Hozzávalók

(10 darab)

  • 8 dkg zabpehely
  • 8 dkg xilit
  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

A zabpehely felét ledaráljuk, összekeverjük a tönkölyliszttel és a maradék egész zabpehellyel, a sütőporral, a kakaóporral és a gyömbérrel. A margarint kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a tojást. A nedves és száraz alapanyagokat összekeverjük, majd diónyi nagyságú golyókat formálunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, kicsit lelapítjuk. Hagyni kell helyet köztük, mert a sütőben megdagadnak és szétterülnek. Nyolc perc sütés után kivesszük és hűlni hagyjuk.

Energia és tápanyag tartalom

  • energia – 192 kcal
  • fehérje – 4,4 g
  • zsír – 7 g
  • szénhidrát – 27 g

Jó étvágyat és tudatosan tervezett teljesítményt kívánunk,

és ha személyre szabott tanácsokat kérnél, vagy edzésprogramodhoz igazított
étrendet szeretnél kapni, akkor kattints az alábbi gombra!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This