Múlt héten beszámoltunk arról, hogy Sass Dani, az “Együtt egy asztalnál” videobloggere az ENSPORT Budapest sportlaborban járt, hiszen élete első maratonjára készül Garas Attilával (futó- és triatlonedző). Danit felkértük, hogy néhány receptet osszon meg olvasóinkkal, sportolóinkkal, aminek örömmel eleget tett, sőt még videón keresztül is meg lehet nézni, ő hogy csinálja.

Hozzávalók

(nem 1 adag)

  • 6 db banán
  • 450 g zabpehely
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • cukrozatlan kakaó
  • édesítő (stevia vagy eritrit)
  • 750 g alma
  • 1 db kisebb gyömbér
  • 50 ml víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 db fahéjrúd
  • 4-5 szem szegfűszeg

Energiatartalom

  • energia – 2900 kcal

6 db banánt kézzel összetörünk, majd annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk. A banános zabpehelyhez hozzáadunk kb. 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál fahéjat és édesítjük ízlés szerint. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk. Ebből kb. 8-10 cm átmérőjű korongokat formázunk, majd sütőlapra, 15 percre 120 fokos sütőbe helyezzük.
A meghámozott alma magházát eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott almát vízzel, citromlével, az édesítőszerrel, a meghámozott egész gyömbérrel és a fahéjjal puhára főzzük. Ha az alma megpuhult, akkor a gyömbért, fahéjat és a szegfűszeget eltávolítjuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Jó étvágyat és tudatosan tervezett teljesítményt kívánunk,

és ha személyre szabott tanácsokat kérnél, vagy edzésprogramodhoz igazított
étrendet szeretnél kapni, akkor kattints az alábbi gombra!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This