fbpx

Rólunk

Hitelesség, Szakmaiság, Együttműködés

Ez a három legfontosabb érték számunkra! Amatőr és hobbi állóképességi sportolóknak nyújtunk prémium sportszolgáltatásokat, melyek segítségével a maximumot tudják kihozni magukból az edzéseik és a versenyek során. Szakterületünk a futás, a triatlon, a kerékpár és az úszás. Évente 250+ egyéni csúcsot teljesítenek sportolóink ezekben a sportágakban szakmai segítségünkkel, amire rendkívül büszkék vagyunk.

Fontos számunkra, hogy sportolóink igényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni, ezért alkottuk meg az #ENSPORTSYSTEM-et, amivel a sportolni vágyókat a fejlődés első mérföldkövét jelentő állapotfelméréstől kezdődően segítjük a célig vezető úton.

Az ENSPORT fejlődése a kezdetektől

2011 április
2013 november
2014. október 1.
2015. október 1.
2016. szeptember 1.
2016. október 20.
2018. március 1.
2019. április 1.
2019. július 1.
2020. március 17.
2020. május 18.

2011 április

Erdélyi Nándor megalapítja vállalkozását az EntriTrainert, melynek keretein belül amatőr futók és triatlonosok felkészítésével foglalkozik.

2013 november

Erdélyi Nándor megveszi első laktátmérő készülékét, és az edzéstervezések mellett elkezdi a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokat a MaratonMan Depo 7 négyzetméteres helyiségében. Ezekben az időkben még csak kéthetente csütörtökönként lehetett diagnosztikára időpontot foglalni.

2014. október 1.

Erdélyi Nándor vállalkozása megkapja az ENSPORT nevet, mely az Endurance Sport kifejezésből ered. Az már csak a sors fintora, hogy a monogramja is megtalálható benne. A vállalkozás továbbra is a MaratonMan Depo 7 négyzetméteres helyiségében üzemel, immáron napi fix nyitva tartással.

2015. október 1.

A MaratonMan Depón belül 7 négyzetméterről 15 négyzetméterre költözik a cég, és elindul a mozgáselemzés, valamint novemberben a bikefit is.

2016. szeptember 1.

A MaratonMan Depóból Újpestre költözik a cég egy 110 négyzetméteres helyiségbe, ami már kizárólagos ENSPORT laborként üzemel. Elindul a gyógytorna és étrendtervezés szolgáltatásunk.

2016. október 20.

Megnyitja kapuit első franchise laborunk Sopronban, teljesítménydiagnosztika, edzéstervezés és bikefit szolgáltatásokkal.

2018. március 1.

Az ENSPORT Budapest Újpestről a Csömöri útra költözik. Immáron 170 négyzetméteren, egy átalakított családi házban, saját parkolóval tudjuk fogadni vendégeinket.

2019. április 1.

Megnyitja kapuit az ENSPORT Miskolc, így a kelet-magyarországi régióban is üzemel egy ENSPORT sportlabor, teljesítménydiagnosztika és edzéstervezés szolgáltatásokkal.

2019. július 1.

A Csömöri úti labor felső szintje beépítésre kerül, így 170 + 170 négyzetméteren tudjuk fogadni budapesti laborunkban a sportolni vágyókat. A már meglévő biomechanikai szolgáltatások – Futómozgás-elemzés, Mobility Training, BikeFit – kiegészülnek a futótechnika edzésekkel, a talpvizsgálattal, valamint a jógaórákkal. Ezek a szolgáltatásaink a felső szinten érhetőek el. A földszinten üzemel továbbra is a terhelésélettani laborunk, ahol a teljesítménydiagnosztika vizsgálatokat végezzük el. Az ENSPORT ezzel elnyeri ma ismert formáját.

2020. március 17.

A koronavírus-járvány egyre fokozódó terjedése miatt laborjainkat határozatlan időre bezárjuk, csupán az online szolgáltatásaink elérhetőek. Elindítjuk a #karantraining projektet, melynek keretein belül ingyenes napi online edzésekkel és szakmai előadásokat tartunk a facebookon.

2020. május 18.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos enyhítő kormányzati intézkedéseknek köszönhetően újra megnyitják kaput az ENSPORT laborok, fokozott óvintézkedések mellett.

ensport-rolunk-sziv

A sport a szenvedélyünk, a tudatos fejlődés a küldetésünk 2014 óta.

ensport-rolunk-rendszer

Rendszerben gondolkozva végezzük a munkánk, melynek középpontjában a sportoló áll.

ensport-rolunk-merleg

Nem beszélünk mellé, mindent úgy magyarázunk el, hogy érthető legyen számodra.

ensport-rolunk-varplista

Nincs várólista, akkor foglalkozunk veled, amikor szeretnéd vagy szükséged van rá.

ensport-rolunk-lanc

Nálunk egy helyen megtalálsz mindent, ami sportteljesítmény fejlesztéséhez szükséges.

ensport-rolunk-szoftver

A legfrissebb szoftverekkel és workflow-val dolgozunk, hogy mindig naprakész tudást adhassunk át.

SZAKMAI VEZETŐK

Erdélyi Nándor
ügyvezető, szakmai vezető
futó- és triatlonedző
Majkut Dalma
szakmai vezető, biomechanika
gyógytornász, futóedző
Nagy Norbert
marketing- és
kommunikációs vezető

Történetem

Soha nem tudott annyira érdekelni semmi az életben, mint a sport. Egészen korán kapcsolatba kerültem a labdajátékokkal, amiből a kosárlabda volt a domináns, de nem voltam elég szorgalmas és alázatos, hogy komoly eredményeket érjek el sportolóként. Talán az a pontosabb, ha azt mondom, hogy sok minden érdekelt, és azt mind ki is szerettem volna próbálni, a kíváncsiság pedig újabb és újabb utakhoz vezetett. Így lettem előbb újságíró (sportújságíró természetesen), majd tévés, aztán fotós, marketinges, egy kis kitérővel pedig sportmenedzser. Az alkotás és az építkezés vágya sok tapasztalattal gazdagított az elmúlt években, ezt szeretném kamatoztatni az ENSPORT kötelékében.

HITVALLÁSA:

Légy egyedi, légy érdekes, légy önmagad! Az alkotómunkában ez különösen fontos. Ha nincs benne a szíved és a lelked a produktumban, az a végeredményen is meglátszik majd.

RÉGIÓVEZETŐK

Majkut Gergely
szakmai vezető, Miskolc
futóedző

Történetem

Az életem a sport. Kisgyerekkorom óta rengeteg sportágat kipróbáltam, de végül az atlétikában találtam meg „az igazit”. Ezt 13 évig versenyszerűen űztem, majd elvégeztem egy edző-képzést és már hatodik éve dolgozom a miskolci atlétika utánpótlásában. 2019 év eleje óta az ENSPORT csapatához tartozom, mint futóedző, és mint régióvezető. Emellett a Testnevelési Egyetem edzői szakán vagyok végzős hallgató, és jelenleg is a munkám és a tanulmányaim mellett a legfőbb hobbim a futás.

EDZŐI HITVALLÁSA:

A legfontosabb mindig a sportoló!

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

Utánpótlás magyar bajnoki dobogós helyezések.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Az utánpótlásban: újonc, serdülő és ifjúsági magyar bajnoki címek, serdülő válogatottság.

Felnőttben: rengeteg egyéni csúcs, korcsoportos győzelem a Wizz Air Budapest Félmaratonon és a SPAR Budapest Maratonon.

Szabó Csaba
szakmai vezető, Sopron
futó-, triatlonedző

Történetem

Az Ensport-rendszerrel hobbi sportolóként ismerkedtem meg. Bármennyire is fájt a diagnosztika, rögtön beleszerettem, és a szerelem a mai napig tart. Az elmúlt három évben több száz sportági mérést végeztem, profi, illetve amatőr sportolókon egyaránt, ami tovább erősíti a rendszerbe vetett hitemet, hiszen a visszatérő sportolók javuló eredménye önmagáért beszél.

Edzőként szintén három éve foglalkozom triatlonosokkal, futókkal. Többségük a munka, család mellett végzi a napi edzéseket, amiért én rettentő büszke vagyok rájuk és rengeteg motivációt kapok tőlük.

Magam gyermekkorom óta sportolok, kisebb megszakításokkal. Eleinte a labdarúgás volt a mindenem, amit NB II. szintig űztem. Néhány év kihagyás után találtam rá a futásra és triatlonra, ami azóta is fontos része az életemnek. Több maraton, illetve 2 teljes távú triatlon verseny mellett rengeteg versenyen vettem részt.

A legjobb maratoni időm: 3:17
Ironman egyéni csúcsom: 10:49

EDZŐI HITVALLÁSA:

Ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni 🙂

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Edzői sikeremnek tartom, hogy az általam felkészített sportolók elérik a céljaikat, többeket készítettem fel maratonra, illetve hosszú távú triatlon versenyre, de ugyanilyen büszke vagyok azokra is, akik rövidebb távokon vitézkedtek.

EDZŐINK

Andrási Ferenc “Ottó”
futó-, triatlonedző

Történetem

Dezső Daniella
dietetikus

Történetem

Fiatal koromtól kezdve mindennapjaim részét képezi a sport, gimnazista éveim alatt a BHSE színében atletizáltam. Hamar kiderült számomra, hogy megfelelő táplálkozással tudom segíteni a sportteljesítményem. 2016-ban végeztem dietetikusként a Semmelweis Egyetemen. Dietetikusként lehetőségem volt professzionális szinten is bővíteni ez irányú ismereteim.

Szabadidőmben nagyon szeretek sportolni, a futás továbbra is életem szerves részét képezi

Az évek elteltével mindenképp szerettem volna kiegészíteni a tudásomat, így 2018-tól a Debreceni Egyetem pszichológus hallgatója vagyok.

HITVALLÁSA:

Dietetikai szemléletem fontos eleme, hogy minden ember más, így nem létezik két ugyanolyan tanácsadás. A célom az, hogy evés, főzés, ételkészítés ne mindennapi teherként jelenjen meg az emberek életében.

Keressetek bizalommal, legyen szó egészségtudatos vagy sporttáplálkozásról, továbbá különféle betegségek, illetve allergiák diétájáról.

Karafa Balázs
kerékpáredző

Történetem

Már gyerekként is örökmozgó voltam. Mint sokaknak nekem is több sportággal volt szerencsém megismerkedni: úsztam, kosárlabdáztam, asztali teniszeztem, de végül a kerékpározással kötöttem, most már mondhatom, egy életen át tartó szerződést. Eleinte a hegyikerékpározás foglalta le minden energiám, azonban néhány év múlva kipróbáltam magam országúton, ahol végérvényesen megragadtam. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal már több mint 20 éve versenyzem.

A kezdeti élsport az idő, egyben a korom előrehaladtával életformává, lételemmé, számomra egyfajta állandó terápiává vált. A mindennapjaim szerves része. Hiszem, hogy a mozgás – így a kerékpározás, legyünk csak hobbi bringások vagy akár versenyzők -, képes megteremteni azt a testi-lelki egyensúlyt, amire mindenkinek szüksége lehet!

HITVALLÁSA:

Hitvallásomhoz tökéletesen passzol a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szlogenje: Ride and Smile 🙂

Koronika Judit
futó- és, triatlonedző

Történetem

A triatlonnal – pontosabban a duatlonnal – 10 éves koromban találkoztam először, egy diákolimpia keretein belül. Aztán jöttek a triatlonok is és én mind a mai napig bennragadtam ebben a sportban, közegben. Gyerekkoromban hobbinak tekintettem, nem voltak kiemelkedő eredményei, viszont élveztem az edzéseket, edzőtáborokat, a csapatot, hogy volt egy közösség, ahova tartozom. Később már életformámmá vált a folyamatos edzés és versenyzés és az eredményke a húszas éveimben kezdtek jönni. Egyre többször találtam magam a dobogón.

Közben a hivatásommal is a sport közelében maradtam, földrajz-testnevelés szakos tanárként dolgoztam egy nyolcosztályos gimnáziumban. Az ENSPORT-hoz 2020 nyarán kerültem, mikor egy hosszabb külföldi tartózkodás után hazaköltözve kerestem az utam. Úgy érzem, jó irányt találtam, és szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatom, ami a hobbim, az életem. Örülök, hogy ezt a sportágat választottam akkor még gyerekként, és mind a mai napig ugyan azzal a lelkesedéssel tudom csinálni, mint akkor immár 25 éve. Ezt a lelkesedést, illetve a sok évnyi tapasztalatot szeretném a sportolóimnak is továbbadni.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Hiszem, hogy kitartó, következetes munkával egy reálisan kitűzött cél mindenki számára elérhető. Viszont a fokozatosságot fontos megtartani, azaz a triatlonos „szamárlétrát” végig kell járni. Ez egy tiszteletet, alázatot követelő sportág, nem szabad csak úgy, uccu neki belevágni, félvállról venni. Ezt a hozzáállást próbálom minden kezdővel megértetni, elfogadtatni.

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

 • számtalan abszolút, korcsoportos és csapat dobogó
 • Ironman 70.3 Budapest AG 1. (2015)
 • Cairns AG 1. (2018)
 • Busselton AG 1. (2018)
 • Ironman 70.3 Világbajnokság Sunshine Coast AG 28. (2016)
 • Nizza AG 10. (2019)
 • Rövidtáv OB absz 2. AG 1. (2019)
 • Rövidtáv OB AG 1. (2020)
 • Középtáv OB absz 1. (2020)
Mag Erika
futóedző,
laborasszisztens

Történetem

Az ENSPORT előtt szociális területeken dolgoztam, az edzői hivatást is segítő foglalkozásnak tekintem. Szerintem sokkal többről szól ez a munka, mint a sportolók fizikai állapotának javítása. Igyekszem minden tudásomat és intuíciómat beleadni abba, hogy minden általam felkészített sportolónak segíthessek megvalósítani a céljait. Az edzőtevékenységben a legjobban a megismerési folyamatot szeretem, amikor egy összecsiszolódási fázis után az eredmények is elkezdenek jönni, kinek könnyebben, kinek nehezebben, de a kemény munka tapasztalataim szerint mindig kifizetődik. 

EDZŐI HITVALLÁSA:

Imádom ezt a sportot (életformát), mert tanít folyamatosan. Türelemre, alázatra, sikerek és kudarcok elviselésére, önmagunk gyengeségeivel való szembenézésre, erősségeink felismerésére. Lehetőséget ad folyamatos fejlődésre, amihez néha bukni kell, néha meg kell tapasztalni, hogy nem megy minden úgy, ahogy azt elképzeltük és a végén mégis minden még sokkal jobb és értékesebb lesz, mint amiről valaha is álmodtunk.

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

– Spartathlon (2018) – teljesítés
– Ultrabalaton (2018) – egyéni 3. hely
– Ultrabalaton (2017) – női 3 fős csapat 1. hely
– Ultrabalaton (2016) – női páros 2. hely (Bosznay Diával)
– Korinthosz.hu (2017) – 1. hely (81 km)
– UTT (2017) – 1. hely (117km)
– Téli Margita (2018) – 1. hely (40km)

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Nem szeretnék kiemelni sportolót. Nagyon szép utakat kísérhetek végig. Vannak aszfalton futók, vannak terepen futók, vannak gyorsabb futók, vannak lassabb futók, vannak rövidebb távon futók, vannak hosszabb távon futók. Ami közös, az a lelkesedésük és a kitartásuk! Nagyon büszke vagyok Mindenkire!

Maróti Erika
futó- és triatlonedző,
laborasszisztens

Történetem

A mozgás egészen kiskorom óta, a sport 8 éves korom óta az életem része. Az első szerelem a kézilabda volt, amit egészen 18 éves koromig űztem versenyszerűen, később, egy sérülésnek köszönhetően csak amatőr szinten. A futás maradt, de a triatlon csak évekkel később érkezett az életembe. Ami közös mindegyikben, hogy kitartást, rendszerességet és alázatot hoztak a hétköznapjaimba, megtanítottak küzdeni, nem feladni és örülni minden egyes sporttal töltött percnek. Megismertem önmagam, a határaimat, félelmeimet, azt, hogy bízzak önmagamban és a befektetett munkában, hogy türelmes legyek a célokat illetően, és amit én szeretnék edzőként átadni, az pontosan ugyanez. Az Ensporthoz 2019-ben csatlakoztam.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Nincs lehetetlen, csak győzd le önmagad és szeresd igazán, amit csinálsz!

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

Számos korosztályos érem triatlon országos bajnokságokról (sprint-, rövid-, közép- és Irontávról is) és ranglistahelyezések 1-3.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Minden egyes sportolómra büszke vagyok, mert néha szinte lehetetlen összeegyeztetni az edzést a családdal, munkával egyéb elfoglaltsággal, mégis odaállnak és csinálják. A cél mindenkinél más, de kitűzni csak reálisat érdemes és apránként haladni egy nagyobb cél felé, legyen szó egészségmegőrzésről, fogyásról, egy rövid- vagy egy hosszútávú futó- illetve triatlonversenyről.

Pausz Tamás
futó- és úszóedző

Történetem

Az életemnek mindig is meghatározó része volt a sport. Tíz évig versenyszerűen úsztam, ami alázatossá és türelmessé tett, mellette pedig hat évet kosárlabdáztam, aminek köszönhetően csapatjátékossá váltam. A Testnevelési Egyetem testnevelő, gyógytestnevelő és egészégfejlesztő szakán szereztem meg a diplomámat, amire nagyon büszke vagyok. 2018 novemberétől erősítem az ENSPORT csapatát a szárazföldön és a medenceparton.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Imádom mindenkiből kihozni a maximumot!

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Az Egyetem a TFSE úszócsapatánál segédedzősködtem 4 évet, és a 2016-os riói olimpiára sikerült kvalifikálni 200m hátúszásban György Rékát.

Minden sportolómra büszke vagyok, aki legyőzi a korlátjait, saját magát vagy megjavítja az egyéni csúcsát.

Perényi-Bakó Andrea
futóedző

Történetem

Már gyermekkoromban is a mezei és cross futások iránt lelkesedtem. Rengeteget jártam erdőn-mezőn, terepen. Később a futás iránti érdeklődésemet a futballban kamatoztattam, majd az egyetemi évek alatt a teljesítménytúrázás rajongója lettem. Rengeteg legyalogolt és kocogott kilométer után az ultraterepfutásban találtam meg az utamat. Az erdő és természet szeretetét és a futás csodálatos élményét szeretném minél többeknek megmutatni.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Az edző egyszerre főnök, bajtárs és barát.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

Számomra a legnagyobb sikerélmény, amikor láthatom, hogy valaki eléri a korábban elérhetetlennek tűnő céljait. Ebben minden eszközömmel segítem a sportolóimat, legyen szó akár az első 5 kilométer lefutásáról egyben vagy egy 200 kilométeres terepultra teljesítéséről.

Sasi Gabriella
futó- és triatlonedző,
laborasszisztens

Történetem

A fiatalkoromat végigkísérte a sport. Tipikusan az a gyerek voltam, akit sosem láttak egy helyben, nyugodtan ülni. Rengeteg sportot kipróbáltam, de hosszú távon a kosárlabda és a falmászás lopta be magát a szívembe, amiket évekig űztem versenyszerűen. Ez után “pár” év kihagyással 32 évesen találtam vissza újra a lételememet jelentő mozgáshoz, amikor megismerkedtem komolyabban a futással, majd a triatlonnal és egyből örök szerelem lett.

Az Ensport megalakulása utáni első hónapban csatlakoztam, akkor még lelkes kezdő  triatlonosként a csapathoz, az edzéseimet Erdélyi Nándi irányította, mint edző. Hamar kiderült, hogy az átlagosnál sokkal jobban érdekel ez a sport és azon kaptam magam, hogy már nem csak végrehajtom a kiírt edzéseket, de az edzéselméleti cikkeket és kutatási anyagokat bújom. 4 ironman teljesítéssel a hátam mögött, 2019 év elején megszereztem a Testnevelési Egyetemen a triatlon edző képesítést. Azóta edzőként dolgozom az ENSPORT-nál, de találkozhattok velem a budapesti laborban is.

EDZŐI HITVALLÁSA:

Hiszem, hogy az emberi test egy komplex rendszer és a dolgokat rendszerbe illesztve érdemes nézni és elemezni, hogy hosszútávú jó eredményt érhessünk el. Edzőként nekem az az egyik legfontosabb feladatom, hogy összeillesszem a kirakós darabkáit, hogy az apró részletekből a célverseny napjára összeálljon egy teljes képpé ez a puzzle. Magam is végigjártam a triatlonossá válás útját felnőtt fejjel, így saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy milyen kihívások elé néz az, aki munka, család mellett próbálja beiktatni az életébe a sportot. Hiszem, hogy a tudatos, belefektetett munka mindig meghozza az eredményét, hiszen nincs lehetetlen, csak van, amit egy picit tovább tart elérni.

Szabó Anna “Ancsur”
futó- és triatlonedző,
laborasszisztens

Történetem

Ha egy mondatban szeretnék összefoglalni mindent, amit tudni érdemes rólam, azt mondanám, hogy kemény munkával konyhásnéni lettem azért, hogy még keményebb munkával ötszörös Ironman lehessek. Gyerekkorom óta sportolok (röplabda, sok év vízilabda), de a húszas éveim elején úgy döntöttem, hogy pihenek egy kicsit. A kis pihenőből öt év és 15 kiló plusz lett, és amikor 2011-ben egy konyhásnéni kacsintott rám a tükörből, akkor annyira beparáztam, hogy ijedtemben elkezdtem futni, majd triatlonozni. A ijedtség azóta életformává vált, ami többek között öt hosszú távú triatlon teljesítésben testesül meg. Szeretem rendkívül szintes triatlon versenyekkel és terepultrákkal szórakoztatni magam és nem olyan jó szóviccekkel a környezetemet.

Dolgoztam konduktorként és kommunikációs szakemberként, jelenleg pedig a TF triatlon-edző képzésére járok. Már évek óta érdekel az edzéselmélet, edzéstervezés és a teljesítménydiagnosztika, így mióta az ENSPORT-nál dolgozok teljesült az álmom: a hobbim a munkám.

EDZŐI HITVALLÁSA:

IMPOSSIBLE  → I’M POSSIBLE

SPORTOLÓI EREDMÉNYEK:

– Rövid távú OB III. hely (2016)
– Klubcsapat OB I. hely (2017)
– Jánosik Extreme hosszú távú triatlon III. hely (2018)
– Goralman Extreme féltávú triatlon: III. hely (2019)

EDZŐI EREDMÉNYEK:

– extrém triatlon teljesítések
terepultra teljesítések
– féltávú triatlon PB-k

Szabó Tamás
futóedző

Történetem

Én már az izomláznak is tudok örülni!

Ez azért írom, mert a kiváltó ok, a sport, a mozgás által megismert világ, nagyon fontos része az életemnek. Mindig is világmegváltó, szemléletformálónak tartottam a sportot a különféle mozgásformákat.

Segített leküzdeni a gerincferdülésemet, segített barátokat találni, segített csapatot találni, segített életmódot kialakítani, segített hivatásra lelni. Behálózta az életemet és ezzel együtt teljessé is tette. Óvatos duhajként ugyan, de segített a határaim feszegetésében is.

Megtudtam magamról olyat is, amit sokáig nem is gondoltam volna, hogy véghez tudok vinni. Ilyen volt futásban a maraton (2:56:08), triatlonban, az Ironman (11:08:46), úszásban, a Balaton-átúszás (1:45), kalandban, az El Camino bringával, extrémitásban pedig a házasság.

Annak nagyon örülök, így utólag pedig hálát is adok, hogy mindig volt külső kontrol az életemben, akik támogattak benne, hogy legyenek céljaim, de azt ésszel és türelemmel valósítsam meg. Az edzőim és sporttársak személye nekem ebben, kiemelt fontosságúak voltak.

 • A legtöbb sportidőt az életemben, futással és azon belül is terepfutással töltöttem.
 • Triatlon-duatlon szeretete is meghatározó az életemben, mind országúton, mind terepen, bár ez utóbbi igazi szerelem lett.
 • Testnevelő tanári diplomámat is a sport szeretete és tisztelete hozta ki belőlem.
 • Az idő bebizonyította, hogy le tudom győzni a legnagyobb ellenfelemet is, a lustaságomat, ha azt tervszerűen és következetesen teszem.

Ha nekem sikerült, neked sem lehetetlen!

Szádvári Judit
futó- és triatlonedző

Történetem

2017 januárja óta dolgozom az Ensportnál. Korábban kommunikációval foglalkoztam. Szeretem, ahogy a sportolóim fejlődnek, elérik céljaikat, álmaikat, és szeretem, hogy ennek én is a részese lehetek. Ez pedig sokszor szintén kommunikáció. A képesség mindenkiben ott van, én csupán segítek nekik, hogy kihozzák magukból a legjobbat. A saját versenyeimen örömmel követek el hibákat, hogy a sportolóimnak ne kelljen!

EDZŐI HITVALLÁSA:

A munkában hiszek. Ez előbb vagy utóbb, de mindig kifizetődik.

SPORTOLÓI EREDMÉNYEI:

– 2018. malajziai IRONMAN korosztályos 2 hely.
– 2019. IRONMAN-világbajnokság teljesítés (Kona, Hawaii)

EDZŐI EREDMÉNYEI:

Sok-sok egyéni csúcs és első teljesítés futásban és triatlonban egyaránt. A legbüszkébb a sportolóim kitartására és hozzáállására vagyok.

Szilágyi Tibor
kiemelt futóedző

Történetem

Mások elmondása szerint folyton pörgök. Saját állításom szerint folyton keresem az önfejlesztési lehetőségeket. 12 éve edzősködök, dolgoztam a tatai Nike Futóklubban, az ENSPORT csapatát pedig 2016 óta erősítem.

Róla mondták:

“Szakértelménél csak a humora a kegyetlenebb. Ha ő az edződ, akkor tudod miről beszélünk. Ha nem, akkor egyszer muszáj vele együtt dolgoznod, hogy megismerd a Tibi féle életérzést.”

EDZŐI HITVALLÁSA:

Egy jó edzésterv készítése a test és lélek összhangja. Ezalatt én a biomechanika, sportélettan, edzéselmélet és pszichológia összhangját értem, melyek csak együtt képesek a legtöbbet kihozni egy sportolóból.

EDZŐI EREDMÉNYEK:

– Szenior Világbajnokság csapat ezüstérem (2014, Budapest)
– Az Év Ultrafutó felfedezettje (2016)
– Az Év Ultrafutója a magyar csapattal (2017)
– 2017 24 órás Ultrafutó Világbajnokság (Belfast) egyéni 21. hely, válogatott 4. hely.
– 2017 100 km-es Országos Bajnokság 3. hely (7:36)
– 2016 Ultrabalaton egyéni 2. helyezés.
– Pályacsúcs a Körön (2017)
– Női teljesítő a Körön (2017)

Tóth Orsolya
futó- és triatlonedző,
laborasszisztens,
jógaoktató

Történetem

2019 februárjában csatlakoztam az Ensport csapatához, előtte gyógytornászként dolgoztam. Velem leginkább a laborban teljesítménydiagnosztikai mérésen, mozgáselemzésen illetve a jógaórákon találkozhatsz. Érdekes és izgalmas látni, hogy ki, mire képes a teljesítménydiagnosztika során, és hogy milyen fejlődési lehetőségek léteznek. A jógaóráimat igyekszem minél változatosabbra alakítani, némi gyógytornász szemlélettel.

Gyerekkorom óta sportolok, igaz akkor ez a balettozást jelentette. A futással főiskolás koromban ismerkedtem meg, a triatlont és a terepfutást pedig 3 éve kezdtem el, előbbit akkor még kiegészítő edzésként. Mára inkább a terepfutás került előtérbe, de persze e mellett a triatlonos edzéseket sem hanyagolom. Évente egy-egy féltávú versenyen részt veszek, meg jópár terepfutó versenyen is indulok. Nagyjából 5-6 éve jógázom.

Számomra a sport a kikapcsolódást jelenti, a napjaim részét, még akkor is, ha nem mindig esik jól elindulni, vagy korán kelni emiatt. Azt tapasztaltam, hogy sokszor csak elindulni nehéz, de közben mindig megjön a kedvem hozzá.

Hálás vagyok, mert a sport nagyon sok jó barátot, ismerőst hozott az életembe.

Ami az eredményeimet illeti, főleg terepfutó versenyeken értem el jó eredményeket az utóbbi pár évben. 2019-ben a Bodri trail-en 2. lettem a 29 kilométeres távon, illetve az Ultratrail Szilvásváradon 3. helyezést értem el, amire különösen büszke vagyok, mert fél évvel a bokatörésem után sikerült ezt megfutnom a 13km-es távon.

Tapolczai Ildikó
futóedző

Történetem

A mozgás és a sport szeretete gyermekkorom óta szerves része az életemnek. 12 évet kosárlabdáztam, amivel párhuzamosan más sportágakkal is megismerkedtem, így hamar megtanultam mi a kitartás, a motiváció, a céltudatosság. Az elmúlt években egyre inkább a (terep)futásban találtam meg igazán önmagamat, mellette pedig az országúti kerékpározásra helyeződött a hangsúly. A futás eleinte a napi rutinból való kikapcsolódást jelentette számomra, ahol elsősorban magammal vetélkedtem, majd azon kaptam magam, hogy egyre jobban elkezdtek motiválni sporttársak és a futóversenyek világa. 🙂

Edzőként 2011 óta segítem a hozzám fordulókat céljaik elérésében, legyen szó állóképességfejlesztésről, testsúlycsökkentésről, izomépítésről vagy akár rekreációs edzésről. Mindig is fontos volt számomra, hogy tudásomat és ismereteimet folyamatosan bővítsem, frissítsem, mind elméleti, mind gyakorlati értelemben. Ritkán elégszem meg, azzal a tudással, ami a birtokomban van, ennek is hála szerezhettem humánkineziológus mesterszakos diplomát. A Testnevelési Egyetemen elsajátított anatómiai, terhelésélettani, és funkcionális biomechanikai ismeretekkel még eredményesebben tudom megtervezni sportolóim edzéseit az egyéni céloknak és képességeknek megfelelően. Szeretném átadni a mozgás és a sérülésmentes felkészülés örömét, hogy hosszú távon, fájdalom nélkül élvezhesd a futást.

Célom, hogy minél több emberrel megszerettessem a mozgást, valamint, hogy tapasztalataimmal és tudásommal hozzájáruljak egészségi állapotuk fenntartásához, javításához, kitűzött céljaik eléréséhez!

EDZŐI HITVALLÁSA:

A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.

Várdai Zoltán
futóedző

Történetem

A kilencvenes évek mind a 10 évét aktív tájfutóként éltem meg. Ezután 15 év sportmentes, stresszes és egészségtelen élet következett.

2015-ben találtam vissza a helyes útra, sikerült újra felmelegítenem kapcsolatomat a futással. Innen már nem volt megállás. 2018-tól dolgozom együtt az Ensporttal, mint sportoló.

2019-től pedig magam is foglalkozom futókkal. Igyekszem a 15 év saját tapasztalatát ötvözni az iskolapadban tanultakkal, és ezen keresztül a legjobb utat megtalálni a sportolóim számára.

Az Ensport edzői csapatához 2020 elején csatlakoztam.

Számomra a sportolóim öröme a legfontosabb!