Bemutatjuk

Flander Márton, triatlonista

Az ENSPORT Kaposvárnak köszönhetően bővült a csapat. Flander Márton és Horváth Lilla triatlonisták támogatott sportolóink lettek. A jövőben a mi segítségünket is igénybe veszik a felkészüléshez. Most ismerjétek meg Flander Mártont, hazánk egyik legjobb triatlonistáját, aki óriási bravúrt ért el az elmúlt hétvégén, kvalifikálta magát a Hawaii-n megrendezésre kerülő Ironman VB-re.

Sziasztok!

Flander Marci vagyok, nevezzünk triatlonistának. 17 évesen, úszó és kenus múlttal a hátam mögött érkeztem ebbe a szép, de annál embert próbálóbb sportágba, ahol terveim szerint most már megmaradok egy ideig.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az elmúlt 16 évben a szamárlétrát végigjárva eljuthattam az eme sportágat jelentő egyik legfelső kategóriához, a klasszikusnak mondott Ironman távig. Büszkén mondhatom el magamról, hogy 2009 óta 16 ilyen távú versenyt teljesítettem, köztük 1-et Hawaii-on, ahonnan 1978-ban ez az egész “őrület” elindult. Büszke vagyok arra, hogy 2014 óta zsinórban négyszer tudtam megnyerni a magyar hosszútávú bajnokságot (legutoljára 2017-ben egy óriási csatát követően pályacsúccsal), valamint a rövidebb távokon is kategóriám legjobbjai közé tartozom.

Természetesen ezek az eredmények nem adták könnyen magukat. Minden egyes percért keményen meg kellett dolgoznom,

de éppen ezért olyan értékesek számomra. Sokak szerint tehetséges vagyok, ami annyiban igaz is, hogy futás közben nem akadnak össze a lábaim, de a sportban, és főleg a triatlonban a tehetség szerintem a siker mindössze 10-15%-áért felelős. A maradékot a kitartás, az akaraterő, a küzdeni tudás, az önmagunk legyőzésére való törekvés adja, valamint a sportágunk iránti tisztelet.

A triatlont alkotó három sportágban való erősség ideális esetben egyensúlyban van, bár ez nagyon kevés embernél található meg. A gyengeségek fejlesztésében jelenthet nagy segítséget a teljesítményfelmérés és az általa nyert hasznos információk. Az ENSPORT csapata már bizonyított ezen a területen, így örömmel dolgozom majd velük együtt, hogy megtaláljunk egy olyan utat, ami a versenyképességemet tovább növelheti.

Tartsatok velem, hogy ezt kiderítsük!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

A képek forrásai: Nagy Norbi, Flander Marci

Érdekel az állapotfelmérés?

Egy jó diagnózis már fél siker. A teljesítménydiagnosztika egyik célja a pillanatnyi állapot felmérése, a meglévő képességek vagy az esetleges hiányosságok monitorozása, majd a kapott adatok alapján az egyéni pulzus és watt célzónák, valamint a teljesítmény küszöbök meghatározása. A laboreredmények alapján olyan személyre szabott, ugyanakkor rugalmas edzésterv állítható össze, amely a sportoló ideális fejlődését szolgálja. Ezenfelül a teljesítménydiagnosztikai kontrollmérés kristálytiszta képet ad arról, jó irányba tart-e a felkészülés, és hogy kell-e finomhangolni az edzésprogramot.

Érdekel az edzéstervezés?

Ha strukturált, egymásra épülő edzéseket tervszerűen megvalósítod, sokkal könnyebb lesz a számodra fontos céljaidat elérni. Ahogyan egy nyaralást, vagy egy építkezést is megelőzi a tervezés, éppen így komoly edzésmunkát is hasonlóan kezdünk. Egy olyan jó edzésterv, ami laborvizsgálati eredmények alapján rád lett szabva, irányt mutat, ugyanakkor rugalmasan igazodik a mindennapjaidhoz és céljaidhoz. A mai, rohanó világunkban egyre fontosabb, hogy az edzésre szánt napi 1-2 órát hogyan tölti el a sportoló, hogyan tudja a leghatékonyabban kihasználni a rendelkezésére álló időt.

Shares
Share This