Halama Levente az  Ironteam SE  sportolója kvalifikálta magát a 24 órás ultrafutó világbajnokságra. Ezzel gyerekkori álma teljesült, hiszen kiskora óta szeretné magára ölteni a magyar címeres mezt és képviseli hazánkat egy világeseményen. A verseny idén július elsején, kevesebb, mint két hét múlva kezdődik Belfastban (Észak-Írország).

Levi edzője az a Szilágyi Tibor, az ENSPORT-tól, aki többek között Vizi Tibit is felkészítette a Körre. Más amatőr és profi sportolóhoz hasonlóan, akik tudatosabban készülnek kisebb-nagyobb megmérettetéseikre, Levi is többször járt már sportlaborunkban teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton (teljes állapotfelmérésen), valamint futómozgás-elemzésen. Ő is, és az edzője is a kapott labor adatokból tudják finomítani, optimalizálni a felkészülés menetét.

ENSPORT: Milyen céljaid vannak az előtted álló időszakra?
Halama Levente: Most, hogy kijutottam a VB-re, egy gyerekkori álom egy része teljesült. Jelen pillanatban a legnagyobb célom, hogy méltón képviseljem hazámat a megmérettetésen, megháláljam a sok segítséget, amit kaptam és kapok. A világbajnokságon szeretnék “A” szintet futni, ami 240 km felett van. Persze már akkor is elégedett leszek, ha egyéni csúcsot érek el. Ehhez 222,5 km-nél kell többet futnom. De ez a minimális elvárásom magamtól. A jövőre nézve, azt érzem, hogy van még hová fejlődnöm az ultrában, próbálom kihozni magamból a maximumot. Hosszabb távú célom, álmom, a Spartathlon teljesítése.

E: Milyen szerepet tölt be az életedben a sport?
HL: A futás beépült az életembe. Egyszerűen természetessé vált, hogy reggel megyek edzeni. Nemrég volt egy sérülésem és már vagy egy hete nem futottam, amikor a feleségem mondta, hogy mostanában rosszabb a kedvem és kevesebbet mosolygok. A futásban megtaláltam önmagam.

E: Ki volt rád hatással, hogyan, miért kezdél el sportolni, futni?
HL: A szomszédomnak, Vollár Gyulának köszönhetem, hogy elindultam ezen az úton. Nagyon sokat köszönhetek neki, kezdő futóként rengeteg segítséget kaptam tőle. Sok közös futáson és versenyen vagyunk túl együtt.

E: Mennyire tartod fontosnak, hogy egy sportoló edzővel készüljön?
HL: Számomra az edző motivál, már csak a gondolat, hogy mit fog szólni, ha kihagyom az edzést, elindít egy nehéz reggelen. Ő kintről lát engem, amikor egy sérülésnél, már idő előtt elkezdenék edzeni, ő visszafog. Tudásával segít kihozni magamból a maximumot.

E: Voltál már teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton?
HL: Igen, már többször is.

E: Melyik a legfontosabb eredményed?
HL: Talán a 2016-os UB-re vagyok a legbüszkébb. Igaz, nem lettem első, de egy sérülés után, több hetes kihagyás után álltam oda a rajtvonalhoz. Az is kétséges volt, hogy végig tudok menni, de nem érdekelt, felszabadultan futottam és végül sikerült a férfiaknál a 2. helyen végezni. A verseny után már elhittem, hogy van esélyem bekerülni a magyar ultrafutó válogatottba.

E: Mi számodra most a legnagyobb kihívás?
HL: A felkészülés a VB-re, az egyre nehezedő edzések, ne legyen sérülés, megtervezni a frissítést, az utazást. Nálam most minden a VB körül forog, teljes lázban égek.

E: Mi a legtitkosabb álmod, aminek a megvalósulása sokat jelentene?
HL: Talán az, hogy egyszer egy világeseményen szerezni csapatban vagy egyéniben egy érmet és felállni a dobogóra magyar címeres mezben.

E: Mit osztanál meg még velünk és olvasóinkkal?
HL: Az ultrafutás, akármennyire is magányos sportnak tűnik, nem az. Kell a segítség, támogatás a jó eredményekhez, az edző, a segítő, a család támogatása nélkül, sehol sem lennék. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki bármiben is segített.

A bejegyzés szerkesztőjéről

Klopfer Csaba, az ENSPORT kommunikációs vezetője. A kilencvenes évek eleje óta fut, korábban a kedvenc távja a félmaraton volt, mára ezt a maraton váltotta fel. Az elmúlt 14 évben dolgozott cégvezetőkkel, borászokkal, olimpikonokkal, marketing és értékesítési vezetőkkel, futókkal, kerékpárosokkal, gyerekeiket nevelő szülőkkel. Segített márkák felépítésében, párkapcsolatok megerősítésében, válások zökkenőmentes koordinálásában, vállalati értékesítési hatékonyság növelésében, és élsportolók mentális felkészítésében.

Nézd meg Klopfer Csaba többi bejegyzését is! 

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Teljesítménydiagnosztika

Ha több információt szeretnél a teljes állapotfelmérésről, ha tudni szeretnéd, miért és hogyan lehet hasznos számodra, vagy ha szeretnél bejelentkezni sportlaborunkba, akkor kattints az alábbi gombra!

Edzéstervezés

Ha több információt szeretnél az edzéstervezésről, ha tudni szeretnéd, miért és hogyan lehet hasznos számodra, vagy ha szeretnéd, hogy egyik edzőnk segítse felkészülésed, akkor kattints az alábbi gombra!

Shares
Share This