Ma édesburgonyát készítettem brokkolihabbal, mellé pedig vadlazacot sütöttem. Egészséges, gyönyörű és finom. Első lépésben az édesburgonyát tisztítsd meg és vágd fel tetszőleges hasábokra. Érdemes vékonyabbra aprítani, mert úgy könnyebben megsül. A lazac szeletet fűszerezd be sóval, zöldfűszerekkel. Én sót, borsot, kakukkfűvet és petrezselyemzöldet használtam. Ez a fűszerkombináció nagyon jól passzol a halhoz. Helyezd az így előkészített lazac szeleteket egy tepsibe, és terítsd mellé az édesburgonyát. Kevés kis olajjal meglocsolhatod a burgonyát. Ez után fedd le alufóliával, és tedd be a sütőbe kb. 170-180°C fokra.

Közben egy tálba tedd fel főni a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. (De gyorsfagyasztott brokkolit is használhatsz.) Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet, és turmixold össze a zöldséget, közben, adj hozzá egy kevés kókusztejszínt is, ettől pikánsabb lesz az íze, kissé édeskés. (Testsúlycsökkentő étrendben viszont inkább hagyd ki a tejszínt.) Illetve fűszerezd ízlés szerint.

Jó étvágyat!​

Hozzávalók

(1 adag)

  • napraforgóolaj 5 ml
  • édesburgonya 200 g
  • brokkoli 200 g
  • kókusztejszín 20 ml
  • zöldfűszerek, só, bors

Energia és tápanyag tartalom

  • energia — 575 kcal
  • fehérje — 24 g
  • zsír — 45 g
  • szénhidrát — 32 g

A bejegyzés szerzőjéről

Frányó Eszter, az ENSPORT dietetikusa, aki szenvedéllyel beszél a táplálkozásról, buktatóiról, és arról, mire érdemes odafigyelni, segíti sportolónk felkészülését, és az edzésterveikhez igazított étrendet állít össze számukra.

Nézd meg Frányó Eszter többi bejegyzését is! 

Jó étvágyat és tudatosan tervezett teljesítményt kívánunk,

és ha személyre szabott tanácsokat kérnél, vagy edzésprogramodhoz igazított
étrendet szeretnél kapni, akkor kattints az alábbi gombra!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This