Nincs ötleted, mit is készíts ma? Ha van kedved, próbáld ki az avokádós brokkoli levesemet. Nem fogsz csalódni! Fantasztikusan egyszerű, és igazán különleges is egyben, ami az egyik legjobb kombináció, ha engem kérdezel.

Tegnap készítettem el, és le is fotóztam az egyes lépéseket:

  • A brokkoli rózsát megtisztítjuk, szétszedjük, és egy sóval, borssal, kakukkfűvel ízesített vízben puhára főzzük. Egy érett avokádót félbevágunk, közepét kikanalazzuk, majd a hozzávalókat, a főtt brokkolit és az avokádót, pürésítjük, hogy krémes állagot kapjunk.
  • Nekem otthon turmixgépem van, abban dolgozom össze az összetevőket, de botmixerrel még egyszerűbb dolgozni.
  • Ha ez megvan, én még vissza szoktam tenni a tűzre, és összeforralom az elkészített krémlevest. Bátran szórhatunk bele pirított kenyérkockákat, így a szénhidrátraktárakat is tudjuk tölteni.
  • Isteni finom, tele többek között antioxidánssal, klorofillal, aminek a jellegzetes zöld színt is köszönhetjük.

Hozzávalók

(1 adag)

  • brokkoli 200 g
  • avokádó 50 g
  • rozskenyér 60 g
  • só, bors, kakukkfű – ízlés szerint

 

Energia és tápanyag tartalom

  • energia – 265 kcal
  • fehérje – 14 g
  • zsír – 29 g
  • szénhidrát – 57 g

A bejegyzés szerzőjéről

Frányó Eszter, az ENSPORT dietetikusa, aki szenvedéllyel beszél a táplálkozásról, buktatóiról, és arról, mire érdemes odafigyelni, segíti sportolónk felkészülését, és az edzésterveikhez igazított étrendet állít össze számukra.

Nézd meg Frányó Eszter többi bejegyzését is! 

Jó étvágyat és tudatosan tervezett teljesítményt kívánunk,

és ha személyre szabott tanácsokat kérnél, vagy edzésprogramodhoz igazított
étrendet szeretnél kapni, akkor kattints az alábbi gombra!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg barátaiddal is!

Shares
Share This