikor kell szigorúnak lenni, és mikor kell odafigyelni. Ki tudja hozni az emberből a maximumot.

Nagyon profi abban, amit csinál és nemcsak szakmailag, hanem emberileg is az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgoztam."

Szabó Erika

Kapcsolatfelvétel

Ha kérdésed van, vagy bővebb információra lenne szükséged, akkor írj vagy hívj minket, örömmel segítünk!
Telefonszámunk: +36 70 905 5507

Shares
Share This