Az SMR hengert ma már nem csupán az élsportolók, hanem az amatőr, hobbi sportolók is rendszeresen használják, ami egyrészt a regenerációban nyújthat segítséget. Az izompólya — myofascia, vagyis az izmok és izomcsoportok közti kötőszövet — túlzott feszessége, rugalmatlansága, valamint túlzott rugalmassága a ideális működés ellen hat. A henger segít az optimális tónus helyreállításában is, ezzel biztosítja a sima és fájdalommentes mozgást. Tehát segít megelőzni az izomfájdalmat, izomsérüléseket, elősegíti a regenerációs folyamatokat, és ezáltal javíthatja a teljesítményt is. 

Pár hete a DIGI Sport stábja felkereste Sipos Fannit az ENSPORT budapesti sportlaborjában, hogy meséljen erről az egyre népszerűbb sporteszközről. Ági és Fanni gyakorlatban is tesztelte az SMR hengert. Ezt láthatod az alábbi videóban.

Fanni korábbi cikkében is olvashatsz az  SMR hengerről.

Érdekel az állapotfelmérés?

Ha több információt szeretnél a teljes állapotfelmérésről, vagy ha szeretnél bejelentkezni sportlaborunkba, akkor kattints az alábbi gombra!

Érdekel az edzéstervezés?

Ha több információt szeretnél az edzéstervezésről, vagy ha szeretnéd, hogy egyik edzőnk segítse felkészülésed, akkor kattints az alábbi gombra!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This