Még tavaly novemberben kiírtunk egy blogpályázatot. Közel 100 jelentkező közül kellett kiválasztanunk két olyan sportolót, akiknek a felkészülését az ENSPORT segíti, cserébe ők írnak a felkészülésükről, ráadásul úgy, hogy mi nem szólunk bele, nem mondjuk meg, miről írjanak. A lényeg, hogy szülessenek cikkek, úgy, ahogy azt ők megélik. Szakmai zsűri által kiválasztott egyik támogatott sportoló Laczkó Ági, a Síkságról a hegyre blog szerzője. Most ő mesél magáról:

“Sportos családban nőttem fel, 7 éves korom óta sportolok én is. Több sportágat is űztem, legyen szó bármelyikről, mindbe megtaláltam az örömöt, a kihívást, a boldogságot, a bizonyítási lehetőséget. Nem beszélve az egészségről, számomra elképzelhetetlen az élet sport nélkül. Nekem a sport az élet! Ezen az úton anyukám indított el, mivel ő is sportoló volt, így nem volt kérdés számomra sem. :) Rajta kívül mások is voltak rám hatással, viszont én választottam magamnak az utat. Legfőbb példaképeim az anyukám és a nővérem. Természetesen több embert is említhetnék, aki rajtuk kívül motivál, pl. Anton Krupicka. Sok erőt nyertem azokból a videókból, írásokból, fotókból, amiket róla láttam.

A legmeghatározóbb élmény számomra az első szertorna versenyem volt, hiszen az indított el igazán a sportolásban. Még gyerek voltam, mégis határozottan emlékszem rá. Felemelő volt versenyzőnek lenni, és már akkor át akartam ezt élni újra és újra. Ha legfontosabb, legnagyobb élményt nyújtó versenyt kellene kiemelnem, akkor az az országos szertorna versenyem, és amire a legbüszkébb vagyok, az az idei Istria ultra, de ezt hamarosan felül fogom írni! :)

Mikor elkezdtem futni, fogalmam sem volt arról, hogy mi a jó, mit hogyan érhetek el, mi miért van. Sokszor ismerősöktől kaptam válaszokat, de gyakran fordult elő, hogy az internetet vettem segítségül. Az egyik ilyen alkalommal találtam rá az Ensportra. Most már hálás vagyok érte, hiszen felnyitottátok a szemem! :)

Szerintem nagyon fontos az edzővel készülni, több szempontból is: ő az, aki irányt mutat, segít, ha elakadsz, motivál, melletted áll. Mióta [Szilágyi Tibor, szerk.] Tibivel edzek,

nem csak a teljesítményem javult (sokat), hanem a belém fektetett bizalmával erőt ad minden edzéshez, versenyhez.

Az pedig csak grátisz, hogy megírja előre a heti edzéstervemet. Így nem kell azzal foglalkoznom, kitalálnom, hogy mi lenne a jó, hanem ő felügyel. Egyébként  könnyedén össze tudom szervezni az életem, csak előre kell tervezni. :) Vannak extrém helyzetek, amik átvariálják a napom, de az edzéseimet sosem hagyom ki. Rövid távú célom, hogy bejussak az UTMB keretén belül a CCC-re és azt sikeresen teljesítsem. Ehhez idén szerzem meg a kvalifikáló pontokat különböző ultra versenyeken.

A célhoz vezető edzéseim sem lesznek egyszerűek, de ha mindig a könnyebb utat választanám, akkor sosem fejlődnék.

Akkor leszek igazán elégedett ebben a szezonban, ha az extenzív állóképességi tartományomat meg tudom növelni, illetve ha a CCC regisztrációja után be is sorsolnak és indulhatok 2018-ban a versenyen. Ezért jelenleg a legnagyobb kihívás számomra: megszerezni a kvalifikáló pontokat. Erre idén 4 versenyt tűztem ki: 100 miles of Istria, Dolomiti Extreme Trail, Glockner Trail, Piros 85.

A futáson kívül a másik nagy szerelmem a wakeboard. Teljesen bele tudok feledkezni! Ezen kívül imádom az extrém sportokat, az extrém helyeket, helyzeteket!

Van-e kedvencem? Persze! Rudi, a család kutyája. Ő nem csak kedvenc, családtag, szerelmem. Nagyon szeretek vele kirándulni, futni! Olyan, mint én: sosem fogy el az energiája. Tervezem is, hogy canicross versenyeken induljak vele. Klári, az én nyuszim. Élettársam volt 2 éven keresztül, most sajnos nem lehetünk együtt, de remélem ez hamar visszaváltozik!

A bejegyzés szerkesztőjéről

Klopfer Csaba, az ENSPORT kommunikációs vezetője. A kilencvenes évek eleje óta fut, korábban a kedvenc távja a félmaraton volt, mára ezt a maraton váltotta fel. Az elmúlt 14 évben dolgozott cégvezetőkkel, borászokkal, olimpikonokkal, marketing és értékesítési vezetőkkel, futókkal, kerékpárosokkal, gyerekeiket nevelő szülőkkel. Segített márkák felépítésében, párkapcsolatok megerősítésében, válások zökkenőmentes koordinálásában, vállalati értékesítési hatékonyság növelésében, és élsportolók mentális felkészítésében.

Nézd meg Klopfer Csaba többi bejegyzését is! 

Érdekel az állapotfelmérés?

Ha több információt szeretnél a teljes állapotfelmérésről, vagy ha szeretnél bejelentkezni sportlaborunkba, akkor kattints az alábbi gombra!

Érdekel az edzéstervezés?

Ha több információt szeretnél az edzéstervezésről, vagy ha szeretnéd, hogy egyik edzőnk segítse felkészülésed, akkor kattints az alábbi gombra!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This